Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач

Маневра на руския самолет изправи косите на Пентагона
30 апр 2016 07:30,
434
Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач
Снимка: архив Reuters

Амерканското министерство на отбраната е обезпокоено от действията на руската военна авиация и смята, че те могат да доведат до ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения. Това заяви на пресконференция говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза в отговор на въпрос за съобщението на Си Ен Ен за прехаванат американски разузнавателен самолет от руски Су-27 над Балтийско море, предаде ТАСС.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27. който е действал опасно и непрофесионално", заяви Балданза в потвърждение на информацията. "Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук" в Балтийско море, каза още тя в отговор на въпрос на ТАСС за съобщението на Си Ен Ен. Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета. "И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

Руски изтребител Сухой (Су)-27 е извършил така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщи вчера Си Ен Ен, като се позова на американски военни източници в региона, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Руски Су-27 извърши маневрата бъчва около американския разузнавателен самолет, изпълняващ полет в международно въздушно пространство. Това е много опасна маневра", се казва в съобщението. Телевизионният канал посочи, че руският самолет е минал на около 30 м от американския.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
4
 
7
 
! Отговори
бог преди 8 години
Всички полети на руски самолети се извършват в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство, заяви официалният представител на отбранителното ведомство на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от Интерфакс.
224
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краварите да си седнат на ***. Никой няма намерение да губи живот и територия за техниния нов световен ред. А на глупостите за западни ценности и демокрация вече и бебетата не се връзват. Излъгаха апаратчика Горбачов, човекът он народа със здрава връзка със земята - Путин, няма как да го преметнеш. Факт е, че западните елити изобщо не са в час с реалния живот и не познават народите си. Те живеят в паралелни реалности!
223
8
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
349 Напротив да не се случи с руски самолет отново щом си го търси . Кой каквото си търси все някога си го намира.
222
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не се получи както с руския самолет в Турция, само че тоя път руснаците да свалят американски самолет. Еми така де, щом Турция/НАТО може да свали руски самолет летящ извън турското въздушно пространство, защото и руснаците да не свалят някой американски извън руското въздушно пространство?Така де, трябва да има баланс
221
4
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
347 Уполномощил го е съвета на Министрите на отбраната на страните членки и с разрешението на съответната страна домакин , ясно ли е .
220
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 343 OdysseusТова обединено командване се състои от НЕЗЕВИСИМИ/уж/държави,нали??Кой е упълномощил американския патаран да прави разузнавателни полети под носа на Русия??И не значи,че ТОЗИ може да коли и беси под шапката на НАТО и да си прави геополитическите маневри както си иска и в своя изгода!!А всичко останало даму поддържа рищевките и да си плаща гяволъците ИМ!!Друго.
219
4
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Проблема на САЩ е, че отвсякъде са заобградени от руски ракети и добре осъзнават, че не могат да ги спрат.-----------------------Знаеш ли основният им проблем е че когато или ако РФ тръгне да се разпада може и да се наложи намесата на НАТО за да се опазят ядрените оръжия за да не попаднат в нерегламентирани ръце
218
1
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
340 Целият Пасифик е така , като започнеш от Аляска и стигнеш о Огнена земя и отатъка от Камчатка през Япония та до Индонезия
217
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема на САЩ е, че отвсякъде са заобградени от руски ракети и добре осъзнават, че не могат да ги спрат. Но все пак трябва да продават оръжия, поради което ги дрънкат, разчитайки на разума на руснаците. Обаче как да отговориш на неразумния с разум? Просто няма начин.И двете държави могат да си позволят да правят каквото искат и го правят. Докъде ще стигнат е въпрос на време да разберем. САЩ започнаха наново да нагнетяват напрежение. Руснаците в отговор строят ракети ;))) Много са ефектни ;)))
216
4
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
341 Има обединено команване на НАТО и общи въоръжени сили , нещо друго
215
3
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
338 Само дето циврят когато ги свалят и то кадъни
214
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 335 OdysseusГраниците на НАТО се състоят от държави,които могат и САМИ да си ги охраняват!!!Други отговори!!!
213
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseus: Така е, но земетръсната зона Огнен Пръстен и при тях
212
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
336 ТАСС информирует вас
211
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците не са мъжкари, а пухльовци! Тръгнали да слухтят около Русия и като видят някой авион - леле, Боже! Оревават орталъка. Тарикатите не пискат, а си берат гайлето. Някой да е чул руснаците да циврят, че ги прехващат натовци в международно въздушно пространство? Не!
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
333 Правили са го и го правят и в Арктика и Аляска и на други места
209
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нколко струва един безпилотник ново поколение и колко струва да си го поискаш от иранците по дипломатичен път? ;)))Щото някак си успело да го приземят посредством руска станция от 60 - те години на миналия век ;)))
208
4
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
333 Патрулира по границите на НАТО , други въпроси
207
1
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
331 Това чака всички крайморски нарои , поради промените в климата
206
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какъв и чий го дири американски летящ,разузнавателен паток на 15 000 км от Вашингтон и само на 200-300,хайде нека са 400-500 км.по права линия от територията на Русия??Какво търси там и кой поддържа и подклажда напрежение??Хайде да допуснем другият вариант,че руски разузнавателен самолет е на такова разстояние от Вашингтон ДС,а!!Какъв вой и рев ще е не ми се мисли!!