Лавров вини НАТО, че натрапва конфликт на Кремъл с Минск

Руски издания: Москва разполага ракети в съседната страна
Обновена: 17 май 2016 09:22 | 17 май 2016 09:22,
369
Лавров вини НАТО, че натрапва конфликт на Кремъл с Минск
Снимка: Reuters

НАТО се опитва да натрапи конфронтация на Русия и Беларус, което буди тревога. Това заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров при посещение в Минск, пише "Аргументи и факти".

След преговори с беларуския си колега Владимир Макей Лавров каза, че колегите им от НАТО правят опит да натрапят конфронтация на Русия и на Беларус, освен това придвижват инфраструктурата на алианса в източна посока, по-близо до руските граници.

Уточнено бе, че руските и беларуските власти нямат намерение да подкрепят конфронтационния курс, лансиран от пакта, добавя седмичникът.

Още по темата

Москва и Минск се обявяват против изграждането на разделителни линии в Европа, отбелязва "Комсомолская правда", като се позовава на руския министър. Вестникът цитира Лавров, който настоял от името на Беларус и на Русия "Европа да одобрява принципите на равна и неделима сигурност за всички".

На фона на безоблачните двустранни отношения руският и беларуският министър насочиха внимание към съвместна защита на общите интереси, пише "Комерсант".

Според източник на вестника, близък до руското военно ръководство, логично би било след разполагането на компоненти от американската система за ЕвроПРО Москва да отвърне, като прехвърли в Беларус ракетни комплекси "Искандер-М".

"Имаме единен подход" в тази област, уверил Лавров на обща пресконференция с Макей.

"Западните ни партньори говорят за допълнителни разполагания (на комплекси за ПРО) в редица граничещи с нас страни и ние разглеждаме това като потенциално предизвикателство за нашата държава", заявил беларуският министър.

Като част от Съюзната държава между Русия и Беларус двете страни са "в тясно взаимодействие, включително във военната сфера. И се разбрахме да разработваме заедно съответните адекватни мерки за реагиране", добавил той.

"Ученията на НАТО в съседни на Беларус страни, разполагането на нови контингенти и т. н." са заплаха за тази страна, а основните ответни мерки се знаят - Минск провежда военни учения успоредно или съвместно с Москва, започна да превъоръжава своята армия, да увеличава възможностите й, коментира руският политолог Юрий Шевцов.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 238Ано умни докато Крим беше част от Украйна Войските бяха там по силата на договор. След като вече Крим стана НЕЗАВИСИМ ...до Пешко 235След Като се Формира Руската Империя има само два канала за търговия с Европа -Балтика и Средиземно море. В Балтика са много силни играчите. Така че Русия се насочи на Юг към Босфора. Това спря най-накрая да бъде стратегия малко след Кримската Война и Парната Машина.Мурманск беше Открит за бизнес
163
3
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Нещата за Русия бяха нарисувани просто - Украйна се асоциира с ЕС, Крим си остава автономен, а Вовата можеше дори да претендира за специално отношение и т.н. Обаче не - дай тука да нахлуем и сега да се чудим как да построим един мост
162
6
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
За мен буни тревога оная руска ракета тезаща 150 тона , която била в състояние да унищожи Европа .Това ли е мисията на Русия да унищожи Европа и света , защото е далеч по- напред и живеят нормално и цивилизоново , без да желаят война?Брава на високото Жуже и на *** русофили уж българи , които му ръкопляскат .Търпението на НАТО не е безкрайно и ще им писне.
161
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само руснак, може да вземе разработена туристическа територия с над 6 млн туристи годишно, и да я направи в "непотопяем" самолетоносач, ама какво се чудим, по иидентичен начин постъпиха и в Куба
160
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 232Мечтата на САЩ е да предизвикат конфликт между Русия и Европа, то този път както казват накои руски военни стратези "Следващата война ще се води и на американска земя".ако си свалиш ушaнката ще видиш, че светът е съвсем различен от това, което показват по руската ТВ.
159
2
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиБраво на руснаците, страхотни са, цялото Черно море е техно, вече и Крим е техен. Само пустият му Босфор разваля картинката, пък и българите ич ги не искат наоколо, румънците тоже, сал една Абхазия остана
158
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 224В Крим има една невзрачна планина. Даже за Туризъм не става. Обаче е прекрасно място за разполагане на Фортифициран далекобойни Противокорабни, ПВО и Ракетни комплекси.Крайбрежието е оставено за Туристическия бизнес.с изключение на Самото пристанище Севастопол акваторията се ползва за Туризъм
157
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Руска дезинформация 220по същия начин както Украйна прекрати всевъзможни дългосрочни договори за доставка на оборудване за РФ след майдана едностранно по същия начин ако поискат могат прекратят всякакви договори за военно сътрудничество (което и направиха миналата година) по тази причина "Морски Старт" Се продава защото ползва Украински части за ракетите и Рашките не могат да го ползват повече.
156
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Пешко 215Пешко дори античната противоподводна и патрулна амфибия Бе-12 кретаща с 450 км/ч може да провери с радар акваторията на Черно море само за един полет от Севастопол. Изобщо не включвам по-моредни самолети в сметката. Точно за това го наричат Руско езеро.
155
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да знам, коя компания ще инвестира и 1$ в икономическата територоя около Крим в момента, та това са води, които според нежддународното право са Украйнски
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До опетковНе знам към кого се обръщаш, не се научихте на прости неща, бе! Ако става дума за предаването на Севастопол (на на Крим!) за база на американския флот, не съм чел никакъв документ, както и ти. А за присъствието на кораби на нечерноморски държави в Черно море, документът се казва Договор от Монтрьо (Treaty of Montreaux) и разрешева три седмици престой на чужд кораб, със запазване на ротационния принцип. Текстът на договора е намираем, не ме учи, моля! Чел съм го.
153
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Ха-ха-ха 212поради факта че Крим е заобиколен от достатъчно големи водни масиви които само в изключителни случаи веднъж на сто години замръзват има много МЕК КЛИМАТ в сравнение с останалата част на Русия(СССР). Именно за това се нарича Санаториума на СССР. И туристическия бизнес който оставя парите в Русия е много по-важен за правителството от колкото непотопяемия самолетоносач. Миналата година само със самолети в Крим е имало над милион туристи. А ако има ЖП и пътен мост?
152
3
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиРуско езеро го наричат савецките грандоманчета, дето взорът им все към Босфора е насочен и дето още мислят, че Ленин е "изобретил" кирилицата. Имат си те едно подобно "езеро" Каспийско море и такава екокатастрофа са му спретнали, че Азовско море почти го няма вече.
151
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за Минск, но страната която ще забие най-големия шут наКремъл, ще е Казахстан, а другарите ще се чудят откъде им е дошло
150
2
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До циника''Запорожките казаци пишат писмо до турския султан'' картина от руския художник И. Репин рисувана преди 200г. В горния десен ъгъл е бандеровското жълто-синьо знаме (флага на Украйна), а до него е черно-червеното знаме на ''Десен сектор''. Текстът на писмото (в Ермитажа) е на изкуствения укропски език и датира от преди 400г.
149
2
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиПреди да не би да беше иначе? Севастопол си беше като Калининград (който впрочем и той ли винаги е бил руски?) с военната база и всичките му там съоръжения плюс почти 100% руско население. Просто Вова Мира се помисли за ербап и сам се прецака и то здраво. Можеше с дипломация (др. Лавров нали е номер 1 в света) да се стигне до още по-особен статут на Крим, Украйна се асоциираше с ЕС (какъвто ангажимент беше поела), граница на РФ с ЕС, достъп до пазари и т.н. Вова избра конфликта обаче
148
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До опетков 205Освен в Турско друго голямо пристанище в Черно Море за приютяване на големи кораби има само в Крим. Ако Руснаците няма Севастопол те практически не могат да поддържат голям боен флот който както се вижда и в момента влияе на процеси и в средиземно море. За това САЩ искаха Севастопол за база - просто да няма Руски Флот там- И Черно море да не се нарича Руското Езеро.
147
5
 
3
 
! Отговори
ьдфб преди 8 години
Матрьошките направиха "референдума" в Крим, щото украинците щяха да ги изгонят от там като мръсни маймуни след като изтичаше договора за ползване на Кримските военни бази! А както всички знаем,без руски *** в Черно море-руската *** е с оголен дирник! То вярно, че те руските *** обичат да го поемат яко, ама ***.Кин е друга боза-кофти му е като го опъват. Та укрите са виновни, че не бяха малко по-хитри спрямо руските окупатори. В края на краищата не ми пука: Обичам България, мразя Русия!
146
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Пешко 198 и анонимен 197От Стратегическа гледна точка Какво е КРИМ1. Реално РФ контролира над 50% от всички ресурси на Черно море в извънредната Икономическа зона2. Непотопяем самолетоносач - сухопътната връзка към континента реално може да се блокира от 200 човека с тежко оръжие3. Наземните Ракетни, ПВО и Противокорабни комплекси контролират цялата акватория на Черно море и включително входа на Босфора.4. Санаториума на СССР
145
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 193Съгласен съм с първото ти изречение. Оттук нататък, извинете! Хистерични са русофобите, които са и българофоби, всичкофоби, себефоби, станали с дирника нагоре, всеки им е виновен, все в гомне, а они - в белых фраках! Няма мисъл, няма спор, изказът - проста-шки, вулгарен, тып! С фобте не се спори, нямат рецептори за истина, липсват им знания, историчност! Не ми е приятно да споря с тях, само им гледам падението!