Меркел настоя: Бежанците обратно след края на войната

"Алтернатива за Германия" иска стрелба по границите, ако се налага
119
Меркел настоя: Бежанците обратно след края на войната
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел се опита днес да спечели благоразположението на все по-ожесточените критици на политиката й на отворени врати към бежанците, заявявайки, че кандидатите за убежище от Сирия и Ирак ще трябва да се върнат в родните си страни след края на конфликтите там, предаде Ройтерс.

Макар да изглежда все по-изолирана заради политиката си, Меркел не се поддаде да натиска на някои консерватори да спре притока на бежанци или да затвори границите. Миналата година в Германия пристигнаха рекордните 1,1 милиона мигранти.

Растящото безпокойство за способността на страната да се справи с потока и тревогите, свързани с престъпността и сигурността след посегателствата над жени, повлияха върху подкрепата за партията на Меркел - Християндемократически съюз (ХДС) и баварския й партньор, Християнсоциалния съюз (ХСС).

Меркел отбеляза, че въпреки усилията за интегриране и подпомагане на бежанците, е важно да се подчертае, че на тях им се позволява да останат само за ограничено време.

"Трябва да кажем на хората, че това е временен статут за пребиваване и очаквам щом в Сирия отново настъпи мир и след като "Ислямска държава" бъде победена в Ирак, те да се върнат в страните си с придобитите познания", каза канцлерката на събрание на ХДС в провинция Мекленбург-Предна Померания.

Меркел припомни, че 70 процента от бежанците, избягали в Германия от войната в бивша Югославия през 90-те години на миналия век, са се върнали в страните си.

Тя направи тези коментари, след като председателят на ХСС Хорст Зеехофер заплаши да даде правителството й под съд, ако то не изпълни искането напливът от хора, търсещи за убежище, да се прекрати.

Подкрепата за дясната партия "Алтернатива за Германия" вече се изразява в двуцифрени числа. В публикувано днес интервю лидерът на формацията заяви, че ако се налага, граничарите трябва да стрелят по бежанците, за да им попречат за влизат незаконно в страната. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
hmm tia baba vi kanclerkata shte gi razpredeli po eu strani,ili shte vzima pari za da gi "integrira"
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мигрантите обратно!!!
81
0
 
4
 
! Отговори
Читателка преди 8 години
Фрао, колкото турците се прибраха по турско, като залепиха плочките и изчистиха тоалетните, толкова и тия. Но не забравяй че в Германия написаха смешната до плач книга "Той пак е тук" и по немски казаха- ами ако наистина се върне? /касае се за един луд чичка със странен мустак и ненормално крещящи речи/. Само цитирам мнението на немските интелектуалци, ти се сещай скъпа ми Фрао.
80
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Вече е настъпила пастата за зъби.....
79
0
 
5
 
! Отговори
докога преди 8 години
И ако се отворят нови войни, Европа до инджа ли ще приема бежанци? Ние да не сме хотел-ресторант за бежанци? Безплатен.
78
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
MI PRIKLIU4ETE Q TAZI VOINA ,TQ E VASHA ,VIE SI Q SPRETNAHTE I DA E PO -SKORO ,CHE TIA SE PLODQT KATO ZAICI !
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази госпожа явно не се усеща колко се излага!
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Palni gluposti bG pensioneri jivejat v miseria a Po 1000 lv na behänget v bG besobrasie Sega sa veligden Po 4o lv unijenie
75
0
 
20
 
! Отговори
7 преди 8 години
А "бежанците" от Мароко, Афганистан, Сомалия - тях що не ги връща дъртата лъжкиня?
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комсомолка.
73
0
 
14
 
! Отговори
Adolf преди 8 години
Аууууу..... ами ако войната свърши през 2147 г. кво правим тогава? Всички катедрали и църкви ще трябва да бъдат преустроени в джамии, за да могат да обслужват религиозните потребности на 100-200 млн. мюсюлмански главорези.
72
0
 
5
 
! Отговори
A преди 8 години
ПРЕДСТОЯТ ИЗБОРИ В 3 ПРОВИНЦИИ И КОГАТО ОТМИНАТ ,НЕЩАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ПАК В СЪЩИЯ ТЕМП
71
17
 
2
 
! Отговори
Етномиксер преди 8 години
България веднага да вземе мерки, за да пренасочи и малко поток към нас- 200-300 хиляди. За какво ни е тази земя пустееща, имаме огромна териториа. Да се заселят потентните арабски, кюрдски и фарски мъже и да работим за икономическото чудо на България.
70
0
 
14
 
! Отговори
SD преди 8 години
Сетила се Мара да се обара .
69
1
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
До и аз съм простАй се, Бойко не кани тука имигранти, а успя да отклони основния им поток от България.***, ***, ама не чак дотам.
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ ФАШИСКИ ОРГАНИЗАЦИИ В ГЕРМАНИЯ СА СЕ АКТИВИЗИРАЛИ .. НЕ ИСКАМ ДА СЪМ НА МЯСТОТО НА МИГРАНТИТЕ В ГЕРМАНИЯ .. МИГРАНТИТЕ НЕ ЗНАЯТ , ЧЕ СА ПОПАДНАЛИ КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА .. ГЕРМАНИЯ Е ИМАЛА АМБИЦИЯТА ДА ЗАВЛАДЕЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ УПЛАШИ ОТ 10 000 000 МИГРАНТИ .. НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ ЗА БИОЛОГИЧНИТЕ ОРЪЖИЯ ,, ГЕРМАНИЯ Е НОМЕР ЕДНО И В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ХИМИЧЕСКИТЕ ОРЪЖИЯ ...
67
0
 
23
 
! Отговори
Дрън-дрън, че пляс преди 8 години
Ха-ха-ха-ха, сравнява сегашните имигранти с бежанците от бивша Югославия!Ще видят те кон боб яде ли!
66
0
 
13
 
! Отговори
Дрън-дрън, че пляс преди 8 години
Къде й видя краят? А в някои държави къде видя война?
65
0
 
11
 
! Отговори
Бай уй преди 8 години
Късно е вече чадо, мандалото лопна.
64
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, че преди две седмици казаха, че само 40% от приетите бежанци са от Сирия?!?Нещо обърнахме плочата....