Лавров вини НАТО, че натрапва конфликт на Кремъл с Минск

Руски издания: Москва разполага ракети в съседната страна
Обновена: 17 май 2016 09:22 | 17 май 2016 09:22,
369
Лавров вини НАТО, че натрапва конфликт на Кремъл с Минск
Снимка: Reuters

НАТО се опитва да натрапи конфронтация на Русия и Беларус, което буди тревога. Това заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров при посещение в Минск, пише "Аргументи и факти".

След преговори с беларуския си колега Владимир Макей Лавров каза, че колегите им от НАТО правят опит да натрапят конфронтация на Русия и на Беларус, освен това придвижват инфраструктурата на алианса в източна посока, по-близо до руските граници.

Уточнено бе, че руските и беларуските власти нямат намерение да подкрепят конфронтационния курс, лансиран от пакта, добавя седмичникът.

Още по темата

Москва и Минск се обявяват против изграждането на разделителни линии в Европа, отбелязва "Комсомолская правда", като се позовава на руския министър. Вестникът цитира Лавров, който настоял от името на Беларус и на Русия "Европа да одобрява принципите на равна и неделима сигурност за всички".

На фона на безоблачните двустранни отношения руският и беларуският министър насочиха внимание към съвместна защита на общите интереси, пише "Комерсант".

Според източник на вестника, близък до руското военно ръководство, логично би било след разполагането на компоненти от американската система за ЕвроПРО Москва да отвърне, като прехвърли в Беларус ракетни комплекси "Искандер-М".

"Имаме единен подход" в тази област, уверил Лавров на обща пресконференция с Макей.

"Западните ни партньори говорят за допълнителни разполагания (на комплекси за ПРО) в редица граничещи с нас страни и ние разглеждаме това като потенциално предизвикателство за нашата държава", заявил беларуският министър.

Като част от Съюзната държава между Русия и Беларус двете страни са "в тясно взаимодействие, включително във военната сфера. И се разбрахме да разработваме заедно съответните адекватни мерки за реагиране", добавил той.

"Ученията на НАТО в съседни на Беларус страни, разполагането на нови контингенти и т. н." са заплаха за тази страна, а основните ответни мерки се знаят - Минск провежда военни учения успоредно или съвместно с Москва, започна да превъоръжава своята армия, да увеличава възможностите й, коментира руският политолог Юрий Шевцов.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 266В тези договори не се забраняват ЖП комплексите. Комплексите са спрени по икономически причини. Все пак трябвало е заради няколко ракети да се поддържат хиляди километри специални трасета - съответно по-висока цена за ЖП превози и поддръжка. Новата версия ще е с по-леки ракети и ще ползва всички стандартни трасета.
183
1
 
2
 
! Отговори
Россия преди 8 години
СЛАВА РОССИИ,* за НАТО, САЩ, Израел и ЕС!
182
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 265Стария Атомен ЖП комплекс изглежда като влак с хладилни вагони но заради масата си се тегли от 3 локомотива(отличителна характеристика) и изисква по-здрави линии. За да се мине Транс сибирската линия Пътнически влак който има предимство пред останалите влакове се таралянка поне една седмица. Всички храни се транспортират във хладилни вагони. Новия ЖП комплекс е много по-лек и се тегли от ЕДИН локомотив тоест напълно се слива с останалите влакове и не изисква специални товароносими трасета
181
1
 
1
 
! Отговори
chorba преди 8 години
До Сулаbil sam po tezi neobjatni zemi.bil sam vav trudni situacii ot koito e zavisil jivota mi.no predpochitam rusnaci da ni * no ne i tyrci
180
1
 
3
 
! Отговори
Сула преди 8 години
До АнонименТук вече яко се уклепа. Да кажеш, че "крепостничеството е едва ли не робство", значи въобще си нямаш и представа какво значи терминът "роб" и въобще не е едно и също. Робството в САЩ е било много по-тежка форма на безправие, защото робът буквално няма права, той е бил вещ! Знаеш ли, че в САЩ и Англия също е имало концлагери? А за престъпленията на Сталин, никой не ти ги отрича, но това не означава, че и САЩ не вършат такива, защото ти тенденциозно клониш все към Русия, тролско е....
179
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До да живее НАТО 261Ако това е вярно защо тогава НАТО и САЩ са против разработката на нов версия на ЖП стратегически комплекс вече наистина невидим за сателитно разузнаване? Защо и Китайците и Индийците почнаха да слагат стратегическите си ракети на големи камиони? Предишното поколение бяха в Фортифицирани шахти?След като са трудни за откриване и унищожаване това означава - ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ а това никак не устройва ХАмериканците.
178
6
 
4
 
! Отговори
да живее НАТО преди 8 години
Руската военна мощ е само weapons of mass distraction, оръжия за масово баламосване. ...ха..ха
177
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До юбералес 251Всеки специалист ще ти се СМЕЕЕ1. А-12 изобщо А семейството работи на Течен Кислород и Алкохол гори при по-ниска температура Германия няма запаси от легиращи метали.2. Потон е на азотна киселина и метил- бля-бля-бля нещо си и двата компонента са токсични. Но са течни при стайна температура.3. Ангара е на Течен Кислород и керосин.4. По съвременните разбирания Космоса почва от 100км височина А-7 (Фау-2) се издига до около 300-350 км така че да летели са в космоса
176
2
 
3
 
! Отговори
Сула преди 8 години
Абе, бъркаш понятията много яко. Комунист не е русофил. Значи Иван Вазов е бил комунист? хахаха, не ставай смешен. Руският народ също пострада от комунизма - болшивиките им отделиха Украйна и Беларус, както на нас Македония! Да не говорим, че Македония остана в Югословия много преди на власт да дойдат комунистите, през 1913 г. и през 1919 г., когато твоите френдове - Англия и Франция дадоха тази изгонна българска земя на Гърция и Сърбия! Или си мълчим за това, а? Имаш сериозни петна в историята
175
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Пешко 247Кримската Война се губи от Русия. Но няма загуба на територии. Да Севастопол пада след година Обсада но самата война е за да се контролира не Русия, а Остатъците на Османската империя.След войната Русия няма право на флот в Черно море(не че ветроходния флот с нещо е помогнал на защитата на Севастопол освен да се самопотопи на входа на пристанището)Реванша е Освободителната Война 1978 стигат почти до Инстанбул Руснаците
174
1
 
1
 
! Отговори
Сула преди 8 години
"Не всеки русофил е комунист, но 100% от комунистите са русофили....."Отделно, знаеш ли къде е измеслена демократичната политическа система? Е, не е в САЩ, да ти подскажа. Да не говорим, че в САЩ е имало робство, напълно легализирано тогава. А за сеграгацията да си чувал? В Гърция имаше гражданска война заради силното комунистическо движение там или викаш гърците са я водили тая гражданска война, щото са русофили? Тролска му работа. Русофобите сте малцинство продажници, българите ще ви изметат
173
2
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До АнонименПротон и Ангара са най-добрите ракети в света, защото са А-12, конструирани от В.фон Браун и изстреляни за първи път в космоса на 3.10. 1942г. от Пенемюнде.''Калашников'' също е най-добрия по същата причина.
172
2
 
1
 
! Отговори
Сула преди 8 години
"Не всеки русофил е комунист, но 100% от комунистите са русофили....."А специално за това изречение - няма нищо вярно. Лъжеш и мажеш отново. Комунизмът и русофилията нямат нищо общо, но понеже сигурно си някоя пенсия е свързваш непременно комунистите с Русия. Но си неграмотен, щото не знаеш, че тъкмо болшевиките унищожиха Русия, а СССР не беше държава на руснаците от национален тип, а империя на комунизма, има ГОЛЯМА РАЗЛИКА! Значи по "логиката" ти всички либерали и демократи са американофили?
171
1
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиЕ хубаво де. Ама тогава Крим не е бил руски
170
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 243Макар и много товароносима Протон е ОПАСНА и остаряла технология. Ползва токсично гориво. Така че освен товароносимост друг плюс нямаАнгара е все още "сурова" ракета с много детски болести. Реално от целия спектър е летяла само най-леката ракета. Вярно е че масово ще се ползват предимно най-леките ракети спътниците стават все по-компактни, но докато не полети седмицата(най-тежкия вариант) няма за какво да се хвалят.
169
3
 
1
 
! Отговори
Сула преди 8 години
"Не всеки русофил е комунист, но 100% от комунистите са русофили....."Честно да ти кажа,младеж съм си,ама няма сега да се убеждаваме :) Както казах,вероятно ти си някой пенсионер от съветско време,щом все за комунисти тролиш, комплексарщина. А, че българите са русофили, дори вашият преЦедент Плювньо си призна, че българите са русофили. Беше ли на Шипка- нямаше хамерикански знамена, а само български и руски! Защо ли?! Не е прилично да лъжеш, успокой топката, че може твоето здраве да е крехко.
168
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Пешко 242Пешкоооо Говорим за Кримската Война 1853Балтика е затворена от Датчани , Англичани и става само за търговия с ГерманияБосфора става за търговия с южна Европа но под контрола на Турция, която се опитва да запази величието си...Наземни връзки няма - Полша е Архи Враг на Русия Румъния представлява едно огромно блато и непроходима гора.Парната машина отваря три нови канала - Дунав до Австроунгария, ЖП линия до Австроунгария през Румъния и Мурманск и ЖП линия Москва Мурманск
167
5
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиТака го пишеш, сякаш Европа не ще и да чуе за търговия с Русия. Напротив - РУсия е голям пазар, почти 150 млн., има почти неизчерпаеми ресурси, сила е в космическите разработки и какво ли още не. С други думи пътища за търговия и всякакъв обмен бол. Да, ама Русия иска да се прави на свръхсила, каквато още не е. Иска всички да се "съобразяват" с нея, както според нея по времето на СССР. Неслучайно това е и основната символика и реторика в настоящата пропаганда.
166
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 240Москва, Петербург, Владивосток, Ростов и т.н. са все ЛЕГИТИМНИ и ПЪРВОСТЕПЕННИ цели за НАТО пък там Милиони хора живеят ...Спада на Туризма беше защото за разлика от по-миналата година миналата година Украинците спряха ВСЯКАКЪВ ТРАНЗИТЕН ТРАНСПОРТ ДО КРИМ - Нито една Кола, Нито един Рейс, Нито един Влак
165
3
 
4
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Нищо ново...Студената война е факт.Путин се опитва да възроди СССР, а САЩ продължават да правят войни и да назначават марионетни правителства скрити под "демократизиране".Не се наядоха, не се нацаруваха!