Американският петрол – два пъти по-евтин от млякото

Спадът на цените на петрола продължава вече 19 месеца
21 яну 2016 14:07, Елка Василева
102
Американският петрол – два пъти по-евтин от млякото
Снимка: архив, Reuters

Американският лек суров петрол в САЩ вече е близо два пъти по-евтин от млякото, съобщи агенция Блумбърг.

Според нейни данни при търговията с този сорт петрол цената му е спаднала до 26,19 долара за барел. Стойността на един галон (3,79 литра) петрол сега е равна на половината цена на галон мляко клас III, който се търгува на фючърсната борса в Чикаго.

Според експерти това ценово съотношение е най-ниското от 2004 година.

Спадът на цените на петрола продължава вече 19 месеца и е свърна основно с по-високото предлагане в сравнение с търсенето заради увеличение добив на петрол в САЩ и свиване на търсенето на черно злато в глобален мащаб. Анализатори посочват, че поради тези фактори повишението на цените на петрола може да се отложи за 2017 година или дори и по-късно.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: САЩлек суров петрол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Същите разбирачи, които преди ни обясняваха как петролът свършвал и трябва да се готвим за цени 200$ за барел, сега обикалят телевизиите като *** и говорят точно обратното... Краварите сега се пробват да превъртят Рубикона, без да ги е грижа кой ще пострада... Както го превъртяха по Северна Африка и Украйна! Паднаха ни се интересни времена, вземайте си хапчетата навреме, а то виж Тошко как си отиде без време от превъзбуда!
38
7
 
1
 
! Отговори
До 58 трол преди 8 години
До Анонимен58 зад икономиката на САЩ стоят най големите компании в света като много от тези компании по отделно имат по голям бюджет от целия бюджет на путиния, много от щатите на САЩ имат по големи брутни вътрешни продукти от целия БВП на путинията, много щати са едни от първите икономики на света ако бяха държави първите десет икономики Калифорния, Тексас и т.н.а русия тази година може и да излезе от първите 20 икономики...От руските опорни точки ъъъъъъъ топола м, калашник, арматата теглич?
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като ти е любопитно прояви малко любознателност, поразрови се в статистики и научи. Не ни занимавай с глу.пави въпроси
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом Русия не прибягва до дъвншно кредитиране, значи руската икономика е стабилна и ниските нива на петролните цени са полезни. Виж, най-добрият приятел на САЩ - СА вече изтегли 90 милиарден кредит, зеа да си запълни пробития бюджет:)
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а бе стига дрънкахте глупости. 12% е общо от петрол и газ дела на рускя износ. Да му мислят приятелите на САЩ - СА и Катар (последните вече ходиха да се молят в Москва), Норвегия и други бензиностанции. За Русия е най-добре петрола да стане 1 долар, че това да ускори преструктурирането на икономиката и изхвърлянето на последните остатъци от зависимост на руската икономика от петролната игла.
34
0
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Петролът винаги е бил евтин, а цената му е чиста спекулация. Сегашните номера имат за цел да ударят Русия, която разчита на тази суровина.
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха ха айде бе руския тролетарият нали Америка не можела без петрол, всичко щяло да спре без петрол...помните ли кви ни ги писахте? Но с копейки за коментар на дали нещо умно може да измислите излезе че Америка не може и без мляко сега нали ? Само че американците си имат достатъчно и от двете, САЩ вече изнасят петрол и са по голям производител на природен газ от педеруската *** и то от частни фирми на частна земя...А да бе те уж щяха да фалират нали така тролетарият?
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе фенове на ФАЩ , щом мислите ,че зад долара стои нещо реално трябва без никакво замисляне да намерите най-близкия до вас остър ръб ,да се халосате в него да отървете света от вас.Я вижде колко е външния дълг на Русия и колко е на сащ.Никакви стоки ,никаква икономика и никакво злато не стоят зад новонапечатаните долари.Като дойде падежа на едните хартийки ,печат нови пускат нови .Докато един ден братята от Китай откажат да купят новите и Збогом САЩ
31
3
 
0
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До Анонимен 51-И СЪВЕТСКИТЕ БОЛНИ- НАЙ-ЗДРАВИТЕ БОЛНИ. РУСОФИЛЧЕТА-СТРАДАЙТЕ МЪЛЧАЛИВО...
30
1
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Разбира се Русия ще се види натясно с някой стоки от първа необходимост, като лекарствата например!!! Зеленчуците и плодовете ще станат скъпи, но не и недостъпни. Който е ходил в малки руски градчета, знае, че там винаги са липсвали, или са били с висока цена. Енергетиката, зърнопроизводството, картофите, зелето и водката си остават традиционни, домашни стоки! Гладни и на студено няма да останат! Е, може би ще са гладни по немските и американските стандарти, но няма да се дадат!
29
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е пренадутия с народна кръв от руснаци и съседните им страни руски кърлеж да се спука точно както и неСССЕрето се насссра миналия век време е и кърлежа руслямска петрорулова путиния да го последва
28
6
 
5
 
! Отговори
До ss преди 8 години
Абе умник .Като не разбираш нищо що се правиш на специалист.Така както САЩ си печат долари колкото им душа иска ,така и Русия може да си печата рубли колкото си иска.Тъй че и 1000 рубли да стане един долар още по-добре за износа и икономиката на Русия.Заплатите на руснаците са в долари но получават доларовото им изражение.Преди да фалира Русия ще фалира 90% от целия свят
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ураааа руските микрокопютри са най големите микрокопютри на света, руските коли най псуваните на света, РУСКИЯ ГАЗ И ПЕТРОЛ НА СКЪПИЯ НА СВЕТА Победаааа Урааааааа
26
2
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 47То е ясно- ***! Шикългрубер го е казал преди вас, чел сме го, прочетете го и вие... Но когато руснаците дойдат със сметките, не пищете и не търсете състрадание!
25
1
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Ще си позволя да отбележа, че днешната(а вероятно и в следващите няколко месеца) ситуация, няма нищо общо с икономическата логика. Става въпрос за политика и залога е огромен. Руснаците го разбират и ще устискат на инат... Ефектът ще е опустошителен за страни, които разчитат на петрола, на не успяват да извадят количество с което да компенсират цената. Когато гръмне Нигерия, ще плачете за бежанците от Леванта! Руснаците няма да се огънат!!!
24
5
 
0
 
! Отговори
ss преди 8 години
В тези коментари голяма мъка и смях. За русия - 5% от БВП, но 80% от държавния бюджет е от петрол! С тези цени на петрола рублата се срина и ще продължи да пада. Икономиките свързани с производство ще започнат ръст поради по-ниските цени, това ще продължи известно време, след това петрола ще се качи до около 40 долара и се предполага. Путин почти срина русия, следващия трудно ще се справи с народната любов и руснаците най-сетне може да се освободят и да заживеят като бели хора.
23
0
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Тъй, макро икономистите ги изслушахме, сега екстрасенсите да кажат кога ще фалира Русия и да почваме да броим. Ако може, да не е по Нова година, доста банално...
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Табаков Братски цени братче, кво да се правиПетрола падна 5 пъти У нас с 5 процента Братски цени
21
0
 
9
 
! Отговори
Бальо преди 8 години
Тука всички много знаят и се пенят срещу Русия, но нас повече ни засяга каква изненада идва от САЩ. Знаете ли, че доста банки са наляли стотици милиарди в петролни проекти и шистови балони. В момента ден за ден прикриват загубите и отлагат обявяването им. Въпрос на време е първата да изгърми и като домино да повлече всички. Лемън брадърс ще е в пъти по-леко от това, което се задава. Помните ли тогава каква криза се заформи?! Сега си я представете умножена поне по 10.
20
0
 
0
 
! Отговори
До 28мия смешник преди 8 години
А аааа ха ха ха ха ах ха ха ха ако само 8% е от петрол защо плюутин реже руския бюджет с 10 процента и то само от началото на тази 2016 година ? И няколко пъти по 10 процента миналата година ха ха ха ах ха ха ха ха ха