Юнкер: Миграционната криза е в "повратната си точка"

Помогнало - споразумението с Турция
7 май 2016 10:12, Петя Славова
34
Юнкер: Миграционната криза е в "повратната си точка"
Снимка: архив, Reuters
Миграционната криза в Европа се намира в "повратна точка", благодарение на споразумението с Турция за спиране на нелегалната миграция, което показва първите си резултати. Това посочва председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в изявления, публикувани днес от германската медийна група "Функе", съобщава Ройтерс.
 
Съгласно споразумение с ЕС Турция се съгласи да помогне за възпиране на нелегалната миграция към Европа в замяна на ускорени преговори за членство, отпадане на визите и финансова помощ.
 
Юнкер заяви пред германската медийна група, че споразумението, сключено през март, вече помага на Европа да направлява по-добре миграционните потоци. "Ние сме в повратна точка", посочи председателят на Европейската комисия. "Сделката с Турция има ефект и броят на мигрантите намалява значително", допълни той, цитиран от БТА.
 
Юнкер критикува решението за издигане на ограда по гръцко-македонската граница. "Не споделям позицията, че тази ограда или издигането на огради в Европа като цяло, може да допринесе с нещо за дългосрочно решаване на миграционната криза", посочи председателят на ЕК.
 
"Оградите може да попречат на бежанците да се движат, но нито една ограда или стена не са достатъчно високи, за да откажат тези хора да дойдат в Европа, когато бягат от война и насилие в своята родина", коментира Юнкер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Амиии като КАЛУНЧО неще огради и довари да приеме Македония и Сърбия в Европа като е толкоз Ербап алкохолик.ът
9
1
 
11
 
! Отговори
az преди 8 години
to4no ogradata gi sprq a ne sporazumenieto s turciq
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toq cinik e sashtiq kato merkel!
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този явно не е чул как вчера Ердоган се изказа че пътищата на Турция и ЕС са различни.
6
2
 
10
 
! Отговори
Demos ie преди 8 години
Offshornite miliarderi v Europa iskat da si jiveiat v monarhiata "Demokracia", a turcite i kurdite da sa im pridvorni slugi za bezbroinite im jelania...ama Erdogan i Turkiye i te iskat takava "Demokracia" muslim brothers and sisters...
5
1
 
40
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Грозна лъжа!Всички анализатори отчитат 60% намаление на потока бежанци, съвпадащо със затварянето на границите в няколко страни в ЕС, което беше няколко месеца преди споразумението с Турция.
4
2
 
41
 
! Отговори
оставка преди 8 години
Тази Евро комисия и Евро парламент ще останат в историята като гробокопачите на Европа,те допуснаха кризата с бежанците,те предадоха гражданите на Европа,те позволиха един диктатор от Турция да изнудва цяла Европа,грешка след грешка която ще ни струва скъпо.
3
2
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
За да твърди такива неща,човек трябва да е *** или паталогичен лъжец!Предвид високия пост на Юнкер,едва ли е първото....
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Юнкерчо, ти не чу ли какво каза твоят приятел Ердоган вчера? Не чете ли в новините за отстраняването на Давутоглу? За султанските амбиции на Ердоган?
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костюмар - не знае какво говори. Заради такива като този на снимката, до 1-2 години вече ще живеем в Ислямска Европа. На толерастите честито. Нали знаете - бития бит..