Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач

Маневра на руския самолет изправи косите на Пентагона
30 апр 2016 07:30,
434
Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач
Снимка: архив Reuters

Амерканското министерство на отбраната е обезпокоено от действията на руската военна авиация и смята, че те могат да доведат до ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения. Това заяви на пресконференция говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза в отговор на въпрос за съобщението на Си Ен Ен за прехаванат американски разузнавателен самолет от руски Су-27 над Балтийско море, предаде ТАСС.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27. който е действал опасно и непрофесионално", заяви Балданза в потвърждение на информацията. "Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук" в Балтийско море, каза още тя в отговор на въпрос на ТАСС за съобщението на Си Ен Ен. Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета. "И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

Руски изтребител Сухой (Су)-27 е извършил така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщи вчера Си Ен Ен, като се позова на американски военни източници в региона, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Руски Су-27 извърши маневрата бъчва около американския разузнавателен самолет, изпълняващ полет в международно въздушно пространство. Това е много опасна маневра", се казва в съобщението. Телевизионният канал посочи, че руският самолет е минал на около 30 м от американския.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 275А ти забрави ли ,Виетнам,Панама,Либия,Ирак,Афганистан ,Сирия....с изкл .на първата страна -днес всички в които американците се опитаха да налагат демокрация ,-са разсипани и де факто не съществуват като държави .А Сърбия забравихте ли на бомбите какво пишеше -" За вашия Великден" ...а ракетите които падаха в Горна Баня ...а бомбите с обеднен уран ....нещо мнооого ви е къса паметта -ще ми говорят за путин -мутин !!!!!!!!!!!!
164
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 273Страната беше разсипана за 27 години евроатлантизъм и американско партньорство.
163
13
 
8
 
! Отговори
До 273 преди 8 години
За 50 години "братска" и безкористна помощ от руснаците, страната ни беше разсипана и още берем плодовете на "братската" и безкористна помощ от руснаците. Страната ни заприлича на пустиня, с 2 мил. избягали зад граница българи именно заради руско/комунистическо/болшевишкото робство и тоталното разсипване на държавата. Комунистите с "братската" и безкористна помощ от руснаците, разсипаха икономиката на държавата ни. Фалираха България 3 пъти и подариха златния ни резерв на "братята" руснаци.
162
7
 
11
 
! Отговори
до 270 преди 8 години
България е незаконен и нелигитимен член на ЕС, както и на терористичната организация Нато, защото бяхме приети без референдум, което нарушава конституцията на страната и Лисабонския договор за присъединяване към ЕС, факт. Никой не е питал суверена за това членство, факт. А тези които наричаш руски тролчета, са 95 процента от българите, факт. Има едни 5 процента, като тебе ***, които скоро ще бъдат съдени и затворени в Белене до живот, много скоро, няма да ви чакаме този път 45 години.
161
4
 
21
 
! Отговори
пирин преди 8 години
Да живее братска Русия! Господ да я благослови!
160
1
 
19
 
! Отговори
да преди 8 години
както онова смешното султанче Сюлейман се върна напикан от обсадата на Виена - така и султанчето Ердоган се върна напикан от Сирия
159
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 242видяхме и какво направи сащ с арабския свят!
158
16
 
7
 
! Отговори
До 242 преди 8 години
Напротив. Русия не е заплаха за САЩ. Русия е заплаха за Европа и конкретно за по-слабите държави. Видяхме какво стана в Грузия и Украйна, видяхме анексирането и отцепването на територии от суверенни държави (Крим, Ю.Осетия и Абхазия). САЩ защитават Европа и техните съюзници от НАТО. САЩ имат най-голям принос за възхода на НАТО. Техните бази в Европа са единствено и само с цел да възпират руската агресия!
157
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам дебата пак се е изместил в посока -русофили -фоби не съм нито от едните нито от другите ,но не мога със ръка на сърцето да призная ,че за 25 г. "братска" и безкористна помощ от американците -страната ни заприлича на пустиня с 2 мил. избягали зад граница българи с разсипана икономика и селско стопанство което съществува само за да се "усвояват" пари от субсидии и да произвежда ГМО, бяхме един от лидерите във военното производство -днес премиера ни баламосва и съветва как да садим картофи!
156
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как ще реагират краварите ,ако руски разузнавателни саволети започват да летят над Мексиканския залив и на 50-60 км до Вашингтон.Естествено в неутрално международно простравнство.За сведения на пишещите тук,този тип самолети могат да сканират на 400-500км и няма защо краварите да се правят на неразбрали ,че руските самолети ги прихващат .Вярно ,че не са в руското пространство но са на 70 км от руските бази.Така ,че някой ден ,някой руски изтребител ще кацне върху такъв самолет и *** ще се
155
2
 
10
 
! Отговори
да преди 8 години
страхливецът Ердоган запали телефоните на НАТО след сваления руски самолет да моли за закрила - кой знае колко памперса е сменил от страх:)))а после по срещите на високо ниво гонеше Путин по коридорите и му се молеше пред тоалетните -
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другия път ще бъде свален.Какво търсят там.
153
4
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
такъв страх ги тресе турците от Русия,че вече не нарушават ничие въздушно пространство - дори своето:)))
152
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо САЩ изострят напрежението в района на Балтийско море. То не е близо до САЩ и нямат работа там!
151
1
 
6
 
! Отговори
До 244 преди 8 години
Не ги знам Руските проценти те сигурно са по друга система,но знам чеТурските сили са си на 100 процента а Руските са с един самолет и един пилот по малко бог да го прости.Можеби и на това ще се посмееш.Да е жив и здрав ПУТИН.
150
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи Америка като разполага бази по целия свят (те са стотици) няма проблем, но ако руски изтребител прелети близо до американски оревават орталъка... Така да ме дразнят тези кравари, просто не е истина. Дано се разцепи тази отвратителна държава по-скоро
149
1
 
8
 
! Отговори
да преди 8 години
Америка пак трепери от страх :))))ама не били влезли в руско въздушно пространство - вярно е..то за това и напикалият се от страх щатски екипаж от латиноамериканци(цялата американска армия е от латиноси ) е още жив:)))
148
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя път Малкото СССР няма да има съюзници, освен Мадурко и Кимчо. Няма английски бомбардировки върху Берлин, преди СССР да нападне. Тоя път СССРчето е само срещу всички. А Китай само чака Кремъл да стъпи погрешно. И Сибир ще бъде върнат към майката Китай. После ще ви казват,че и с Крим така е станало...
147
7
 
5
 
! Отговори
:D преди 8 години
Всичко е далеч по-прозаично. Вероятно руснака е искал да се докосне и той до богатите и високо технологични цивилизации. Или предвид настъпилия глад в Рассия е искал да грабне сандвича на случайно преминаващ американец. А дали не е искал да скочи в американския самолет и оттам до мечтаната Америка? Или просто е искал да източи малко гориво, понеже руснаците нямат денги за керосин?
146
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко ви се иска да са велики, не бързайте ще дойде ред и на вас.