Западът трябва да се намеси в Сирия. Заради интересите си

Да не оставяме Сирия на Асад, призовава белгийски вестник
9 фев 2016 13:39,
133
Западът трябва да се намеси в Сирия. Заради интересите си
Снимка: Reuters. архив

Десетки хиляди цивилни сирийци бягат от Алепо, прогонени от сплетени на кълбо интереси, поели по пътя на изгнанието. Те страдат, страдаме и ние, пише в редакционен коментар днес белгийският всекидневник "Соар".

Изданието отбелязва, че наред със страданието на бежанците, Европа също страда от наплива на хора, търсещи убежище. Лесно е да обвиняваме Гърция, вечното слабо звено, че не се справя с този приток. Страната, ударена от икономическата криза, бе допълнително отслабена от фалшивия цяр на пестеливостта, довел до фиаско. ЕС, Западът въобще, трябва да се насочат към първопричината, трябва да се договори решение в самата Сирия, пише изданието.

Вестникът призовава Сирия да не бъде оставяна на президента Башар Асад и на "Ислямска държава" (ИД), а да се окаже натиск над Русия, която изтребва опозицията, но щади джихадистите. В противен случай скоро няма да има с кого да се преговаря, няма да има събеседници извън кръга на режима и на терористите, се посочва в коментара.

Сега е моментът да преосмислим отношенията си с Русия. Трябва ясно да бъдат поставени въпросите кой продава оръжия на ИД, кой купува петрол от групировката, кой си затваря очите пред финансовите й операции, кой финансира ИД. Обществата са като хората - от тях не може да се очаква много. В Сирия трябва да се намесим заради нашите ценности, или поне заради собствените си интереси, но трябва да действаме, пише "Соар".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освободителите са на само 900 км от България вече!Обонгофилите да не изтърват нискотарифните самолети за Кравария!
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асад е лош, щото е патриот. Щото му пука , че му разбиха държавата от колониални и геополитически интереси от запад, и ислямистки напъни от север. Че е диктатор , диктатор е, но с тоз народ, мек еврoгей тoлерст не може и да бъде.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел в Сибир, Путин в Берлин! Барако Бама в резервата Нгоронгоро в Африка! Дедо Бойко Борисооглу с вазелин в сарайте на Ердоган! Амин, дай Боже!!!
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък призовавам, някой от умерените главорези на наемната сирийска опозиция, обръснал си брадата и дошъл в Белгия като бежанец, да им налее малко Калашниково олово в промитите им белгийски глави, също като на френския Шарли Ебдо!
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко дни в Италия, една жена му каза на Кери право в очи куме, че те създадоха Ислямска Държава. За секунди карабинерите я арестуваха и извлачиха от залата. Царят е гол!
1
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха падне ли Aлепо и пада ИД. И западът *** неистово. Браво бе европейци, дотам ли стигнахме, да ревем за терорстите. Бий Путин! Слава на истинските сирийци дето се бият за домовете и градовете си.