Юнкер: Миграционната криза е в "повратната си точка"

Помогнало - споразумението с Турция
7 май 2016 10:12, Петя Славова
34
Юнкер: Миграционната криза е в "повратната си точка"
Снимка: архив, Reuters
Миграционната криза в Европа се намира в "повратна точка", благодарение на споразумението с Турция за спиране на нелегалната миграция, което показва първите си резултати. Това посочва председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в изявления, публикувани днес от германската медийна група "Функе", съобщава Ройтерс.
 
Съгласно споразумение с ЕС Турция се съгласи да помогне за възпиране на нелегалната миграция към Европа в замяна на ускорени преговори за членство, отпадане на визите и финансова помощ.
 
Юнкер заяви пред германската медийна група, че споразумението, сключено през март, вече помага на Европа да направлява по-добре миграционните потоци. "Ние сме в повратна точка", посочи председателят на Европейската комисия. "Сделката с Турция има ефект и броят на мигрантите намалява значително", допълни той, цитиран от БТА.
 
Юнкер критикува решението за издигане на ограда по гръцко-македонската граница. "Не споделям позицията, че тази ограда или издигането на огради в Европа като цяло, може да допринесе с нещо за дългосрочно решаване на миграционната криза", посочи председателят на ЕК.
 
"Оградите може да попречат на бежанците да се движат, но нито една ограда или стена не са достатъчно високи, за да откажат тези хора да дойдат в Европа, когато бягат от война и насилие в своята родина", коментира Юнкер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Най после-открихме америка !
29
1
 
11
 
! Отговори
националист преди 7 години
Този пак ги кани?!
28
1
 
10
 
! Отговори
рекет преди 7 години
Миграционната криза ще е в "повратната си точка" когато Турция започне да връща мигрантите по родните им места а не да ги складира временно за да рекетира европейските народи.
27
1
 
9
 
! Отговори
G преди 7 години
Ама разбира се!Благодарим ти юнкер, че ни светна!И какви са тези огради срещу горкичките бягащи от война и насилие? Че те през 5-6 държави преминават само за да дойдат в меката на евро гейските ценности.Разбира се, че не са икономически мигранти.Те са образовани, предимно майки с деца, та за Бога, вижте снимките по медиите. Лош е Орбан и Австрия, че ги спряха.Нацисити!Е, хубаво стана,че го направиха,защото стола на меркел се поразклати,но сега благодарение на сделката с турция овладяхме кризата!
26
0
 
9
 
! Отговори
оптимист преди 7 години
сега съм спокоен че лондон има кмет паке и всички ще тръгнат натам.
25
2
 
18
 
! Отговори
Djin преди 7 години
Това не са лидери, а ЕС мизерници!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към Анонимен 25първа тройка *** - скрита е думата "лиraв"втора тройка *** - скрита е думата "мaймyнa"ПAPAHOЯ!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23КАКВО БИХА НИ КАЗАЛИ ПРЕДЦИТЕ НИ ЕВРОПЕЙСКИ - ЧЕ СМЕ ОБРАБОТЕНИ С ПСИХОТРОННО ОРЪЖИЕ И ОТ ГОРДИ, СМЕЛИ, УМНИ ХОРА СМЕ СТАНАЛИ *** ЧЕРВЕИ, КОИТО ВСЯКА *** МОЖЕ ДА СМАЧКА!
22
1
 
5
 
! Отговори
stol преди 7 години
Europeiskia parlament sa edna banda ot lajlivi migranti i sa postaveni v luksozni uslovia ot onezi offshori, deto butnaha jivota na bejancite po rodnite im mesta....idva nov red - razmeniat si mestata prosto...
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всеки средно интелигентен човек е ясно какво става. Но защо европейците стоят и чакат някой друг / откъде ли?/ да дойде и да ги защити? Докато умните умуват, лудите ще се наиграят. Лошото е, че това ще е вече в нашите дворове! Много хора пътуват, те знаят на какво прилича днес Западна Европа. Да могат да се събудят тези, които са създавали векове наред европейската цивилизация, красотата, реда, разума и толерантността, какво ли биха ни казали???
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Защо се обръщаш към тези мекотели? Та продаването и предаването на Европа започна още от онова хлъзгаво човечле Барозу! А каламитетът от лентяи, крадци, дъвчащи бетел, задоволяващи естествените си нужди зад ъгъла на къщата, убиващи жени с камъни, ръгащи с нож всеки несъгласен, илитерати, многоженци, раждащи по 30 деца и т.н. (моля за извинение, толерантността не трябва да крие и убива истината!) може да бъде пресечен с мирни, но твърди мерки, а щом държавата спи - и с Динковци!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този и Баба Меркел са за затвора като американски агенти.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората, когато бягат от война и насилие, обикновено се регистрират и остават в първата приела ги страна. Стига лицемерие, всички знаем за какво става въпрос. Чиновниците в Брюксел мислят единствено за това как по-дълго да се задържат на постовете си, нищо друго не ги интересува.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо, след като се доказаха aдските замисли и действия на Турция, ръководена от зависимия Ердоган, след като е явен рекетът от Турция над Европа и е ясно, че Еродган ще праща в Европа специално подбрани "бежанци"(с колани), и само кьорав не може да види, а *** - да разбере, че Ердоган е проводник на мегаломанските кървави колониалистични замисли на държавата с фашизоидно мислене и ръководители срещу Европа, същата тази Европа - люлката на световната цивилизация, НЕ НАЛОЖИ САНКЦИИ НАД ТУРЦИЯ?
16
11
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 14Незнам с какви говориш в Турция ама със сигурност са от кюрдската диаспора които се правят на турци. И аз много познати имам в Турция и някои от тия хора са общински съветници в големите градове и никой не се оплаква. И как така уж всеки емигрира а населението на Турция са увеличава? С Азербайджан не са се скарали никога, а Нетеняху лично се обади на Ердоган миналата година и му се извини и прие да плати репарации на турските граждани убити в кораба Мармарай
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в 65% в дворовете на университетите в турция изникнаха джамии с радикални проповедници, ходенето с бурки вече е ежедневие и предстои обособяване на мъжко и женско крило! в истанбул има десетки квартали с фанатици, пристигнали от арабските страни; ако не сте наясно, атакуването на жени с поли и про-европейски младежи вече е правило и въобще когато в една страна унищожиш цвета на нацията заради болните амбиции на един луд, икономиката рухва. не е само криза с руски туристи, доста по-зле е....
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха ха,ха,Ердоган щял да назначава зет си за премиер. Голям майтап,тези уверено задминават Северна Кореа ! Европа трябва да е полудяла,ако ги приеме !
13
2
 
15
 
! Отговори
до 'турчина преди 7 години
пич, твоят любимец ердоган е гробокопачът на турция и за съжаление такива като теб го крепят. за 1,5 година успя да се скара с израел, сирия, иран, армения, ирак, русия; провокира щатите и германия, дори в азърбейджан вече вдигнаха ръце от него. всеки ден общувам с млади специалисти от турция, в т.ч. университетски преподаватели и учени и хората масово емигрират; за тях сегашна турция е затворена страница. накрая там ще останат само башибозуци и ислямисти като теб, жалко за хубавата държава.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно обратното Македония трябва да вдигне не една а три огради с България и Албания също ако иска не иска да стане Албанска Територия като по този начин ще предпази и България от Нелегално приминаващите Мюсулмански Терористи
11
14
 
1
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 7Ердоган не каза че пътищата им са различни , а като достоен политик който мисли за изгодата на родината си каза че ако искат да наложат меките им закони за терористите в Турция няма да се получи и всеки ще си хване пътя