Азербайджан поиска светът да повлияе на Армения

Обстрелът в Нагорни Карабах продължава. Въпреки примирието
Обновена: 3 апр 2016 20:03 | 3 апр 2016 20:02,
158
Азербайджан поиска светът да повлияе на Армения
Снимка: архив, Ройтерс

Обстановката в района на конфликта в Нагорни Карабах остава напрегната, се казва в публикувано днес изявление на азербайджанското външно министерство, предаде ТАСС.

Продължава обстрелът с тежки оръжия, включително артилерия, на азербайджански позиции по линията на контакта.

Още по темата
"Армения разполага на окупираните територии допълнителни ракетни и артилерийски сили, за да укрепи възможностите си. Хеликоптерите й осъществяват интензивни полети между окупираните територии и Армения", се казва в изявлението на азербайджанското министерство.

"През последните години арменските военни провокации срещу азербайджански военнослужещи, както и срещу гражданско население, с използването на миномети, голямокалибрени картечници и артилерия придобиха по-интензивен и агресивен характер", подчертава азербайджанското външно министерство, според което "незаконното присъствие на арменски въоръжени сили в окупираните територии остава основна причина за продължаването и засилването на напрежението и създава заплаха за мира и стабилността в региона".

"Военната окупация на азербайджански земи не помага за решаване на конфликта и никога няма да доведе до политическите последствия, които Армения желае. Колкото по-рано Армения се примири с тази реалност, толкова по-скоро ще бъде решен конфликтът и страните и хората в региона ще могат да получат изгода от сътрудничеството и икономическото развитие", подчерта азербайджанското външно министерство. То призова международната общност да поиска от Ереван "да прекрати незаконната окупация на азербайджански земи, да изведе войските си от всички окупирани територии и да прояви конструктивност в решаването на конфликта".
Страните в конфликта се обвиняват взаимно за последните сблъсъци, отбелязва ТАСС.

Малко по-рано от Ереван изявиха готовност за всякакво развитие на обстановката в Нагорни Карабах, включително за оказване на пряка военна помощ на неговите сили за отбрана, заяви първият арменски заместник-министър на отбраната Давид Тоноян на среща с военни аташета от чуждестранни посолства в Ереван, предаде ТАСС.

В изявление на арменското министерство на отбраната се съобщава, че Тоноян е информирал военните аташета за обстановката "по линията на съприкосновение на воюващите азербайджански и карабахски сили" и е разяснил ситуацията, "получила се в резултат на широкомащабната агресия на Азербайджан, както и съдържанието на мерките, предприети от Армията за отбрана на Нагорни Карабах по пресичане на настъпателните действия на противника".

Министрите на отбраната на Армения и Иран Сейран Оханян и Хосейн Дехган в телефонен разговор са изразили безпокойство от изострянето на обстановката по линията на съприкосновение в Нагорни Карабах, съобщи арменското министерство на отбраната.
Министрите също така са обсъдили въпроси от сътрудничеството на отбранителните ведомства на двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
18
 
! Отговори
Тото преди 8 години
Още нещо за османлията, сложи бурка на жена си за да не я виждам, че току виж съм я харесал и може да направиме два три сеанса. После ще трябва да я пребиваш с камъни по стар турски обичай.
59
1
 
5
 
! Отговори
Shop преди 8 години
Скоро и талибаните ще захапят Таджикистан.
58
7
 
17
 
! Отговори
Тото преди 8 години
Има тук един анонимен, роден в България явно, но говори като турчин, пълен със злоба. Защо не хванеш рейса и не зачезнеш към анкара да проповядваш там джихадизма вместо да стоиш в България и да обслужваш свитата на Местан.
57
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция се превръща в *** пускайте им бацила и да се скапват за няколко месеца..
56
3
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Що ....ти знаеш ,ли...??!!!
55
4
 
22
 
! Отговори
cCc преди 8 години
Българите не знаят почти нищо за конфликта в Нагорни Карабах.
54
2
 
1
 
! Отговори
Айде Влади... преди 8 години
...дръж си зад.ни.ка ...запушен с тапа от шампанско ---ЩОТО Е ГОЛЕМА И КРЪГЛА, ЗА ДА СИ СПАСИШ ЦВАЙТЕРА....ха,ха,хааааааа...Мани , Калашника ---дръж си патката поне , като мочаш , че си пикаш на новите бели ТУРСКИ маратонки!
53
7
 
27
 
! Отговори
до 77, от Влади преди 8 години
Чоджум, питай baba или dede как за три дни турците тук станахте българи. Не сме забравили да държим Калашника и не се ерчи, да не те кръстя лично аз. Що в България има мир - защото всички знаят, че българите, като станат става лошо- стигат и до Цариград или правят турците си на българи за три дни.
52
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Влади;Измери ли температурата? Да не е около 42 градуса? Бълнуваш ли? Колко деца се раждат в твоята разбутана, потънала в кал, ***? Колко от тях са твой сънародници и колко мои- демек турци? Останаха ви 10-15 годинки и после ще ви затовори и съберем в няколко резервата за да покажем на света какво е това да се събере всичко пошло, крадливо, мръсно, диво, грабливо, завестливо, кръвожадно в един индивид наречен БЪЛГАРИН...Светът трябва да го знае за да не допусне пак грешката от 19 век....
51
12
 
5
 
! Отговори
Да ,бе...Влади ха,ха преди 8 години
....Ше вземеш от Турция ....на баба си вълната....!Я , си налегай у..***.ния зад.ник , докато е още ЦЕЛ.....щото дойдат ли црънците и арапите --МНОГО ИМА ДА МУ СЕ РАДВАТ!
50
3
 
10
 
! Отговори
георги преди 8 години
До ДемирНикаъв съюзник не съм на турция ни. НИКАКЪВ!
49
8
 
25
 
! Отговори
Влади преди 8 години
Една прогноза: Ердоган ще направи много бели на комшиите си( ако генералите не го свалят и обесят като Аднан Мендерес). Може да посегне и на наша територия. Накрая Турция ще бъде разцепена на парчета. Ние ще си вземем Одринска Тракия, арменците- до Ван гьоллу, а кюрдите- цял източен и югоизточен Анадол. Хубаво е нашите турци да си седят на гъ.за,като през Балканската, че иначе ще имат еднопосочен билет,без пенсии и право на гласуване в България
48
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се защитава? Като напада първа ли? То бива дебелоочие и наглост ама само защото са християни не можем си изкривим душите и на черното да кажем бяло.
47
5
 
2
 
! Отговори
За Мишо от БСП преди 8 години
Аз съм КОМУНИСТ.......НЕ СЪМ НИКАКЪВ "ХРИСТИЯНИНИ"....!
46
11
 
6
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 8 години
ГРЪЦКАТА АРМИЯ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ РАКЕТНО-АРТИЛЕРРИСКА КАНОДАДА ВЪРХУ ИЗМИР.НА ОСТРОВ ХИОС, КОИТО Е НА 15 КИЛОМЕТРА ОТ ИЗМИР, ИМА АМЕРИКАНСКИ УСТАНОВКИ --- High Mobility Artillery Rocket System Lockheed Martin... + И РАКЕТНИ СИСТЕМИ МЛРС 270 !ГЪРЦИЯ ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕ НА АРМЕНИЯ !
45
8
 
25
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Това е Турско-Азербайджанска провокация. Армения се защитава.Не забравяйте че сте христяни.
44
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ ТИЯ АРМЕНЦИ.......НАЙ- МИ Е МЪЧНО ЗА НАШИЯ ХАМПАРЦУМЯН ,БЕ.....ХА,ХА,ХАААААААА...ДАЛИ И ТОЙ ,ЧЕТЕ "АРМЕНЦИ"--на П.ЯВОРОВ И ПЛАЧЕ СЕГА ......А..??!!!УЖАААААААС.......ДА ГО ОПЛАЧЕШ ЧОВЕКА....ПА И ДОНОСНИКА--КЕВОРК , СЪЩО...!!!!!
43
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При Чаталджа българите са били клани като пилци. Но това е било отмъщение за хилядите убити в Одрин. Турците в Одрин (поне онези които имали късмет) се хранили със семена на Сорго докато повечето са измрели от глад. Българската окупация на Одрин е описана в турската история. Има и достатъчно западни източници за ужаса в Одрин под българска власт.
42
11
 
25
 
! Отговори
Демир преди 8 години
Арменците са изстрадал християнски народ и заслужават съчуствие да незабравяме турския геноцид над арменците и стхотворението на Яворов "Арменци" това че в момета сме съюзници на Турция не трябва да ни кара да мислим като турци...
41
17
 
5
 
! Отговори
КВО , САТААА , БЕ... преди 8 години
ГОРИ ЛИ РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ВОЙНАТА .....ХА,ХА,ХАААААААААААА..ТЕПЪРВА , ВСИЧКО ШЕ ПЛАМТИ У РУСИЯ!!!НА ДЖУДЖИ , САМО МУ ГЛЕЙТЕ СЕИРА....!!!