Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач

Маневра на руския самолет изправи косите на Пентагона
30 апр 2016 07:30,
434
Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач
Снимка: архив Reuters

Амерканското министерство на отбраната е обезпокоено от действията на руската военна авиация и смята, че те могат да доведат до ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения. Това заяви на пресконференция говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза в отговор на въпрос за съобщението на Си Ен Ен за прехаванат американски разузнавателен самолет от руски Су-27 над Балтийско море, предаде ТАСС.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27. който е действал опасно и непрофесионално", заяви Балданза в потвърждение на информацията. "Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук" в Балтийско море, каза още тя в отговор на въпрос на ТАСС за съобщението на Си Ен Ен. Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета. "И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

Руски изтребител Сухой (Су)-27 е извършил така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщи вчера Си Ен Ен, като се позова на американски военни източници в региона, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Руски Су-27 извърши маневрата бъчва около американския разузнавателен самолет, изпълняващ полет в международно въздушно пространство. Това е много опасна маневра", се казва в съобщението. Телевизионният канал посочи, че руският самолет е минал на около 30 м от американския.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
3
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 8 години
Едно не мога само да разбера защо американски самолети летят на по-вече от 10000 км от тяхната територия? Разбирам НАТО е военнен съюз и САЩ са водещи, но по-логично ми се струва над Балтийско море да летят примерно полски, норвежки, датски или немски самолети, които също са членки на НАТО. Вие на какво мнение сте?
184
6
 
7
 
! Отговори
тя преди 8 години
Американцинте виждат какъв противник имат и това изправя косите им ! Ха, ха, ха!
183
2
 
9
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Какво ни занимават само с тези прихващания- не ми е ясно! Прихванал го, прихванал! Не го е свалил! Да свалят самолети, без да мислят за последствията- могат само турчилята! Според вас, коритаровци, рашъните какво трябваше да направят- да почнат пълномащабна война срещу Турция ли? Независимо от всичко- Турция все пак е членка на НАТО и една еветуална такава война може да даде началото на ТСВ, след която земята ще бъде едно ядрено гробище, поне в по-голямата си част.
182
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 298Опуканите Миг-ове в Сърбия за били десет годишни -една добра възраст за изтребител. А тези които ги свалиха ...на двойно повече. Мухахахахаа!
181
5
 
4
 
! Отговори
Ами свалете ги бе! преди 8 години
Ами свалете ги бе! Турците вече свалиха един! Ама то за това се иска топки! Колкото и да не харесвам турците явно СА ПО-ГОЛЕМИ МЪЖЕ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ!
180
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 298Свалени са от Ф-15 и Ф16 които са на производство ДЕСЕТ години преди МиГ-29. Понял?
179
4
 
7
 
! Отговори
до 298 преди 8 години
Унищожили МИГ 29 който преди 30 год Русия е подарила на Тито голям успех ахахаха
178
3
 
11
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До Станой от Ахелой,Айде сега- Швеция все още не е в НАТО! Много бързо взехте и нея да я слагате в кюпа! Руснаците също не са натрапници в този регион, понеже първо имат излаз на Балтийско море в региона на Санкт Петербург, второ- притежават и територия с шорок излаз на Балтийско море между Полша и Литва!
177
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 291Ф-117 бе свален от зенитен огън. Просто лунната нощ му изигра лоша шега когато летеше на ниска височина. Късмет невероятен за сърбите. В същото време НАТО опука шест броя МиГ-29 във въздушен бой. Има го в РУСКАТА УЙКИПЕДИЯ за МиГ-29. Понял?
176
5
 
10
 
! Отговори
до 294 преди 8 години
НАТО прихваща само гаргите, че летят по-ниско а си мисли че са Руски самолети. толкова са наплашени горките, че все Путин и се привижда
175
5
 
14
 
! Отговори
тя преди 8 години
Кой изостря напрежението бе прости американски натовци? Руснаците се движат край своите граници , а чий дирят американците там!?
174
10
 
7
 
! Отговори
Хахахаха преди 8 години
Те така нагло и около Турция летяха консервите, докато девойчето не прати една от консервите за скрап. Така че, да няма пак сълзи, забивана ножове в гърба и други подобни, че на Владимир Офшорович много ще му стане.
173
7
 
16
 
! Отговори
до 289 преди 8 години
Те да бяха осмърдяли само самолетите...то и корабите им замирисаха. прословутия миноносец Доналд Кук не знам как не потъна от изпражненията на екипажа
172
8
 
15
 
! Отговори
до 291 преди 8 години
Аз повече F съм виждал как горят. Още си спомням как Сърбите свалиха "невидимия" стелт. Е извиниха се хората не знаели, че бил невидим хахахаха
171
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе нищо кой знае какво. Су-24 го видяхме как убаво гори, скоро ще видим и Су -27. То , че американците са търпеливи е вярно но всичко си има граници.
170
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми нали и руснаците летят в същите неутрални води.Я да вземе Обакго да ги помоли да не се доближават руските самолети до американските, че последните осмърдяха самолетите си напоследък!
169
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 280 А сега хората плащат лихви на руски банки ли, руснаците ти копаят златото ли, руснаците ти спряха реакторите ли, софийска вода е руска, руснаците са ти виновни нали? Попита ли дядо си и баща си, какво направиха срещу комунизма 50 години?
168
2
 
18
 
! Отговори
бай_хой преди 8 години
АХАААА Значи руския самолет е притеснявал американците, които летят около Русия, ей какви лоши руснаци, ЗАщото от заглавите на "статията" помислих, че са летяли над ВАШИНГТОН
167
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 280 Само дето страната ни бе на първо място по десетки икономически показатели ,но ти с малкото си мозъче това не го знаеш -сади тогава днес картофи и фъстъци и си мисли че си хванал господ за шлифера или ,че живееш като бял човек!!!!!!!!!
166
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Травеститите от НАТО са пуснали кафявото през прашките. Ама така е бе момичета, на война като на война. Който го е страх от мечката, да не ходи в гората.