US генерал предлага да се създаде... Военен Шенген

Това щяло да улесни преминаването на войските през Европа
14 май 2016 16:00,
156
US генерал предлага да се създаде... Военен Шенген
Снимка: архив Reuters

Европейските членки на НАТО трябва да създадат режим на "военен Шенген". Това предложи на форум в Талин командващият сухопътните войски на САЩ в Европа, генерал Бен Ходжис, предаде ТАСС.

"Необходимо е това, което бих нарекъл "военен Шенген". Сега ми е необходима една седмица, за да получа разрешение за прехвърляне на сили от Германия в Полша. И две седмици - за разрешение да прехвърля сили през територията на Чехия", каза генералът, участвайки в международна конференция, посветена на паметта на бившия естонски президент Ленарт Мери под наслов "Създавайки нова норма". В отговор на изказването на Ходжис литовският външен министър каза, че такъв режим трябва да бъде създаден в най-скоро време, пише БТА.

Полският външен министър Витолд Вашчиковски заяви на конференцията, че източният фланг на НАТО трябва да стане равнозначен на западния по отношение на безопасността. Сега виждаме, че в НАТО съществуват различни статути за безопасност на страните, влезли в алианса след 1999 г., и тези, които и преди това са били негови членки. Ние искаме на срещата на високо равнище на НАТО (във Варшава на 8 и 9 юли) всички страни да имат еднакъв статут. "Източният фланг по отношение на сигурността трябва да стане аналогичен на западния", заяви полският външен министър.

Заместник-генералният секретар на пакта Александър Вършбоу каза, че НАТО е изправен пред заплахи на изток и на юг, а стратегията му трябва да "работи на 360 градуса".

Балтийските страни и страните от Източна Европа неведнъж са казвали, че на срещата на пакта във Варшава ще поставят въпроса за постоянно присъствие на НАТО в региона, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
109 А защо го обръщате винаги на кекс , да не би само кекса да ви е в главата , на колко годинки сте
47
0
 
5
 
! Отговори
до 107 преди 7 години
Много се извинявам но нещо сте ми "съмнителен". Да не сте от "другият бряг" ?.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо да ставаме 52 ри щат, навремето бай Тошо не можа да ни направи Руска губерния, барем един мерикански щат да станем. Сериозно - баси идиотизмите!!!
45
1
 
1
 
! Отговори
е защо преди 7 години
До Анонимен93не върнат първо косово в сърбия ???а индустриалците бяха и италиански,немски и френски . нали ти е ясно , че споразуменията засягат бизнеса който се върти от индустриалци а не от пролетариата.а за съм еврофил ако не си разбрал !!
44
1
 
14
 
! Отговори
българина преди 7 години
Да му е а майката на тоя, уса югенд не щеш ли? За да можете да си дерибействате и разнасят ядрени ракети? Разнасяйте си из Южна Америка о Германия
43
1
 
10
 
! Отговори
PD преди 7 години
Дано ! но надали. Сценаристите на събитията ги правят така, щото разума да няма определяща роля. Кой разумен човек бе послушан, когато се правеха една след друга цветни революции. Кой разумен бе послушан, когато Европа произвеждаше и продаваше оръжие, за да превърне пролетариата в доволен консуматор. Дори днес Европейско оръжие се продава в близкия изток.А Русия няма избор. Те изживяха своята "демокрация". Европейските "политици" имаха шанс да спасят човечеството, ала са омазани с невинна кръв.
42
1
 
15
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
А защо не предложите обратното всички от НАТО в ЕС да дойдат в щатиге и там да правят каквото ви хрумне а ?
41
2
 
7
 
! Отговори
викаш преди 7 години
До Анонимен77ес и русия не са партниори !!! за това ли немсвките индустриалци се изказаха многократно за отпадане на санкциите срещу русия ? а относно споразумението с щатите френският президент ясно каза , че едно такова споразумение срещу интересите на франция няма да има което ясно говори какво планират щатите.за тролене безплатно- явно си т.урчин защото и там всеки с идеи противни на управляващите се обявява за престъпник а и заплатата ми е достатъчна за да троля като теб за центове
40
19
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
рускaтa пaплaч се е сдухaлa по всички пaрaгрaфи, ТРЪМ ИДЕ A РAШAТA ЩЕ МРЕ ПРИМИРЕТЕ СЕ!
39
0
 
7
 
! Отговори
PD до 71 преди 7 години
Вероятно и елита в Америка мисли така, затова съм убеден, че ще пробват. Бъдещето ще покаже, и то близкото в предвид колко наситено се развиват събитията. А за пролетариата не знам какво да ти кажа. Той нашия се изнесе в Европа и не е достоен за тази дума, защото тя отдавна загуби порива на поколенията, които постигаха технологичното развитие и на Европа дори. Днес думата е по скоро роб или слугинаж на елитите, целящи контрол или унищожение на човечеството.
38
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
До 63 пиша от пратера...това е във виена ако не знаеш и въобще не ми се налага да преживявам с тролене !! освен това ес няма общи интереси с америка което е видно и от споровете около подписването на търговското споразумение като щатите приятелски ни извиват ръцете.освен това ние приехме 1 млн камилари а щатите 15 000 та дотам със солидарността .а и не беше в интерес на ес да махне кадафи който задържаше африканците които без него наводняват италия
37
1
 
10
 
! Отговори
НРБ преди 7 години
КЪДЕ СА ДОГОВОРЕНИТЕ закрива се "ВАРШАВСКИ ДОГОВОР" ,закрива се НАТО при прпеговорите от МАЛТА Горбачов- Рейгън. Кой ги спазва?
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък ние не искаме да ставами плацдарм на краварските интереси! А този под мен 56 иска нато да му е винаги отзад. Нали знаеш като ти застанат отзад какво следва! Или ти вече си със разхлабена халка и не се плашиш? Е така може. Нато винаги ще е зад теб и щом ти потребе нещо по кораво ще ти го подадът! Ей кога станахте роми кога ви почернехА за.ниците? До вчера викахте да живее БКП и КПСС а днес да живее Кравария И НАТО. Такова племе никога няма да оцелее ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.
35
0
 
10
 
! Отговори
PD преди 7 години
Само още един момент да поясня. Нали не мислите, че тези контингенти по Прибалтика, Полша, Румъния, Украйна и България, ще задържат руската армия. И когато влезе в тези територии, кой ще стреля по същата ;-). Така че не е ясно, чии ракети ще опустошат Европа. А в същност е ясно, ама не четете внимателно! Путин си каза, за всяка изстреляна към Русия ракета, без значение от къде, ще се поразява цел в САЩ. Ама четете хора, стига клишета в мисленето и пропаганда.
34
0
 
2
 
! Отговори
Истината! преди 7 години
Не ми цъкайте минуси, а напишете във google " discretionary spending us " и цъкнете на изображения! Там ги има графиките със правителствените разходи на САЩ. Можете и да добавите конкретна година ако искате.
33
2
 
5
 
! Отговори
ясно преди 7 години
До Анонимен54че не си Българин...иначе няма как да забравиш страданията и кръвта на нашите прадеди причинени от турците !! ясно , че и косово нищо не ти говори но с неуките е така....те и сърбите не са си представяли , че ще им вземат бащината земя с помоща на защитника нато. та до там с троленето . а относно защо турците да питат някого ...ами значи ако щатите си решат нещо могат от името на нато да действат из европа ако са заплашени американските интереси (америка не е европа !!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са официални данни, не си ги измислям! Потърсете в нета преди да коментирате. Ей това е за миналата, година цитирам от официален сайт който можете да го намерите веднага: " In fiscal year 2015, military spending is projected to account for 54 percent of all federal discretionary spending, a total of $598.5 billion."
31
1
 
11
 
! Отговори
PD преди 7 години
Много жълтоклюни и неумни хора пишат врели некипели. Трета световна война особено срещу Русия (голяма ядрена) държава не може да бъде спечелена.В третата световна война, за победител ще се счита този, комуто останат повече живи и относително чиста територия за живот. И в този ред на мисли, Европа ще е в окаяно положение. Тогава ще ми е любопитно какво ще си мислят сегашните безумци, несъзнаващи какво прави НАТО и САЩ с човечеството. Говорете си пак за Крим, Путин, Украйна и др. дребни проблеми.
30
2
 
7
 
! Отговори
Тайната! преди 7 години
Около 60% от бюджета на САЩ се харчи военни цели. Тоест голяма част от тия пари отиват в сметките на частни корпорации които разработват и произвеждат всичките тези оръжия и техника. На САЩ са им необходими врагове, за да оправдаят военните разходи. Просто бизнес интересите са огромни. Ако няма врагове, ще си ги измислят. Иначе ще им фалира половината икономка. Всичко е бизнес!От 239г. история, 222г. (93%) САЩ са били във война със някой, често на няколко фронта едновременно. Това е ФАКТ!
29
2
 
2
 
! Отговори
ако не знаеш преди 7 години
До Анонимен45турция има втората по големина армия в нато ! освен това си позволява да действа без консултации с другите от нато-както свалиха руският самолет над сирия. ако нещо се обърка из кърджалийско или лудогорието турците ще действат без да питат никого !!! ако за теб те са гарант за Българите нато не е !! а не съм привърженик на путин заради който руският народ има доходи като африканци и който спъва развитието на русия