Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!

Премиерът се срещна със сънародниците ни в британската столица
Обновена: 4 фев 2016 14:00 | 4 фев 2016 13:07, Елка Василева
322
Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Спешното временно затваряне на външните граници на Европейския съюз ще помогне за решаване на мигрантската криза, заяви на среща с българи в Лондон премиерът Бойко Борисов.

Той, министрите на външните работи Даниел Митов и на правосъдието Екатерина Захариева имаха специална среща в посолството в Лондон с българи, живеещи във Великобритания, предаде БНТ.

Бързото въвеждане на електронно правителство, референдумът за Европейския съюз във Великобритания, идеята на премиера Дейвид Камерън за орязване достъпа на европейци до социални плащания бяха част от темите, по които присъстващите българи искаха да чуят мнението на премиера. Интерес предизвика темата за невижданата мигрантска криза в Европа и имаше въпрос какво предлага България за решаването й.

"Нашето предложение и това, което сме се разбрали като политика да водим, е да не се търси решение за една или друга страна. Това, което правят седем страни в Европа, да се заграждат, това не е решение. Напротив, това е отстъпление от най-важните ценности, които е придобил Европейският съюз", отговори Борисов.

Още по темата

По други теми премиерът обеща до 2018 година да бъде завършено електронното правителство, за да може административното обслужване на българите в чужбина да става бързо и евтино.

Външният министър Даниел Митов обясни, че преговорите с Великобритания по много въпроси, включително социалните плащания, сега започват.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева пък представи плана за изпълняване препоръките на Европейската комисия от мониторинговия доклад.

В началото на срещата жена прочете от тефтерче предварително написана петминутна реч, в която обвини премиера за спирането на "Южен поток" и за причинени от това загуби.

Въпреки бурното недоволство на присъстващите в залата жената продължи да пречи на срещата. Борисов не се смути и помоли жената да не чете, тъй като той също не чете отговорите си.

"Може ли да си махнеш листчето и да се опиташ да го кажеш. Защото аз ще ви отговоря, без да го чета", каза Борисов.

Борисов, Митов и Захариева са в Лондон за участие в глобална конференция в помощ на пострадалите от конфликта в Сирия. Във вторник вечерта по време на официалния прием за ръководителите на делегациите премиерът е успял да разговаря с американския държавен секретар Джон Кери, с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и с британския си колега Дейвид Камерън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
2
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Като ония де ги имам си намерили странно място за разходка около работата ми ама ми е чудно ко аз зема да се разхождам всеки ден какво ще стане чудех се един два дена ама съвпадение всеки ден искам да ги попитам що лие това ама нема да позная злоба щото си мисли тои че сме повече от него е родата аз на море ходя един път а вие час по час като са ви широки пръстите че и помощи от гърция имате кои ви дава а и всичките на заплата над 1000 лева е това е доход
141
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO NE TIKVI A KARTUNI NAPRAVO:)
140
4
 
43
 
! Отговори
тя преди 8 години
Листчето ли е важно или отговора по същество?
139
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази българка е гласът на БЪЛГАРИЯ ..аплодисменти..всички да я подкрепим БРАВО ..силна жена ..имаш мойте адмирации браво ..БОРИСОВ
138
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каруцар си беше и каруцар си остава ..нощо че щерка му я прати в Лондон
137
3
 
14
 
! Отговори
s# преди 8 години
Izxod: Terminal 2e
136
10
 
45
 
! Отговори
Минчо преди 8 години
Ударихме дъното, никога в българската история не е имало по нелепи ръководители на страната ни, премиерът ни мутра от деветдесетте, президентът ни грешка на природата и цяла хайка, която се подчинява и боготвори ***, който е американска пионка.
135
13
 
9
 
! Отговори
намммм преди 8 години
До Анонимен 184За останалото сте права, но за Южен поток темата е поръчкова.Не мога да го дишам ББ, но и аз да съм при тези люти цени на газта, на които Русия продава само на нас и още някоя "противникова" държава, ще откажа. Да си отворят ценоразписа и да се насочат към любимите си приятели от Западна Европа, на които продават газ далеч по-евтино. Верно, ония ги плюят, ама руснаците викат, че дъжд вали. После - ай да ухажват турците! Турците го дават евстествено бейски, и кой виновен? - Ние!
134
7
 
18
 
! Отговори
от Фейсбука преди 8 години
Ива Иватта до: ЕВРАЗИЙСКА БЪЛГАРИЯ 1 час Тази "нашенка" бях аз ! Залата беше с развален микрофон ,аз съм със средна височина и не виждах нищо освен гърбовете на високите мъже пред мен ! Нямаше шанс да взема думата ,защото се намирах в средата на залата ,затова започнах да чета на висок тон записките ,които си бях направила предварително за да не забравя нещо ,целящи привличане на вниманието на Борисов и той каза : не четете аз мога да ви отговоря без да чета ,след което аз отговорих ,че не го
133
4
 
31
 
! Отговори
намммм преди 8 години
Верно говори без листчета, ама му личи.
132
27
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
За какви загуби от спирането на ЮП става дума?Ние просто избегнахме колосални загуби.Както със затварянето на малките блокове на Козлодуй.Сега щяхме да превеждаме по 6-700 млн долара на Фашиска Росия за тоя дето клати гората.
131
4
 
32
 
! Отговори
Какво стана? преди 8 години
Преди се смяхме на румънците,сега ни ги дават за пример как се справят с корупцията и как стават постепенно нормална държава с ред и добър стандарт на живот. А ето този на снимката ме излъга че е по-малкото зло и гласувах за него но злото си е зло,няма малко и голямо. Умната на следващите избори да не стане и на македонците да почнем да завиждаме.
130
8
 
39
 
! Отговори
Емигрантка в Англия преди 8 години
Така им се пада .Нека да видят какъв отпаден продукт е избран от тях с 50 % техни гласове за премиер на България .Мутра ритаща министрите си и ги тръшка по земята на международни срещи в Япония късайки им копчетата и костюмите.Псува като каруцар по коридорите на МС министри и съдийки и депутати и жунралисти.Държи се нагло и арогантно с цялата българска общност в чужбина.*** за премиер г-да пътлен *** управлява държавата.
129
2
 
12
 
! Отговори
студент - комунист преди 8 години
До ГиговЗащото ние трябва да вредим на Запада, а няма нищо по-добро от това да изучиш идеологията на врага, да се вплетем в неговите структури и бавно да си пущаме отровата...
128
4
 
34
 
! Отговори
? преди 8 години
То и Плевньо мотае едни листчета постоянно из ръцете си бе Бойче.
127
4
 
42
 
! Отговори
Аз се махам от тука преди 8 години
България е ***.....голяма ! А ние всички сме ***, щом търпим и си стоим мирно. Днеска пред очите ми дебел дъртак с нов мерцедес направи забранен завой ,сече пътя на няколко коли а полицаите стояха и нищо не направиха......ежедневно съм свидетел как се извършват нарушения на закона пред полицаи и те нищо не правят.....политиците само ги интересува тяхна фирма да спечели някоя обществена поръчка,никакви реформи в съда ,нищо......Това е днешна България .....
126
33
 
8
 
! Отговори
Гигов преди 8 години
Интелетуалката ,като държи на Рашън защо не е отишла да учи в Москва?????????????
125
11
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
България мрази Борисов всички го псуват !!!!!!
124
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nqkakav zaspal *** sa i hihnali 100 rubli da pro4ete nqnaki gluposti prevedeni ot ruski I ot6la posle da si kupi anurak ot Primark
123
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, бе, цензуриращи!И " лиzане" ли е недопустима дума в маймунsкия ви сайт?