Шансовете за спиране на огъня в Сирия - под 50%, сметна Лавров

"Военните на САЩ и Русия трябва да си сътрудничат"
Обновена: 13 фев 2016 16:48 | 13 фев 2016 16:44, Веселина Йорданова
132
Шансовете за спиране на огъня в Сирия - под 50%, сметна Лавров
Снимка: архив, Ройтерс

Руският външен министър Сергей Лавров смята, че шансовете за изпълнение на споразумението за прекратяване на огъня в Сирия са под 50 процента, предаде Ройтерс.

Още по темата
На Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността той каза, че вероятността примирието да се провали е по-голяма отколкото да успее.

Той изрази също мнение, че за установяване на примирие в Сирия и за решаване на хуманитарните проблеми е необходимо сътрудничество между военните на САЩ и Русия, съобщи ТАСС.

Непрекъсната координация между САЩ, които оглавяват създадена от тях коалиция, и руските военни е "ключов инструмент за примирието и за решаване на хуманитарните проблеми", каза Лавров, напомняйки, че "Москва има известно въздействие върху Дамаск".

Руският външен министър отбеляза, че като поставят ултиматум, представителите на сирийската опозиция се опитват да внесат разкол в Международната група за подкрепа на Сирия. Той определи като "каприз" опита на подкрепяните от Саудитска Арабия опозиционни групировки да заменят термина "примирие" с "прекратяване на враждата".

Лавров каза също, че не само силите на президента Башар Асад обсаждат градове в Сирия и настоя, че повечето от градовете са блокирани от опозицията. "Не бива да се демонизира Асад, не бива да бъде демонизиран никой освен терористите", посочи той.

Руският първи дипломат изрази също мнение, че победа над групировката "Ислямска държава" няма да донесе незабавен мир в Сирия.

Той изрази надежда, че заради борбата с тероризма замесените в конфликтите в Близкия изток страни ще отложат опитите за промени на режимите и за реализиране на геополитическите си амбиции. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
за какво примирие реват, като в украйна, като вземат да ядат бой и веднага примирие, а те се прегрупират и пак нападнат, и после сценария се повтаря, Няма примирие докато разни групировки вурлуват из Сирия и на границата се струпват войски на турция и с, арабия.
12
1
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Много се извинявам но за къде пътувате с *** си напред?.
11
2
 
11
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
ЛАВРОВ НИКАКВО СПИРАНЕ НА ОГЬНЯ ДОРИ И ТУРЦИЯ И СА ДА СЕ НАМЕСЯТ ОГЬН И ПО ТЯХ ТЕ ОТКРИТО ПОДКРЕПЯТ ИД ЕСЕНТА ПРИБИРАИ УРОЖАЯ И ПОКАЖИ САМО ЛИЦЕТО СИ НА ДУНАВА И ----ЕС Е ПАДНАЛ БЬЛГАРСКИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ЩЕ НАПЬЛНЯТ *** И ЩЕ ХВАНАТ БЬРЗИЯ САМОЛЕТ ЗА АМЕРИКА ---САМО НАПРЕД
10
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е пътник, а Лавров за пенсия !
9
3
 
20
 
! Отговори
Червонец преди 8 години
До КалинаДа и аз си спомням изказването на Владимир Путин на конференцията в Мюнхен през 2007 година. Това беше неговата първа знакова, велика реч. Тогава целият свят разбра, че се е родил политик, който не е съгласен с ролята на васал и, който започва борба за достойно място на народа си в един бъдещ многополярен свят.
8
3
 
20
 
! Отговори
Калина преди 8 години
А аз само ще цитирам:Професорът по международно право от Университета в Илинойс Франсис Бойл: "..Преди девет години по време на речта си на Мюнхенската конференция по сигурността президентът на Русия Владимир Путин предупреди световната общност за безотговорната политика на САЩ, водеща към нестабилност, а и към заплаха от възникване на нови войни..."
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6, не говори глупости! Виж, аналогията е пред очите ти.До вчера вървяха преговори за примирие в Сирия. Участваха огромен брой страни от цял свят. В преговорите не участва Сирия, държава, на която територия върлуват дихадистите и, която има легитимно правителство и президент. Това е ненормално.Да, при подписването на Санстефански мирен договор няма българско участие, защото няма българска държава, няма българско правителство, няма легитимен представител, който легитимно да парафира документите.
6
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия няма никакви шансове !
5
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лаврав, Медведев каза, че потъвате !
4
2
 
17
 
! Отговори
до: 6 преди 8 години
Санстефанският мирен договор не е Освобождение на България а прелиминарен (предварителен) мирен договор между Руската империя и Османската империя, който слага край на Руско-турската война (1877 1878)
3
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров е руски манипулатор , Русия манипулират Света че са ни освободили а то Санстефански мирен договор е подписан и то без българско участие , тоест ПОКУПКО-ПРОДАЖБА на една цяла Държава
2
14
 
3
 
! Отговори
2 мин смях преди 8 години
Ако не сте гледали МультПутин - Адский вьiпуск в Тубата вижте го!Думите на Лавров на финала са по адрес на масона Чубайс.
1
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези шансове ги знаеме още от Донбас !