Турция и САЩ заедно срещу терористите в Сирия

Няма да допуснат създаване на държава на ИД
23 яну 2016 19:33, Александър Попов
103
Турция и САЩ заедно срещу терористите в Сирия
Снимка: Reuters

Турция и САЩ потвърдиха решимостта си да водят съвместна борба с терористите в Сирия и Ирак, заяви днес турският премиер Ахмет Давутоглу на съвместна пресконференция с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, предаде агенция ТАСС.

"В Сирия, от страна на официалните власти, няма с кого да общуваме. Там съществуват няколко заплахи за нашата сигурност. Това са групировката "Ислямска държава", това са Силите за защита на народа на сирийските кюрди", каза Давутоглу.

По думите му Силите за защита на народа осъществяват етнически чистки на районите, които контролират. Турският премиер каза, че "цел на Турция е напълно да прочисти границата от всички сили на "Ислямска държава" и другите терористични организации.

"Ние не искаме да виждаме до нашите граници нито ИД, нито Кюрдската работническа партия (ПКК), от която смятаме, че са част Силите за защита на народа. За нас ИД, ПКК и Фронтът Ан Нусра са едно и също", каза турският премиер. Той посочи също, че целта на турското присъствие в Ирак е единствено, за да премахне влиянието на ИД.

По въпроса за борбата срещу ПКК в Турция, Давутоглу каза, че тя ще продължи "докато терористите не сложат оръжие и не напуснат републиката".

В тази връзка американският вицепрезидент Джо Байдън отбеляза, че ПКК е терористична организация и не се стреми към мир. По думите на Байдън, цитиран от Ройтерс, за Турция ПКК е заплаха, каквото е и "Ислямска държава".

По въпроса за борбата с терористите в Сирия, Джо Байдън заяви, че е необходимо тя да продължи със съвместни действия, съобщава ТАСС.

САЩ ще попречат на терористите от групировката "Ислямска държава" да създадат своя държава на юг от турско-сирийската граница и ще помогнат на арабите сунити, които са в редиците на сирийската опозиция, да установят контрол над тази територия, заяви американският вицепрезидент.

САЩ ще продължат да помагат на Турция в борбата с "Ислямска държава" и ще продължат съдействието и след поражението на ИД.
Ние ще попречим на създаването на отделна държава, под контрола на ИД, на южните граници на Турция, каза Байдън и допълни, че САЩ и Турция имат обща мисия да неутрализират ИД.

По думите на американския вицепрезидент Анкара и Вашингтон са засилили сътрудничеството, включително в събирането на разузнавателни данни и засилването на операциите против терористите.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
33 преди 8 години
заглавието трябва да бъде ТУРЦИЯ Е САЩ НЯМА ДА ДОПУСНАТ СИРИЯ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ В ЦЯЛОСТТА СИ, С ПОМОЩТА НА РУСНАЦИТЕ Никаква ИД не ги интересува, нефта и пътят на газопровода са важни за тях !!! За да продължат да грабят ресурси !!!
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ще загуби войната
62
0
 
1
 
! Отговори
от тук преди 8 години
ед като смелите и окупатори и рестутори на всичко до сега се откриха от брашнения чувал като им стана горещо решиха че трябва да си наврът малко главата да позабършат малко положението че става напечено мишки, с големи опашки американски
61
2
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До бре бреСАЩ и Турция срещу Европа. .Организирано Турция насочва масово емигрантите към Европа. Турция и САЩ де стабилизират Европа.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е в паника, защото Сирия започна да възвръща контрола върху границите и Турция няма да мога да изпраща главорези към Сирия.Иначе помощта на САЩ я видяхме - за 1 година бомбардировки, джихадистите завладяха 70% от територията на Сирия. Айде да е без тяхната помощ този път!!!!
59
2
 
3
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
СЛЕД КАТО Я СЪЗДАДОХА И ТЯ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА,СЕГА ВЕЧЕ НЕ ИМ ТРЯБВА.БЕЖАНЦИТЕ НАПЪЛНИХА ЕВРОПА,НАПЪЛНИХА СЕ С КОНТРАБАНДА, ИКОГАТО СЕ ВДИГНА МНОГО ШУМ,СЕГАВЕЧЕ ЩЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ НЕЯ.МНОГО ТРАГИЧНО,ЗАГИНАХА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ МЪЖЕ,ЖЕНИ И ДЕЦА,РАЗРУШЕНИ СА СТОТИЦИ ЖИЛИЩА.ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ДЕБЕЛОКОЖ ,СЛЕД ТЕЗИ РАЗРУШЕНИЯ ДА КАЖЕШ,ЧЕ ЩЕ СЕ БОРИШ ЗАЕДНО,А ДОСЕГА НЕ СТЕ ЛИ БИЛИ ЗАЕДНО,ПРОСТО РУСИЯ И СИРИЙСКИЯ НАРОД ВИ ОБЪРКАХА ДА КРАЙ РАБОТИТЕ.НЕ НИ МИСЛЕТЕ,ЧЕ СМЕ ТОЛКОВ ***.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ава... аретлици и артисти... , това мнооо апдали тука ва.Рошко бил много РОVЕR..., офицер. РОШКО не може да *** от глад,,, на седмица един път ходи до тоалетна ва
57
1
 
7
 
! Отговори
експерт преди 8 години
Тя вече е създадена благодарение на сащ и турция
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При мощта, която има сащ ако искаха щяха да изтрият от лицето на земята ид. Колко ли са глупави наивниците или колко са долни платените агенти...ид са инструмент в ръцете на терорист номер едно. А този сайт е платен и обслужва интересите на терорист номер 1.
55
1
 
7
 
! Отговори
Меч преди 8 години
Терористи ще се борят срещу терористи. Да бе. Отивайте да лъжете болните мозъци на безгръбначните русофоби. Едно нещо е сигурно. И сащ и турция и ид ги чака ада. Много скоро ще си платите за всичките си грехове сборище сатанинско.
54
1
 
4
 
! Отговори
бре бре преди 8 години
теа П?! ще се бият със себе си. съвсем изтрещяхя
53
2
 
12
 
! Отговори
Митко преди 8 години
НАТО (САЩ+Турция) + Катар+ СА + Йордания и др. снабдяват с оръжие, боеприпаси, средтва за връзка, разузнавана ИДИЛ и останалите терористични организации в Сирия и Ирак. Колко турски автоцистерни цистерни унищожиха руснаците. Синът на Ердоган го има на смимки в Масул с главорезите от ИДИЛ. Наемници от цял свят се прехвърлят в Сирия за да се бият с правителствената армия
52
4
 
20
 
! Отговори
ASD преди 8 години
Турция досавя оръжие за ИДИЛ, за това и арестуваха доста журналисти изнесли информацията, но това тук няма да го прочетете. САЩ въоръжават "умерената опозиция" при което оръжията се оказват пак в ИДИЛ. И така 4 ЧЕТИРИ ГОДИНИ. Докато САЩ и коалиция се "борят с ИДИЛ , ислиамска държава увеличи три пъти територията си.Сега руснаците за 4 месеца ги сгънаха и някой в САЩ осъзнаха че ще има пленени ИДИЛ-ци които ще разкажат кой им помага, кой ги въоръжава, кой им дава сателитни телефони и тн.
51
3
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До охубохуТурция е окупирала масти от Ирак. Защо пък кюрдите да нямат права. ..стига двойни стандарти..
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
смех смех смех
49
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да допуснат създаване на държава на ИД. :) кой? Турция и САЩ ли? Стига бе! Сашко спри да си бъркаш в носа! На снимката те виждам! Объркал си държавите!Сирия и Русия погребват ИД! Тия от заглавието помагат на ИД!
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ САЩ и Турция и други искаха военна намеса в Сирия - срещу Асад. Знаем, знаем и никой не пази тайна за ветото! И вече трети месец чакаме падащи руски самолети като в Авганистан и все не се случва :) що ли? :)
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция и САЩ заедно срещу терористите в Сирия - и веднага последва новина 7 деца убити...(Като разбира се пак правим опит да прехвърлим вината на руснаците)
46
4
 
13
 
! Отговори
охубоху преди 8 години
Мдааа, прав бях за "журналистиката" на "журналиста" - толкова си може, момчето!Това, за борбара на УСА и Турция (да добавим СА и Катар) с ИД е приказка за малки деца. Деца, които не могат още да мислят (надявам се "журналиста" да не е от тях). Така ли се затрива многомилиарден проект за създаване на дестабилизация в региона? Пак ли ще се дават оръжия на "умерената" опозиция? Че, нали това си явно въоръжаване на ИД!
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,ако САЩ решат идил ще са в историята за 24 часа, ------ ne se e vidyalo v istoriata usa da sa uspeli da napravyat podobno neshto bilo to daje sreshtu edno pleme primeri mnogo Vietnam,avganistan, irak, libia..... moje da bombardirash no za da pobedish edin narod tryabva da go nakarash da se predade do posledniya to v evropa stava samo nemtsi, frantsuzi, polyatsi..... te se predavat za 24 h