Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач

Маневра на руския самолет изправи косите на Пентагона
30 апр 2016 07:30,
434
Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач
Снимка: архив Reuters

Амерканското министерство на отбраната е обезпокоено от действията на руската военна авиация и смята, че те могат да доведат до ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения. Това заяви на пресконференция говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза в отговор на въпрос за съобщението на Си Ен Ен за прехаванат американски разузнавателен самолет от руски Су-27 над Балтийско море, предаде ТАСС.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27. който е действал опасно и непрофесионално", заяви Балданза в потвърждение на информацията. "Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук" в Балтийско море, каза още тя в отговор на въпрос на ТАСС за съобщението на Си Ен Ен. Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета. "И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

Руски изтребител Сухой (Су)-27 е извършил така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщи вчера Си Ен Ен, като се позова на американски военни източници в региона, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Руски Су-27 извърши маневрата бъчва около американския разузнавателен самолет, изпълняващ полет в международно въздушно пространство. Това е много опасна маневра", се казва в съобщението. Телевизионният канал посочи, че руският самолет е минал на около 30 м от американския.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който слухти около хралупата на баба Меца трябва винаги да си носи резервни памперси.
204
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseus: Одисейчо като си толкова голям любител на презокеанските, по-добре ги предубреди да се изнесат от крайбрежията, защото ги чакат мега земетресенийца и цунамита
203
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз като видя ромите да щъкат с каруците на село вадя пушката и почвам да я смазвам или почвам да цепя дърва с голямата брадва.
202
10
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
328 Руснаците чисто и просто се държат като гамени и като мутри , вижте ме кой съм , но ще ядат дървото някой ден както го ядоха в Сирия от турците и после ще ореват ортаклъка .
201
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е станало това е просто шега или по точно игра,Руснака просто им е показал вижте аз какво мога ,това е майтап закачка между пилотите,Самата фигура "бъчва"значи като се видим на живо ще пием по чаша и ще си поговорим.Защо трябва политиците ижурналистите да изопачават нещата и създават паника това значи.
200
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 323Northrop Grumman X-47B е поредното доказателство колко светлинни години са напред технологично САЩ пред Путиландия. То който иска да го види в нета. Коментарите са излишни.
199
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак са хвърчели памперси и покри кърпички , хихихи
198
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
322 Благодаря , повторих въпроса защото никой не отговаряше
197
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще ми каже що за чудо е това Northrop Grumman X-47B
196
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 318Безпилотник ново поколение. Руснаците и те ще имат такъв някъде към 2068 година.
195
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой, Май само пишеш, без да се дори да си прочел какво пише в новината! Руския самолет е прихванал американския, а не обратното! Тоест руския самолет евентуално е могъл да свали американския, но не го е направил, понеже руснаците също мислят за последствията от едно такова действие, за разлика от турците! До 306,Ти пък нещо доста си изостанал във времето- руснаците спряха кравешкото от САЩ преди повече от година!
194
3
 
11
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
До КойчоКойчо, отговорът на въпроса ти е ***: всички изредени от теб дължави вече са воювали срещу Русия и вече нямят некакъв мерак да си го мерят с руснаците. Останаха САЩ, Канада и Великобритания, които явно ще са следващите, които ще опитат руската кухня.
193
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ми каже ли някой щп за чудо е това Northrop Grumman X-47B
192
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КойчоЗощо над САЩ тогава не летят самолети на други страни членки на НАТО?защото не е необходимо. Пак пиша бавно, за да ме разбереш.
191
1
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 8 години
До До КойчоНапълно разбираемо е американската армия да подкрепи свой съюзник от НАТО при нападение, но ми се струва че такова няма?
190
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аутиста скоро май пак ще се оплаква от забити предмети в задния двор.
189
4
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 8 години
До Анонимен 312Зощо над САЩ тогава не летят самолети на други страни членки на НАТО?
188
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КойчоЕдно не мога само да разбера защо американски самолети летят на по-вече от 10000 км от тяхната територия?Летят над територия на НАТО бе ушaнко. Пиша ти бавно, за да ме разбереш.
187
7
 
6
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
До тяВ 2006 году были проведены учения Норден Эйдж, в которых проводились учебные воздушные бои 12 истребителей F-22 с F-15, F/A-18C и F/A-18E. За первую неделю учений самолты F-22 условно сбили 144 самолта противника без потерь со своей стороны[38]. Всего за две недели учений группировка F-22 одержала 241 условную победу, потеряв два самолта[39]. -Руска уйкипедияВ същото време Ф-15/победения/ има в историята си над 100 свалени МиГ-а и Су-та БЕЗ НИТО ЕДНА ЗАГУБА!! Изводите са за вас!
186
3
 
7
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До Станой от Ахелой,А защо Швеция трябва да заема каквато и да било страна при евентуален конфликт? Случайно да си чувал за неутралитет?За твое сведение също- "*** не са от Сибир"! Вземи преговори малко географията- населението на Русия в нейната европейска територия е около 110млн.д.