НАТО да си стои в своите граници, размаха пръст Лавров

Митът за "руската заплаха" е нужен, за да оправдае съществуването на НАТО
10 фев 2016 11:14,
502
НАТО да си стои в своите граници, размаха пръст Лавров
Снимка: архив Reuters

Раздуването на мита за "руската заплаха" е необходимо, за да оправдае съществуването на НАТО. Това заявява външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за "Московский комсомолец", предаде ТАСС.

"НАТО отговаря за своята зона и както е записано във Вашингтонския договор, осигурява колективна отбрана срещу нападение. Ами тогава си стойте в своите граници, никой няма намерение да ви закача. Това обаче им се вижда малко, тъй като губи смисъл съществуването на военнополитическия блок", отбелязва Лавров.

Обречени на неуспех са според него опитите на Северноатлантическия съюз да намери смисъла на съществуването си, изгубен след разпадането на Варшавския договор.

"Операцията в Афганистан не подпомогна това търсене. Тя се провали и днес ситуацията в тази страна стремително се влошава - "тероризмът се разрасна, десетки пъти се увеличи наркотрафикът", посочва първият дипломат на Русия.

Във връзка с последните събития в Крим и Сирия сега дейно се експлоатира т. нар. руска заплаха, за да се обясни по-нататъшното съществуване на НАТО, казва Лавров, цитиран от БТА.

По думите му чрез изкуствено разпалване на безпочвени страхове алиансът се опитва да овладява геополитическото пространство все по-близо до границите на Русия - въпреки предишните обещания и ангажименти.

"Виждаме всичко това. Те разбират всичко това, но се правят на наивници, включително по проблемите на ПРО, която наред с разиряването на НАТО е дестабилизиращ фактор за глобалната стабилност и нарушава глобалните паритети", добавя Лавров.

Поканата за членство в пакта, отправена към Черна гора, е "изкуствено решение, няма да добави никаква сигурност на натовците". Черногорският народ едва ли е забравил натовските бомбардировки и "надали ще приеме с ентусиазъм идеята на своето ръководство "да потули много неща" с присъединяване към НАТО", твърди Лавров.

"Въпросът не опира до Черна гора, а до това как НАТО се отнася не само към развитието на отношенията с Русия, а към гарантирането на глобална сигурност", твърди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
17
 
5
 
! Отговори
православен славянин преди 8 години
Няма прошка за онзи , който убива славяни в името на ....пари и власт. Аз , като българин не желая да бъда приятел с такъв човек. Путин иска да продължи дружбата с българския народ и страна.Докато стреля в Украйна срещу собствени граждани, славяни, няма място с нас , българите на една маса - с убийци ние не желаем да дружим!
284
5
 
4
 
! Отговори
БАРАК ХЮСЕИН преди 8 години
скоро ще пасе на дядо си козите в АФРИКА
283
5
 
5
 
! Отговори
МЕЧТИ, МЕЧТИ преди 8 години
Някои се сбъдват. Но никой освен СОЛОМОН не е мечтал за НАТО
282
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдещето на България е незабавно излизане от Северно-Атлантическата Международна Терористична Организация - НАТО и от ТравеститскоМюсюлманскоТолерастки Европейски Съюз, и присъединяване към Евразийския Съюз начело с Великата Руска Федерация!!! Всички които слагат минуси тук са национални предатели, еврейскиСоросоиди иПодлоги на ЕрдоганФес и мюсюлманскияНигъ Хюсейн Обама!!!
281
10
 
4
 
! Отговори
ПИТАЛИ ОБАМА преди 8 години
Къде е БЪЛГАРИЯ? Той отговорил: Аз не знам ама ще пратя 1 самолет да я търси. Обаче самолетът срещнал в гората С300 и изчезнал. Тогава Обама пратил 100 самолета. Да ама срещнали С400 и никой не се върнал. Пратил 100 АБРАМСА. Но срещнали КОРНЕТИ и там останали. Тогава ГЛАДНОКОМАДВАЩИЯТ на САЩ пратил САМОЛЕТОНОСАЧ. Да ама го КАЛИБРИРАЛИ. Тогава ужасен казал: Не я търсете повече - сигурно там действа РУСКА ПРОПАГАНДА.
280
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдещето на България е незабавно излизане от Северно-Атлантическата Международна Терористична Организация - НАТО и от ТравеститскоМюсюлманскоТолерастки Европейски Съюз, и присъединяване към Евразийския Съюз начело с Великата Руска Федерация!!! Всички които слагат минуси тук са национални предатели, еврейскиСоросоиди и *** на Ердоганфес и мюсюлманскияНигъ Хюсейн Обама!!!
279
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Митът за "руската заплаха" е нужен, за да оправдае съществуването на НАТО"Я виж ти, Приднестровието, Абхазия, Южна Осетия, Крим, Донбас и Сирия били мит. Добре че този "велик дипломат" ме светна по въпроса за руската заплаха.
278
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО е туй що погреба Варшавския договор и което ще погребе о остатъците от него
277
6
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА КВО Е ТУЙ НАТО преди 8 години
С ръждясалите американски танкове в КОЛОНИЯТА РБ най-много да има повече желязо
276
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къв е тоя черен гявол, бе....ха,ха,хааааааааааа
275
5
 
6
 
! Отговори
ПАНИХИДА ЗА НАТО преди 8 години
Това е БЪДЕЩЕТО на това АГРЕСИВНО АМЕРИКАНСКО ЧУДОВИЩЕ
274
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 346: Доналд Тръмп е фен на Путин, сам го каза в едно интервю, след като Путин се беше изказал ласкаво за Тръмп! Аре, бегай да лъскаш чернияБастун на Хюсейн Обамата!
273
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 346: Доналд Тръмп е фен на Путин, сам го каза в едно интервю, след като Путин се беше изказал ласкаво за Тръмп! Аре, бегай да лъскаш чернияБастун на Хюсейн Обамата!Прочети още на: dnes.bg/world/2016/02/10/nato-da-si-stoi-v-svoite-granici-razmaha-pryst-lavrov.292511#comment-newestПрочети още на: dnes.bg/world/2016/02/10/nato-da-si-stoi-v-svoite-granici-razmaha-pryst-lavrov.292511#comment-newest
272
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 347: Доналд Тръмп е фен на Путин, сам го каза в едно интервю, след като Путин се беше изказал ласкаво за Тръмп! Аре, бегай да лъскаш чернияБастун на Хюсейн Обамата!
271
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 344 е сега ЩЕ Е КРАЙНО ДЕСЕН ТРЪМП дето иска да си Върне производствата и Фалира Китай или ОЩЕ ПО ДЕСНИЯ КРУЗ дето е за ЯДРЕН удар по хизбула и иранците ваши нови братя ушковци ЩЕ ИМА ДА РЕВЕТЕ ЗА ОБАМА ха ха ха
270
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички туркофилиОбамофилиРусофоби: Някой знае ли, защо като Барако Бама е черенНигъ, живее в бял Дом, а не в Чичо Томовата колиба!? Това е много подо-зрително!!!
269
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички туркофилиОбамофилиРусофоби: Някой знае ли, защо като Барако Бама е черенНигъ, живее в бял Дом, а не м Чичо Томовата колиба!? Това е много подо-зрително!!!
268
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двуглава МИСИРКА МУТАНТ върху главата на черенн катър
267
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Лавров, нали знаете кога руснаците ще заживеят богато като швейцарците, когато размерите на Русия станат колкото на Швейцария.
266
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИСТИНАТА то и България не се споменава никъде а само християнските владения на турция Впрочем и сърбите са в кюпа след като Турция ги прегазва 1876 година въпреки руското Участие което довежда и до по късната ЕСКАЛАЦИЯ и ВОЙНА ОТ 1978 наречено освобождение