Сривът на рублата изкара руснаците на протест

"Не сме получавали заплати от месеци", разказа протестиращ
21 яну 2016 15:37,
542
Сривът на рублата изкара руснаците на протест
Снимка: bgonair.bg

Стотици руснаци излязоха на протест пред централната банка на страната. Поводът за недоволството е сривът на националната валута.

След затварянето на борсите вчера един долар се търгуваше за 81 рубли.

Служители на банкови институции, хранителни магазини и заети в сектора на услугите напуснаха работните си места и излязоха на масов протест по улиците на Москва. Сред недоволните има много хора, които не са получавали заплати от месеци.

"От толкова дълго време не съм получавал пари, че вече става катастрофално. Не са ми плащали за юли, август и половината от септември. Може да се каже, че оттогава не сме получавали пари", каза протестиращият Сергей.

Един от работодателите, който беше на протеста, заяви че компаниите не могат да се справят с плащането на заплати заради слабата икономика.

"Когато поискаме пари ни казват: "Разберете, изпитваме трудности и сме във финансова криза". Само това ни казват. Когато звъним на банките, те не ни вдигат телефона, не ни отговарят на писмата и изобщо не помагат за разрешаване на ситуацията. Просто се барикадират", коментира работодател.

Руската рубла се срина до историческо дъно. Вече един долар се разменя за 81 рубли.

Според финансови анализатори сривът на руската валута е предизвикан от поевтиняването на петрола.

В Казахстан дори обявиха предсрочни парламентарни избори заради цената на "черното злато". Сортът Brent се търгуваше за около 28 долара за барел късно снощи преди затварянето на борсите.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
2
 
10
 
! Отговори
Зак преди 8 години
Затова и щатите бяха много против китайския банков съюз за инвестиции. Докато долара остава свързан с петрола и споразумението Брент Ууд е в сила и МВФ и Световна Банка контролират нещата, щатите ще продължават да ограбват целия свят и да манипулират икономиките на суверенни страни. Саддам искаше да откъсне Ирак от петро-долара и затова бързо му видяха сметката. Когато връзката петрол-долар бъде прекъсната това ще е началото на края на американското грабителско влияние по света.
263
1
 
4
 
! Отговори
инфо за "умни&q преди 8 години
До Анонимен 344руска и българска клавиатура е много идентични
262
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 343 по алфа и первий канал няма да ви го пуснат а вие друго не гледате нищо така ще ви заболи повече
261
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЛЕ УСА прие бюджето и троловете полазиха (за колко печенки бре )
260
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен "Къде са видните" до тебе бе насрания обърни се или си в поза Г
259
9
 
8
 
! Отговори
Зак преди 8 години
Това са типичните мръсни номера на щатите, използват бойкот и икономически мерки срещу този който не им играе по свирката докато го свалят от власт. В България го направиха при Жан Виденов. Правеха го в Куба и срещу Иран и на много други места по света. Сърцевината на този метод лежи във влиянието което имат МВФ и Световна Банка тези криминални и р0бовладелски структури които си позволяват да диктуват на суверенни държави вътрешната и външната им политика. Те трябва да бъдат разрушени.
258
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 337 и къде в москва намери бг клавиатура да се изтролиш бе волене
257
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха нали днъз.гб и Bulgaria ON AIR са дуупе и *** добре че пуснаха клип та да видиме че има такава ТВ :)
256
3
 
4
 
! Отговори
ХААХАХАХАХХААААА... преди 8 години
До Удар в гърба на Путимечтите украински нео-нацистите
255
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РФ комедияСАЩ започнаха да купуват руски петрол Urarls!
254
2
 
4
 
! Отговори
Удар в гърба на Пути преди 8 години
Европейский парламент сегодня, 21 января, принял резолюцию, в которой призвал страны члены Европейского Союза не допустить строительства газопровода "Северный поток-2", а также полностью использовать транзитный потенциал Украины, через территорию которой ежегодно в Европу поставляется около 40% от общего объема российского газа.
253
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава новина само сайт като днес.бг може да напише. В момента съм на командировка в Москва и не съм чул или видял да има протести навън
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До На война като на ... 322 ами борете се с цял свят да ви видим колко ще изкарате преди да измрете от глад
251
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин (извинете ме за нецензурната дума) е гробокопач на Русия, както другаря чЛенин беше гробокопач на капитализма.
250
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 331 много си кръвожаден бе уши ок щом искаш цени виж ги в нета руските магазини си имат каталози не им ги пише Сорос Гледай радвай се пардон РЕВИ щото са по големи от тези в БГ
249
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До за по-убедително"Покажете за по-убедително, умрели от глад руснаци."С мъдрото ръководство на товарищ Путин съвсем скоро ще има и умрели от глад руснаци, безсмислено е да се съмняваш в това, още по малко да се опитваш да иронизираш. Ирония на гърба на любимия ти руски народ, лично на мен ми звучи като кощунство от твоя страна към Путин, Русия и рускоговорящите и то от човек представящ се за русофил. Пфу, ***.
248
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 326Само една забележка кооолегаКъде се настаниха МИГРАНТИТЕ отишли в Европата да *****?В Производствения център на Германия и Франция, Опитват се през Кале и във Великобритания да влезнат.Въпрос ако техни протести и бунтове спрат Френския и Германски промишлени райони за 3 месеца КАКВИ ЩЕ СА ЗАГУБИТЕ?На мушката ли е ЕВРОПА??? или вече е почти надената на ***** на някой дето ползва арабеските за собствени цели???
247
3
 
3
 
! Отговори
за по-убедително преди 8 години
Покажете за по-убедително, умрели от глад руснаци.
246
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 323Умнико не разбра или не искаш да го приемеш в РАША има ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ. Ако нещо се търси или се внася, или ако не може се произвежда аналог, ако не става по някаква причина и е много важно с Контрабандира.
245
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 320Значи на брат ми са показали завод от бъдещето за заготовки е построен в бъдещето 4444г който в бъдещето е фалирал в Турция и опаковките на зап частите дето е натоварил за БГ още не са пораснали като фиданки някъде по Рашките простори ...Е Ама мноого се изхвърли