Руснаци ще питат Путин по ICQ за изхода от кризата

Хората са разтревожени от ниските пенсии и високата безработица
10 фев 2016 09:44,
145
Руснаци ще питат Путин по ICQ за изхода от кризата
Снимка: Reuters. архив

Тази година президентът Владимир Путин е насрочил традиционния си разговор с народа в пряк ефир за 14 април, съобщава "Комерсант" .

Според събеседник на изданието от телевизионния бранш тази година форматът на годишната телевизионна пряка линия с руския лидер се очаква да е различен. Хората в Русия ще могат за пръв път да използват програмата ICQ, за да задават въпроси на държавния глава. Социолози смятат, че гражданите чакат президентът да обясни какво става със страната и да предложи план за излизане от кризата, пише вестникът, цитиран от BBC.

Жителите на Русия са разтревожени най-много от икономиката, задълбочаването на кризата, ниските заплати и пенсии, засилващата се заплаха от безработица. Голям дял от въпросите ще бъдат свързани с тези теми. Вълнуват ги също рисковете, свързани с тероризма и въоръжените конфликти в Близкия изток, посочва Валерий Фьодоров, шеф на социологическия център ВЦИОМ.

Според Алексей Гражданкин от центъра "Левада", хората очакват президентът да обясни какво ще стане с Русия в най-близко бъдеще. "Жителите на Русия смятат, че властта трябва да маркира проблемите и да представи програма за изход от сегашното положение, за да убеди гражданите, че е дееспособна", казва експертът.

Вниманието се пренасочва към проблеми, свързани с икономиката, поскъпването и спада на рублата, изтъква и Леонтий Бизов от Института по социология към Руската академия на науките: "Хората не виждат какво трябва да се предприеме, за да наближи краят на кризата, и не разбират какво да правят".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
10
 
! Отговори
Roko преди 8 години
Този на снимката се чуди какво да прави!Изпаднал е в депресия.Русия е в криза и мирише на разпад.Ще гледаме втора част на СССР.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СБ на ООН прие резолюция, задължаваща държавите да се борят с источниците на финансиране на Идил. Предложението за такава резолюция дойде от Путин.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
средна продължителност на живот при мъжете в русия- 60 години. изискуема възраст за пенсия- 60 години. без коментар.Средната продължителност на живота в Куба която от десетилетия е подложена на санкции и изолация е по висока от ботати страни като САЩ, Дания, Катар. без коментар.
37
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 8 години
ДПС,АТАКА и Мултигруп са руски политически и икономически проекти!Лукойл,Газпром и Атомстройекспорт са руски монополни енергийни корпорации на българския пазар!Когато се критикува българската държава от руски ***, те трябва да знаят, че реформите в Правосъдната система,Енергетиката,Сигурност,Здравеопазване са в пряка зависимост от политико-икономическият живот, където правилата се диктуват от по горните политически и икономически субекти!Разбирате ли за какво ви говоря?Агент Харпия!ЦРУ!
36
2
 
4
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Абе какво става с DAX , DOWJ..... все за русия се пише а никой не казва че европейските и изобщо световните борсови индекси се сриват !!!Каза им Путин ...не става така момчета ама не ....
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ойде коньо у реката
34
4
 
3
 
! Отговори
хехе преди 8 години
До Анонимен 50Средната продължителност на живота в България е реално 55 ...лъжат ни че е 65 пенсионират ни на 63-67....без коментар!
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жужи да почерпи опит от братсйа на Русия Венецуела. Там печатат пари йато луди и ги вкарват в страната със самолети. Направили са въздушен мост подобно на този от Берлинската криза.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова година празнувах в Анталия. Целият хотел беше тъпкан с руснаци. Като ги питах "Нали Путин е забранил на руснаците да ходят в Турция" те се спукаха от смях и казаха, че това е абсолютна лъжа. Значи смятайте колко са верни новините за Русия по българските медии. Само лъжи и пропаганда.
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
средна продължителност на живот при мъжете в русия- 60 години. изискуема възраст за пенсия- 60 години. без коментар.
30
5
 
6
 
! Отговори
уйвидек преди 8 години
Няма страшно... Пролетта идва, рашките ще се хванат за зелено. Като няма храна по магазините - по полето има достатъчно, ще се напасат за цяла година!
29
5
 
7
 
! Отговори
42 преди 8 години
в русия средната продължителност на живот е по ниска от тази в замбия. в бг минималната заплата е 420 лева,в русия е 140 лева. 1 лев е 40 рубли
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 40 .....СПЩ удариха.....А теб какво те е ударило та врещиш ефни и същи глупости?
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не се изисква много ум в тази ситуация. обръщай рубли в долари франкове и евро,не оставяй нищо в банките,вади за всеки случай чужда виза. за начало това е достатъчно защото краят ще е като края на ссср. филма сме го гледали
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Евроатлантическа България последната дупка на кавала по доходи(300 $ средна месечна заплата за над 70 % от населението) в цяла Европа,Евразия,Близкия Изток,Северна Америка,60 % от Латинска Америка,Австралия.В Замбия един среден мениджър по логистика и спедиция на селскостопански продукти в Лусака,Замбия взима около 3000-3500 $ месечна заплата."
25
8
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга Севрюкова преди 8 години
Изхода ще бъде летален, освен ако Русия не върне доброволно три територии започващи с буквата "К". Калининградска област, Курилите и Крим.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПЩ удариха 19 трилиона дълг преди една седмица.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най доходния бизнес в москва е уреждане на чуждо гражданство. най евтини са молдовско беларуско казахстанско. временно пребиваване в бг за 6 месеца струва 700 евро. чешко унгарско словашко-2000 евро. най ценени са британско американско канадско. тия които нямат пари,предлагат себе си ,като много млади рускини. всеки се спасява както може
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ПО СЛУЧАЙ КРИЗАТА НА КАСЯНОВ МУ ПОДАРИЛИ ТОРТА"-----------Само дето журналистите все още не могат да получат отговор на въпроса "Тортата "Наполеон" ли беше или "Птиче мляко?"".
21
2
 
8
 
! Отговори
иван преди 8 години
защо и нашя *** не отговаря така