Русия – топ гарантът за световна сигурност

Катар подкрепи намесата на Москва в Сирия
18 яну 2016 18:12,
388
Русия – топ гарантът за световна сигурност
Снимка: архив, Ройтерс

Москва играе фундаментална роля за поддържане на сигурността в света. Това заяви емирът на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани пред руския президент Владимир Путин по време на официалното си посещение в Русия, предаде ДПА, позовавайки се на комюнике на Кремъл.

Емирът каза, че Катар би искал да развива отношенията си с Русия и да търси решения на множество проблеми, свързани със стабилността в някои страни в неговия район.

Той отбеляза, че страната му иска да развива икономическо сътрудничество, особено в областта на природния газ и преките чужди инвестиции в руската икономика.

Русия се надява да съгласува позициите си с Катар по енергийните въпроси, особено в газовата сфера, каза Путин, цитиран от ТАСС, на срещата си с емира.

По-рано шейх Ал Тани каза, че Катар подкрепя ролята на Русия в опитите за намиране на решение на сирийския конфликт с политически средства.

"Смятаме, че Русия играе много важна роля в света, особено в Близкия изток, каза емирът.

"Подкрепяме политическо уреждане на конфликта в Сирия от самото начало. Подкрепяме всички международни организации, които търсят политическо решение в Сирия", заяви катарският лидер пред председателя на Държавната дума (долната камара на парламента) Сергей Наришкин.

Антитерористичната коалиция за Близкия изток трябва да съгласува действията си с държавите в района, заяви Наришкин.
Смятаме, че създаването на широка международна коалиция за борба с тероризма е от огромно значение и сме убедени, че коалицията трябва да основава действията си на нормите на международното право, на нормите, залегнали в устава на ООН, и да работи в тясна координация с властите в страните от района, върху които пада основната тежест в борбата с тероризма, каза председателят на Думата.

Първото официално посещение на шейх Тамим бин Хамад Ал Тани в Москва, откакто през 2013 г. стана емир на Катар, завършва утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
33
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До 228,Това е напълно нормално- през 90-те години на миналия век американците си правеха каквото пойскат по целия свят, без който и да било да им опонира! Така беше и в самото начало на новия век! През 2007 обаче руските власти заявиха, че това не може да продължава вечно, впоследствие и доказаха, че не са говорили празни приказки!Така че елциновия период в статистиката, си го спести!
136
0
 
31
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До обективенНе бе , точен, искат да искарат президента Путин предател, за да оправдаят себе си за предателството си, елементарно, но то си е за главъта им.
135
0
 
32
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименС простия си акъл си мисля, че колкото ти е по еФтина парата, толкова повече търгуват с тебе, а колкото е по скъпа - финито с търговийката, май така беше - е, сега ке си пием водка на корем.
134
0
 
32
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Какво общо има в случая православието? Тук става въпрос за геополитика! Тя Сирия също е мюсулманска държава! Допреди свалянето на самолета Русия поддържаше добри отношения и с любимата ни съседка- мюсюлманска Турция!
133
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пyтето предаде православието.Браво фашистки карлик.
132
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крим наш, Катар наш, Корея наша...северна !
131
0
 
31
 
! Отговори
Бооооолен преди 8 години
О, стълб на православието, о Путин Великий,за една джамия ли продаде православните славяни?!?!
130
2
 
31
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Пъ, да се върнем на темата - като толкова е зле Русия, защо им идва на крака, емира на баш богатата държавица - защо не отиде вТуркия или Индиания, е де .............Мой някои по-доле оплетоха конците с твърденията, че Русия загива.Ле леееееееееееее, сетих се, човеко е дошъл да им помага сигурно, а не да се моли за защита, ВЕРНО, А ТАКА.............
129
0
 
34
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 8 години
"Катар подкрепи намесата на Москва в Сирия"...ха,ха, някой се е насрал след последните новини, около Саудитска Арабия и Иран... И рязко се е обърнал в "правилната посока". А това - "Русия се надява да съгласува позициите си с Катар по енергийните въпроси, особено в газовата сфера, каза Путин..." значи - играта на газопроводи свърши...
128
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 Рубла = 2 Стотинки !
127
0
 
31
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До матросчоА един хляб е 20 рубли и т.н.
126
0
 
31
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименЕлементарно - 1$ е 75 рубли, панимаеш.
125
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До матросчо това с какво променя факта че е поскъпнал с 10% от 34 на 40 рубли последните два месеца като в целия свят поевтинява
124
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това моето е хипотеза! Тебе като ти е толкова ясна играта- защо изобщо се изказваш във форума? Пък, при добро желание от твоя страна- може да ни пооткрехнеш!
123
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 Бг лев вече е 45 златни руски рубли
122
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До убиват Газпром,Те украинците може много да искат! То и Газпром иска цената на газта за Украйна да не е по-ниска от тази за повечето страни в Европа, ама ураинците не са съгласни! Общо взето пада едно надлъгване! Накрая може да се стигне и дотам, че Газпром да не плащат транзитни такси на Украйна, а да си ги приспадат от длъжимите суми за доставения на Украйна неплатен газ! Лошото(за нас) в случая е, че тръбите минават през Украйна и заядат ли се много те- ние оставаме без газ!
121
1
 
33
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
А за бензинЪт в Русия, ами той от време оно си е 50 цента, най еФтиния у свето.
120
1
 
34
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Момци, и този се Усети, че като не успяха да свалят Асад, ДАИШ ще намерят топло местенце в Катар, Саодит......, само че няма да отидат в лагери , а направо ще изритат емирите. Е, за това се подсигуряват с президента Путин, защото другите им " приятели", веднага ще ги предадат.
119
1
 
32
 
! Отговори
обективен преди 8 години
А пък във Франция литър бензин е около 120рубли- по курса за деня- ха-ха-ха!До 188,този Герман Греф явно изобщо няма и идея как живеят обикновените хора в Русия, а и в много други страни , включително и в Европа! Крайно време в Русия е "пиявици" като него да бъдат изгонени от високите постове, които заемат! Путин може да е всякакъв, но поне не си позволява такива коментари и то публично!
118
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в цял свят бензина поевтинява САМО в русия расте Олигарсите яко са я закъсали там