US генерал предлага да се създаде... Военен Шенген

Това щяло да улесни преминаването на войските през Европа
14 май 2016 16:00,
156
US генерал предлага да се създаде... Военен Шенген
Снимка: архив Reuters

Европейските членки на НАТО трябва да създадат режим на "военен Шенген". Това предложи на форум в Талин командващият сухопътните войски на САЩ в Европа, генерал Бен Ходжис, предаде ТАСС.

"Необходимо е това, което бих нарекъл "военен Шенген". Сега ми е необходима една седмица, за да получа разрешение за прехвърляне на сили от Германия в Полша. И две седмици - за разрешение да прехвърля сили през територията на Чехия", каза генералът, участвайки в международна конференция, посветена на паметта на бившия естонски президент Ленарт Мери под наслов "Създавайки нова норма". В отговор на изказването на Ходжис литовският външен министър каза, че такъв режим трябва да бъде създаден в най-скоро време, пише БТА.

Полският външен министър Витолд Вашчиковски заяви на конференцията, че източният фланг на НАТО трябва да стане равнозначен на западния по отношение на безопасността. Сега виждаме, че в НАТО съществуват различни статути за безопасност на страните, влезли в алианса след 1999 г., и тези, които и преди това са били негови членки. Ние искаме на срещата на високо равнище на НАТО (във Варшава на 8 и 9 юли) всички страни да имат еднакъв статут. "Източният фланг по отношение на сигурността трябва да стане аналогичен на западния", заяви полският външен министър.

Заместник-генералният секретар на пакта Александър Вършбоу каза, че НАТО е изправен пред заплахи на изток и на юг, а стратегията му трябва да "работи на 360 градуса".

Балтийските страни и страните от Източна Европа неведнъж са казвали, че на срещата на пакта във Варшава ще поставят въпроса за постоянно присъствие на НАТО в региона, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо точно трябва да преминават войски през Европа?
27
3
 
18
 
! Отговори
уппппппссссссссссссс преди 7 години
САЩ твърдо бутат Европа към война с Русия--а те ще си гледат отдалеч....справка ВСВ.И *** от НПО тата им се радват--а не се сещат че първи изгаряме....Дори шефа на НАТО го каза в открит текст"България е фронтова държава при евентуален конфликт с Русия"....--демек сме пушечното месо на НАТО--невиждам защо се радвате--освен ако не сте самоубийци............
26
3
 
13
 
! Отговори
а бе мехмеде преди 7 години
До Анонимен38 ами нали 5-вековният ни поробител турция и диктатора ердоган са членове на нато !! НЯМА БЪЛГАРИН който да приема турция като гарант за неприкосновеността на България !! ти ако си римлянин е друг въпрос но не говори от името на Българите , че искаме нато. благодарение на руска агресия срещу турция сега имаме Родина !!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#10:Те "Европа" вече си я направиха един полигон,за изпробване на оръжия и ядрени войни!Големият въпрос е какво правим ние,американските мишени,срещу руските ракети.Защо стоим и блеем,като обречено жертвено стадо?!Сякаш,в цяла "Европа",няма никави човешки същества с разум,за да проумеят, за какви жертви, ги готвят кравароционистите.Прочетете нещо от Тамуда и ще ви светне мъглявината в мозъците,какво е предназначението ни!
24
2
 
12
 
! Отговори
PD преди 7 години
И без да ни пита политическия елит цели да вкара България в воина с Русия. Но това вече е играно. За не паметливите ще припомня. Национална катастрофа и войнишко въстание. В резултат на вътрешните борби, съседи ще откраднат територии от сегашната ни държава. Щом повтаряме едни и същи грешки значи не сме си научили урока. Пак ще ни върнат в първи клас.
23
1
 
11
 
! Отговори
реално преди 7 години
Империалисти и ново-фашисти--дрънкащи постоянно оръжие и предизвикващи войни по цял свят==САЩ.....
22
0
 
11
 
! Отговори
не русия преди 7 години
До Василева щатите и англия искат да разбият ес !! по чия команда меркел пуска камиларите в германия -нали не смяташ , че слуша путин !!! за кой конфликт говориш не знам но ако става въпрос за крим то той е бил , е , и ще бъде руски ! иначе по твоята логика дай да върнем България на турция понеже ни били поробили за 500 г а после русия без позволение на оон,щатите,нато ....ни е освободила.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНормалните българите не искат НАТО. А България е в Европа от самото си създаване, а това че сега брюкселските хомосексулани зелки се гаврят с България не означава, че българите не са европейци, напротив.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКрим е Руски. Въпросът е затворен.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я направо направете целия обор ЕС на един затвор подобно на Гуантанамо,само,че в много по-голям мащаб,че да мирясате,америкаски фашаги!То и без това при наличие на 500 млн. затъпели овце,какво ви остава!!!
18
1
 
1
 
! Отговори
роби преди 7 години
До БългаринКой ни пита?
17
1
 
13
 
! Отговори
скоро преди 7 години
Така се държат окупатори те с окупирана Европа,ще се бият с Русия до последния Европеец.....
16
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Българите не искаме НАТО е България!
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй ли, аз пък искам военен Шенген в САЩ- България и европейските страни да пращат и да си разхождат войските из САЩ когато си поискат. Нали сме "партньори" и трябва да се пазим взаимно?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната истерична криза на краваpckaта тop. На кой му пука вече от натовските травестити - плашат само гаргите и внушава респект едиснтвено на мизерни държавички от третия свят като евроатлантическа България.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този пуяк явно му пречи факта, че трябва да се съобразява със суверенни държави в Европа.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, бе военен шенген му се искало... Когато прекарваш войски и техника, много ясно, че ще подлежиш на проверка и одобрение от държавите бе .
11
1
 
12
 
! Отговори
До Ха-ха-ха преди 7 години
И Северния-ледовит океан ли ще обградите? Беринговия проток, Камчатка, полуостров Сахалин, Границата с Китай, Монголия, Казахстан и още куп страни. Русия не може да бъде обградена, купете си глобус.
10
1
 
10
 
! Отговори
чувство може преди 7 години
До Анонимен16и да имаш но логика определено не . не си обяснил защо да резрешим на турските натовски войски да модат да се разполагат в България ? ами ако ердоган сметне , че турската общност е застрашена под предтекст за опазване на човешките права може спокойно да изпрати свой натовски войски...за присъствие на кажем в кърджалийски или лудогорието
9
1
 
21
 
! Отговори
румен преди 7 години
Не виждате ли , че в източна Европа не ви искат , а и в западна , но по-нагли и арогантни от юс - военните няма .