Лавров вини НАТО, че натрапва конфликт на Кремъл с Минск

Руски издания: Москва разполага ракети в съседната страна
Обновена: 17 май 2016 09:22 | 17 май 2016 09:22,
369
Лавров вини НАТО, че натрапва конфликт на Кремъл с Минск
Снимка: Reuters

НАТО се опитва да натрапи конфронтация на Русия и Беларус, което буди тревога. Това заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров при посещение в Минск, пише "Аргументи и факти".

След преговори с беларуския си колега Владимир Макей Лавров каза, че колегите им от НАТО правят опит да натрапят конфронтация на Русия и на Беларус, освен това придвижват инфраструктурата на алианса в източна посока, по-близо до руските граници.

Уточнено бе, че руските и беларуските власти нямат намерение да подкрепят конфронтационния курс, лансиран от пакта, добавя седмичникът.

Още по темата

Москва и Минск се обявяват против изграждането на разделителни линии в Европа, отбелязва "Комсомолская правда", като се позовава на руския министър. Вестникът цитира Лавров, който настоял от името на Беларус и на Русия "Европа да одобрява принципите на равна и неделима сигурност за всички".

На фона на безоблачните двустранни отношения руският и беларуският министър насочиха внимание към съвместна защита на общите интереси, пише "Комерсант".

Според източник на вестника, близък до руското военно ръководство, логично би било след разполагането на компоненти от американската система за ЕвроПРО Москва да отвърне, като прехвърли в Беларус ракетни комплекси "Искандер-М".

"Имаме единен подход" в тази област, уверил Лавров на обща пресконференция с Макей.

"Западните ни партньори говорят за допълнителни разполагания (на комплекси за ПРО) в редица граничещи с нас страни и ние разглеждаме това като потенциално предизвикателство за нашата държава", заявил беларуският министър.

Като част от Съюзната държава между Русия и Беларус двете страни са "в тясно взаимодействие, включително във военната сфера. И се разбрахме да разработваме заедно съответните адекватни мерки за реагиране", добавил той.

"Ученията на НАТО в съседни на Беларус страни, разполагането на нови контингенти и т. н." са заплаха за тази страна, а основните ответни мерки се знаят - Минск провежда военни учения успоредно или съвместно с Москва, започна да превъоръжава своята армия, да увеличава възможностите й, коментира руският политолог Юрий Шевцов.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
4
 
5
 
! Отговори
турски преди 7 години
Ще пратим няколко ханъми пилотеси и джуджето ще се скрие в сибир.без лимони без домати без картофи.само квас...
203
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой го е..ва тоя по.серко?
202
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
304 Ти какво не вярваш че е имало такива покупко продажби ли , наистина ли си толкова задръстен
201
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонименц 289Ако кое да е от това е вярно щеше да има някакви документи както има документи за продаването на Аляска които се пазят в музея. Дали са истински това вече е съвсем различен въпрос. А дали има и други документи за други видове договори - това пък е трета история
200
9
 
10
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Да 45 години бяхме под съветско робство без една руска база за 10 -15години под робство руснаците ни построиха огромна промишленост от която печелеше България и земеделие и животновъдство каквото нямаше в Европа България беше в топ30 в света а сега руските гиганти са немски Пирдоп,австрийски монди,канадски Челопеч ,мариците американски.та под какво робство сме сега а.
199
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--294; Абе казвал ли ти е някой колко си ГЛУПАВ ?
198
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--290;Русия Срина Русе ,Силистра ,Добрич и др. През ПСВ 17 руски кораба сринаха черноморските ни градове. Балчик беше изравнен със земята.
197
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сула--287; Паметника е построен за Благодарност към нашите опълченци които спасиха Б--я. Спасиха Русия и руската армия от позор. Тия които вееха знамена са заблудени и неграмотни като теб. Руското Командване при при Плевен е заменено с Румънско защот не се справя. 30% от офицерите в руската армия са Германци. войската която преминава р. Дунав е 185 000 . Руските жертви са 22 391. Българските са около 40 000. Платихме на Русия 10 680 000,43 равняващо се на 32,5 тона ЗЛАТО.
196
5
 
10
 
! Отговори
Компетентен преди 7 години
Любимия трик на комyнягиte е да обвиняват жертвите си в собствените си престъпления.
195
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Очите от космосa--283;Крим е Американски. Навремето Ленин взема огромен заем от САЩ като залага /ипотекира/ Крим . Заема не е върнат. Освен това Сталин заздава земята на Крим на Американци имащи отношение към Ленд Лиза. Хрушчов подарява Крим на Украйна са да го спаси от САЩ
194
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сула--282;Руснаците до 1960 г нямаха паспорти. Хрушчов им ги даде.
193
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ген. Колев--280;Те българите и след СЪЕДИНЕНИЕТО стават Русофоби,защото Русия е против него.Русофилите също. Те са Тънката пръчка на руския тъпан.
192
4
 
2
 
! Отговори
wc преди 7 години
До Анонименpo poleka be chedo rusnaka ne e bombardiral sofia a amerikaneco...sofia e balgaria ne e na *.
191
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 281Очевидно има технически характеристики които не можем да надскочим. Примерно ще сложим 3 спътника на геосинхрона орбита за да си комуникираме със всички спътници. Това Хубаво но на тези спътници можеш да сложиш само НЕНАСОЧЕНИ Антени - тоест малка пропускателна способност - за телеметрия и управление става но за Дигитални снимки ... трябва ти параболична насочена антена - от другата страна ти трябва наземна станция. Последната е само на своя територия.
190
3
 
4
 
! Отговори
Сула преди 7 години
генералчо-пишман, тия тролствания само ве нета си ге тролиш. Що не отиде на Шипка да кажеш на 100 000 българи там, които вееха български и руски знамена, че са "предатели"? Не ти стиска, нали! Само толкова си можете, да тролите в нета небивалици. А За бомбенето на София, а? За благодарност на убийците на невенни българи им вдигнахте паметник, на тези убили хиляди българи! Това удобно го пропускаш. А ако не знаеш, защо е построен храм-паметникът, значи наистина си ***!
189
2
 
5
 
! Отговори
Сула преди 7 години
"Диктаторче Сула , дори не е " едва ли не " а си е чисто росбтво . Продавали са цели села . Продавали са за копейки девушки. Това им е остатък от Чингиз хан . А дори и след преамахването му продължава...."Лъжецо, руското селячество, макар и закрепостено и значително обезправено, все пак не е било робско и с робски статут, какъвто е имало в САЩ! Не си изсмуквай през пръстите нещата. Сравняваш несравними неща - крепостничеството е социална дискриминация, а робството - липса на всякакви права!
188
5
 
2
 
! Отговори
Сула преди 7 години
Така, "откри топлата вода", че Сталин е вършил престъпления срещу самите руснаци, а не само срещу всички останали, сега да обясниш нещо от по-новата история - как става така, че "най-големите борци за права и демокрация" от САЩ са най-важният стартегически съюзник на "хрисимите" уахабити от Саудитска Арабия? А това, че организираха и подкрепяха фундаменталисти да свалят от влас правителството на Сирия? Това какво е? Деемократично ли?! С тая плоска евроатлантическа пропаганда сте за никъде.
187
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 270Просто колега не си запознат със реалното положение на нещата!Имаш спътник който снима обект с координати Х,У. данните може да ги предаде само ако е в зоната на наземна станция. това става след 10-20 мин като мине над контролирана от нашите територия. 1-5 мин да свали данните, 5-30 мин да се обработят от компютър и да се съгласуват с оператор(Той/Тя има последната дума) и чак тогава се праща на командванетоРакета Топол е изминала по маршрута си от 10 до 40 км когато НАТО узнава
186
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МнениеКак може да има мнение, като няма акъл? Такава ситна ги тресе западняците да не им спретнат задокеанските ментори една война с Русия! Русия никого не иска да завладява, не иска война. Но са решили задачата за маслото и топовете еднозначно - ако няма топове, няма кой да яде маслото. И затова почти всички нови оръжия на РФ са по-добри от аналозите им на запад - самолети, артилерия, танкове, подводници, ракети. Това е сдържаща сила, иначе да са ги оглозгали като пирани! Слава на Русия!
185
2
 
4
 
! Отговори
Сула преди 7 години
Вазов има десетки стихотворения в които се обяснява в любов към Русия, любов от която направо на тролчик като теб ще ти призлее, ако ги прочетеш. Има само едно стихотворение, в което изразява разочарование, а не омраза към Русия, каквато вие, фобите, питаете. Вазов и русофобоб е оксиморон! Не само в стихотворенията си, в другите творби също подчертава уважението си към тази Велика страна. И нито той, нито братята му-русофили, са били комунисти. Проучи Вазов - до кроя на живота си остава русофил.