ОАЕ са готови да пратят сухопътни войски в Сирия

Условието е операцията да е под американско командване
7 фев 2016 20:30, Анисия Иванова
158
ОАЕ са готови да пратят сухопътни войски в Сирия
Снимка: Reuters

Обединените арабски емирства заявиха днес, че са готови да изпратят сухопътни войски в Сирия като част от международната коалиция за борба с "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Държавният министър на външните работи на ОАЕ Ануар Гаргаш съобщи на пресконференция в столицата Абу Даби, че "това беше нашата позиция през цялото време". "Бяхме недоволни от бавният ход на конфронтацията с Даеш", добави той, като използва арабското съкращение за "Ислямска държава".

"Не говорим за хиляди войници, но става дума за сухопътни сили, които ще водят и ще оказват подкрепа. Смятам, че нашата позиция остава същата и ще видим как ще се развият нещата", добави той, цитиран от БТА.

ОАЕ обаче смята за задължително условие операцията да бъде под американско командване, подчерта Гаргаш.
Миналата седмица Саудитска Арабия заяви, че е готова да участва в сухопътни операции в Сирия, ако международната коалиция срещу "Ислямска държава" вземе решение за това.

Вчера сирийският външен министър Уалид ал Муалем предупреди, че Сирия ще се съпротивлява на всякакво сухопътно навлизане на нейна територия и ще изпрати агресорите обратно в родината им "в ковчези".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
До АнонименСталин ряпа да яде пред Асад и компания.
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабската пролет избухна в Тунис и то повод разкрития на Укилийкс ,а Асандж няма как да го заподозрете като човекът на ЦРУ. После постепенно вълната на недоволството премина през арабските страни . Голямо влияние оказаха интернет и социалните мрежи. Иначе службите бяха поставени в цайтнот и трябваше да реагират постфактум . В Египет дори трябваше да преглътнат изборната победа на най-старата терористична организация на ра=арабите Мюсулмански братя и да жертват съюзника си Хосни Мубарак , това е
77
1
 
7
 
! Отговори
по немските телевизи преди 8 години
Току що по немските телевизии показаха лагера на бежанците от Алеппо, на сирийска територия, близо до турската граница. Кой "охраняваше" бежанците? Главорези от ИДИЛ! Показаха и клип с убити цивилни около Алеппо. Какво пишеше на клипа? Пишеше: пропаганден клип на "Джебхат ан Нусра", близки до Ал-Кайда.
76
4
 
6
 
! Отговори
Радио Свободен Пекин преди 8 години
"Сенатор Маккейн от конгреса на САЩ и терориста Багдади шеф на хибридната терористична групировка "ИДИЛ-ИД-ДАЕШ-умерена опозиция" в Сирия и Ирак - верни партньори завинаги."(има снимка в нета от 2013 от дружеската среща тиймбилдинг между конгресмена Маккейн и терориста Багдади)"
75
0
 
4
 
! Отговори
до 81 преди 8 години
Извинете, какъв е този език?. Така ли трябва да обиждате свойте опоненти , нежнии приятелю?. А, вие сте един така нежен, мазничък с меки бели задни части......
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
83 а корабчета плуват ли някъдеЗначи тези 14-15 млн бягат от възмездието на Асад Той по страшен от Сталин ще излезе
73
1
 
12
 
! Отговори
бягат от възмездие преди 8 години
Защо лъжете? Хората започнаха да се връщат на освободената от сирийската армия територия. За Турция бягат само главорезите от бандите от ИДИЛ. Бягат от възмездие.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, *** беше виновен за Арабската пролет, която всъщност отприщи тази бежанска вълна. А сега с любезното съдействие на американски васал номер едно- Турция, масово се прехвърлят сириици и всякаква друга *** през турска територия.
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
76 Значи имаме около 10 000 000 вътршни в самата Сирия бегълци терористи и4 000 000 външни в съседните на Сирия страни бегълци терористи и 270 000 убити терористи скапана ч.ервена с.мрад , това сте
70
0
 
3
 
! Отговори
Teo преди 8 години
До АнонименДо 54/те Израел предпочитат да мълчат и да видят на къде ще духне вятъра.За оставят тарамбуките да се избиват и наблюдават настроенията на съседните им държави.Защо Асад още е на власт?Защото Израел предпочитат предвидим светски настроен съсед като Асад вместо империалистичен льольо като Ердоган.Министъра на отбраната на Израел Моше Яалон каза 3 седмици ПРЕДИ операцията на Русия,че ще я има. Куп анализатори му се присмяха. Да не забравяме, че и Путин е на половина евреин!
69
1
 
7
 
! Отговори
до 75 преди 8 години
Огън, бий. До последният умерен и не умерен терорист.
68
2
 
12
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 8 години
Най-важният приятел на Ислямската държава е Джон Маккейн. Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата от 27.05.2013. Въпросът е, кой е по-големият терорист и враг на Сащ, Абу Бакр Ал-Багдади или Джон Маккейн?
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
70 В момента повечето са от Сирия А по принцип бушуващата война в Сирия създава напрежение в целият мюсулмански свят а ИД се разпротраннява навсякъде За това е виновен *** главно , не е само той , но главно
66
2
 
7
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Бягащите не са сирийци а терористи с семействата си. На една фотография се виждаше това много ясно.
65
2
 
9
 
! Отговори
сърдечни поздрави преди 8 години
Сърдечни поздрави от Каспийско море! Времето е хубаво и е подходящо за стрелба с ракети.
64
1
 
8
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
До 59Обяснението е същото както с Ал Кайда. В началото бяха най големите приятели,но щом джихадистите свършиха угодната работа на американците,старите им дружки ги погнаха и им заеха мястото
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
56 и 59"Вие младежи или батки нацепени,помните ли тиймбилдинга на сенатор Маккейн от Конгреса на САЩ с Багдади и терористите му през 2013 в Европа.6 месеца след този тиймбилдинг се пръкна хибридната терористична групировка "ИДИЛ-ИД-ДАЕШ-умерена опозиция" начело с Багдади.Помните ли,че за 1 година интензивни и непримирими бомбардировки от САЩ срещу хибридната ИДИЛ-ДАЕШ-умерена опозиция бяха унищожени 2 булдозера и един багер,а "ИДИЛ-ИД-ДАЕШ-умерена опозиция" се разрастваше след всяка бомба."
62
0
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 8 години
А ти от къде го научи?. Само не ми каззвай, че са ти го прочели клуба на безмозъчните реформатори.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
67 Т.ъпче Обама ще се окаже един от най-меките и един от най-не настъпателните във американската външна политика
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е проблем на ***, че Европа се управлява от мекотели и не може да си опази границите от тълпи дрипльовци. Повечето идват от Африка, там пак ли е виновен ***?