Западът трябва да се намеси в Сирия. Заради интересите си

Да не оставяме Сирия на Асад, призовава белгийски вестник
9 фев 2016 13:39,
133
Западът трябва да се намеси в Сирия. Заради интересите си
Снимка: Reuters. архив

Десетки хиляди цивилни сирийци бягат от Алепо, прогонени от сплетени на кълбо интереси, поели по пътя на изгнанието. Те страдат, страдаме и ние, пише в редакционен коментар днес белгийският всекидневник "Соар".

Изданието отбелязва, че наред със страданието на бежанците, Европа също страда от наплива на хора, търсещи убежище. Лесно е да обвиняваме Гърция, вечното слабо звено, че не се справя с този приток. Страната, ударена от икономическата криза, бе допълнително отслабена от фалшивия цяр на пестеливостта, довел до фиаско. ЕС, Западът въобще, трябва да се насочат към първопричината, трябва да се договори решение в самата Сирия, пише изданието.

Вестникът призовава Сирия да не бъде оставяна на президента Башар Асад и на "Ислямска държава" (ИД), а да се окаже натиск над Русия, която изтребва опозицията, но щади джихадистите. В противен случай скоро няма да има с кого да се преговаря, няма да има събеседници извън кръга на режима и на терористите, се посочва в коментара.

Сега е моментът да преосмислим отношенията си с Русия. Трябва ясно да бъдат поставени въпросите кой продава оръжия на ИД, кой купува петрол от групировката, кой си затваря очите пред финансовите й операции, кой финансира ИД. Обществата са като хората - от тях не може да се очаква много. В Сирия трябва да се намесим заради нашите ценности, или поне заради собствените си интереси, но трябва да действаме, пише "Соар".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
21
 
! Отговори
реално преди 8 години
по време на управлението на бащата на асад и през самото управление в сирия е имало спокойствие - не демокрация но за нея арабелите не са узрели и не я желаят . от както скочиха срещу асад нещата за европа станаха по-сложни и не виждам кой ако не асад би контролирал сирия . без асад ще имаме либия 2
25
3
 
19
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
Ти опозицията за нормални, ерудирани, образовани и хуманни хора ли ги имаш? Щото ако ти е такава представата, ходи вземи един студен душ, че ти е време....
24
1
 
27
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
Има клипове за градовете които никога не са били във войната един от тях е Тартус където руснаците имат военноморска база. Като напишете в тубата клип за тартутс и руските войници ще видите как се радва народа на руснаците. В интервютата Хората казват благодарни сме на Русия защото в нашите градове войната не дойде докато цяла Сирия е пламнала. Но иначе пропагандната машина на запада у нас работи с пълна сила и няма как човек да научи това.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Башар Асад е единственият, който може да гарантира ред при спиране на войната.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лицемери ояли се!
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен това Белгия е с традиции при това твърде съмнителни в областта на хуманитарното дело.Особено известен е крал Леополд 2,който избива в Конго 10 млн човека.Все още има потърпевши от колониалната политика на Белгия в Конго-с отрязани ръце като мярка за наказание.Както е казал Марк Твен за Белгия,малка страна-малки хора.
20
2
 
27
 
! Отговори
Микаела преди 8 години
Болниците и сватбите ги удариха американските убийци. Загинаха много невинни болни както и много лекари от сдружението лекари без граници! На черното не може да се каже бяло. Вън американците от Сирия. Те са там незаконно без разрешението на местната власт!
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ и запада загубиха битката с Русия в Сирия.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе да се намесите,бе ,чоджум,ама най-напред проверете дали ще ви издържат ли "халките"?И най- напред се оправете с бежанците и местните терористи,че както е тръгнало,май най- напред те ще ви ГО наместят...А може би и вече ви Го наместиха?Ех,пусти еврокомунизъм!И лошокачествени наркотици!
17
1
 
21
 
! Отговори
чукча преди 8 години
Белгия е една от най-изкуствените и смешни държави в света.Направена точно срещу Лондон да не би Наполеон да стовари някой десант точно в столицата на англичаните.С най-много пари напечатани на глава от населението заедно с Люксембург-на това му казват висок стандарт :)
16
1
 
6
 
! Отговори
аС преди 8 години
*овняна драсканица, та чак мирише. Писана у.... Сещате се къде и с какво
15
3
 
6
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Докато така наречената ,, умерена опозиция" не се съюзи с Асад (колкото и нереално да звучи) и заедно да прочистят Сирия от джихадистите войната няма да има край! След това вече с мирни преговори може да се реши проблема на държавата!
14
3
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Както сполучливо отбеляза Найджъл, Белгия дори не е държава....
13
1
 
13
 
! Отговори
Башар преди 8 години
Докато запада стане готов за намесата в Сирия, там всичко ще бъде вече приключило отдавна
12
1
 
16
 
! Отговори
експерт преди 8 години
Запада умира от страх, ако не са руснаците, никой друг няма мъжеството да се изправи срещу терористите. сащ имитираха няколко години война с тях, но цял свят видя техния грандиозен провал в тази битка
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали е законно да се месят в една суверенна държава Асад е поканил Путин, а не някакви кравари. Тоя вестник трябва да се предаде на международния съд.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който говори против Вова Путин, де-факто и де-юре лъска ЧернияБастун на кенийския мюсюлманин Барако Хюсейн Бама! Сега вече знаете!
9
1
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
В българските медии не знам, обаче в европейските хич не са се изпарили. Старата песен и нон стоп повтаряне. Тази седмица Кери , отбеляза, че благодарение на американската коялиция и ударите по кладенците на ИД, главорезите вече нямат пари да плащат заплати. Голям удър им нанасят и голям аборба пада. За Русия не се спомена....
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напред с братска Русия. Само тя може да спаси сирийския народ от изтребване. Така както САЩ направиха с редица други държави.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западът трябва да се намеси в Белгия заради интересите си например може да зароби белгийците и да ги вкара в Афганистан да се бият с талибаните.