Русия не остави вариант за САЩ в Сирия

Влиянието ни намалява, констатира Ню Йорк таймс
11 фев 2016 12:14,
134
Русия не остави вариант за САЩ в Сирия
Снимка: Reuters. архив

От месеци Съединените щати твърдят, че няма военно решение на кризата в Сирия, от която може да се намери изход само с политическо споразумение между президента Башар ал Асад и разпокъсаната опозиция, която опитва да го свали от власт, пише в. "Ню Йорк таймс".

Но след дни на интензивни бомбардировки, които може да върнат Алепо в ръцете на правителствените сили, руснаците може би доказват, че Вашингтон греши. Възможно е да има военно решение, само че то няма да бъде нашето решение, а това на руския президент Владимир Путин, заяви високопоставен американски представител, цитиран от вестника.

Пред този вариант е изправен държавният секретар на САЩ Джон Кери в момент, когато в Мюнхен започват ключови преговори за прекратяване на огъня и създаване на хуманитарен коридор, който да облекчи положението на умиращите от глад сирийци, обсадени в над 10 града, предимно от силите на Асад.

Руските военни действия промениха хода на един конфликт, който бе в застой от години. Изведнъж Асад и съюзниците му поеха инициативата, а подкрепяните от САЩ бунтовници бяха обърнати в бягство. Ако в Мюнхен бъде договорено прекратяване на огъня, то вероятно ще настъпи в момент, когато Асад държи повече територия и има по-голямо влияние от когато и да било след началото на бунта през 2011 г., пише "Ню Йорк таймс".

Без политическо уреждане или засилване на военните действия, САЩ не само че остават с минимално влияние върху хода на събитията в Сирия, но и без жизнеспособна стратегия как да бъдат обединени всички враждуващи страни срещу "Ислямска държава", предупреждава американският ежедневник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
WilliamNoupt преди 6 години
<a href=westernroses.dk/louis-vuitton-sale-827.php>Louis Vuitton Sale</a> For a surprising but effective way to control morning illness while pregnant, have got a tiny couple of almonds. They can be a fantastic source of the two calcium supplements and protein, and consuming a high-healthy proteins snack is a great way to stop the queasiness that could strike you at any time during the day. <img>https://thebarrel.nl/images/the2/5034-adidas-voetbalschoenen-maat-50.jpg</img> Take into account doing a few quite certain exercises before heading to bed every night, to allev
98
0
 
0
 
! Отговори
da преди 8 години
Da.....
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците за разлика от американците имат космически сили !!! ВКС
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиМда Турция плоско опитва да защити останалите си агенти.
95
0
 
4
 
! Отговори
тъпоъгълник преди 8 години
До Shopp, за кой народ говориш? Тия привнесени наемници използваха химическо оръжие, за да отворят вратата на САЩ и минионите Турция и СА.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POZORNOTO SPORAZUMENIE NA CEMBARLEIN-NACALO NA VTORATA SVETOVNA VOINA.SPORAZUMENIE SEGA V MUNHEN ---NACALO NA TRETA SVETOVNA VOINA.
93
1
 
14
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ? 110Политически натиск върху местните от ДПС за да последват вече доказано Турския агент МестанНе че Доган и особено Пеевски са цветя за мирисане ...
92
2
 
16
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Ястреб Османлията 100Ястребе ти коментари по темата четеш ли или само вятъра в ушите си слушаш?1. Руснаците изчислиха че войната при тези параметри им струва 3 милиарда $ годишно което е смешна сума за голяма държава2. Заради високия петрол рашките вкарваха лесни пари в бюджета смятай: 2014г 70% износа е петрол/газ, 50% от бюджета идва от там а частта от БВП е 10%. За две години БВП падна с 7% като промишлеността се увеличи с 10%3. Сега променят закона за да има еквивалентно облагане
91
1
 
11
 
! Отговори
? преди 8 години
Защо се пропуска новината, че на Доган и Пеевски им е забранено да влизат в Турция с обвиненията, че са руски агенти ?
90
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арееее пак гнусната руска пропаганда!!!!
89
2
 
12
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Е, едно вариантче е оставено - да помагат накюрдите срещу "приятелите" от Турция - ако се откажат и там ще ги почнат - вече има преставителство на кюрдите в Москва, чака се само отказЪТ.
88
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин не остави шанс на обезаната
87
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
104, точно така се прави! Затова великите са велики! Точка!
86
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да приеме че утре руските космонавти победят!!! Ами кога ще оправите *** която сьздадохте в Ирак Либия и тн ??? Или чакате на Русия?
85
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия щяла да се гътне без петрол. Клюна му с клюн:). Най-хубавото за Русия ще бъде петрола да стане 1 долар и така да бъде ускорено още повече преструктурирането на руската икономика.За Путин ситуацията със санкциите е прекрасна,защото получи повода за мащабното преструктуриране на стопанството.Колкото повече пада цената на нефта, толкова по-мотивирани са руските ръководители:))).Русия е велика сила и регионалните палячов.ци от Анкара вече го разбраха на свой гръб:)
84
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ква трьба кьв Катар кьде са трьгнали тез бе оооооооо мале Путин такьв газ ще им даде
83
14
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
До 96Точно така, целта е Русия да продължи да диктува цените на газта в Европа. Иначе икономиката и ще се гътне, защото 76% от експорта на Русия е нефт и газ!
82
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и защо му трябваше на катар да подпалва заедно с турция касапницата в сирия - заради една *** тръба? Ей, го на - преди няколко седмици емира на катар пльосна килимчето пред путин и поиска прошка. Путин му я даде. Кралят на Бахрейн пък подари на Путин сабя от Дамаск, наричайки я "сабя на победата". Самият мюсюлмански свят вече признава Путин за победител. А ердоганя и даутоглуто са се изпокрили като мишлета, очаквайки предстоящото си терминиране!
81
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е американските ганджубаси да си ходят на острова
80
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оооо, кеф, няма вече доставки от турция за милите джихадистки турски отрочета, които превърнаха сирия в пустиня. Няма вече лечение в турски болници на умерени главорези. Няма вече новообучени подкрепления от Север. Останалите все още живи и неуспели да избягат в Турция джихадисти са подложени на масово терминиране - спокойно, методично, така както се отстраняват хле.барки и плъ.хове:)))