ЕС удължава икономическите санкции срещу Русия

Решението - следващата седмица, смятат дипломати
16 юни 2016 20:01, Петя Славова
140
ЕС удължава икономическите санкции срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

Двайсет и осемте страни членки на ЕС се готвят да удължат идната седмица тежките икономически санкции, наложени на Русия заради ролята й в украинския конфликт, предаде Франс прес, като цитира няколко европейски дипломати.

Решението за удължаване на санкциите с шест месеца се очаква да бъде взето на 21 юни на ниво посланици на страните членки, след което официално да бъде одобрено на среща на външните министри на 28-те в Люксембург на 24 юни.

Още по темата

Това е най-вероятният сценарий, защото всички са съгласни, че въпросът трябва да бъде приключен преди срещата на върха на ЕС на 28 и 29 юни в Брюксел, която ще бъде доминирана от темата за британския референдум, каза европейски източник, цитиран от БТА.

Някои страни членки като Италия, Унгария, Гърция и Кипър все по-силно демонстрират нежеланието си за подновяване на санкциите, а Германия спомена за поетапно отмяна на някои от тях. Въпреки това удължаването им с шест месеца идната седмица не поражда съмнение у никого, казват дипломати.

По-рано днес и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер и председателят на ЕС Доналд Туск припомниха, че отмяната на санкциите е обвързана с пълното прилагане на минските договорености за Украйна.

Същевременно се очаква, че утре ЕС ще удължи с една година друг пакет от санкции, наложени след анексирането на Крим от Русия през март 2014 година. Те забраняват инвестициите и износа към ЕС на продукти от полуострова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 99 OdysseusЧестно голям т....нар си!!!Така напасна словосъчетанието!!Веднага му се привидя руско и руски!!Още си носиш партийният билет в джоба,Одисейчо!!Онзи с червения цвят,а квалификации на другите правиш!!Аман от ренегати!!!!
39
12
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
По-рано днес и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер и председателят на ЕС Доналд Туск припомниха, че отмяната на санкциите е обвързана с пълното прилагане на минските договорености за Украйна.Същевременно се очаква, че утре ЕС ще удължи с една година друг пакет от санкции, наложени след анексирането на Крим от Русия през март 2014 година. Те забраняват инвестициите и износа към ЕС на продукти от полуострова.БРАВО НА ЕС !
38
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите са за държави втора ръка в ЕС!!Първата ръка пие шампанско на бизнес форум в Петербург!!Четете новини отвсякъде бе,хора!!Колко успешен и какъв интерес имало,как е протекъл,всичко си пише.Това,че нашите СМИ-рдльовци не го отразяват,не значи,че не се провежда и няма такъв!!
37
13
 
7
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Хора, които не са стъпвали я Европа плюят по ЕС, обвинява го за собственото си дередже и чакат да се разпадне. е, че същите не са у стъпвали в Русия незнайно защо я боготворят и искат да я представят като алтернативен модел за развитие
36
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До OdysseusДанните са от Уикито "Most traded currencies" и общата сума е 200% защото всяка валута се търгува срещу друга, съответно транзакцията вдига %та и нa двете.
35
4
 
7
 
! Отговори
цеци преди 7 години
Със сигурност ще им разрошат вълната на Русия,а и по този начин "стабилната" икономика па ЕС заема тФърди позиции.... .....не'ам думи!!!!
34
7
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Не виждам защо подобна новина толкова дразни кремълските фенове??? Нали санкциите правеха рассия по-силна???
33
4
 
9
 
! Отговори
До 66 преди 7 години
Леле, колко си смешен! Засега виждам, че СЕ ТРЕСЕ само твоята брадичка, от безсилната злоба и жлъч! По-спокойно бе, неграмотнико, ще се гътнеш от тая отрова дето я носиш в сърцето си! Те поне си имат държавен бюджет, харчат си го за хората си, а ние? Оставени сме на подаянията на един фалшив "съюз", дето ни държи за прислужници.....Пфу, гнус....
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия произвежда единствено оръжие, военни конфликти и *** .
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес, на международният икономически форум в Санкт Петербург, Жан-Клод Юнкер лицемерно говореше за необходимостта от сътрудничество между ЕС и РФ и отмяна на санкциите.
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик е Запада! Колкото по на запад е една страна, толкова повече е богата, със силна армия и печели на футбол!
29
1
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
ООО-ЛЕЕЕЕЕ. ОЛЕ-ОЛЕ-ОЛЕЕЕЕ
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе споко, споко, ама натам отиват работите. Т.е връщат се цените към стотака.
27
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
С уговорката че сумата на %та е 200% щото всяка валута се търгува срещу друга от листата и вдига и нейния процент.
26
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До OdysseusНе си прав:1USD ($)87.00%2EUR (?)33.40%3JPY (¥)23.00%4GBP (£)11.80%5CHF (CHF) 8.60%6CAD ($)5.20%7AUD ($)4.60%8MXN ($)2.50%9CNY (¥)2.20%10NZD ($)2.00%11SEK (kr) 1.80%12RUB (₽)1.60%
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ ГИ МИСЛЯ АЗ РУСНАЦИТЕ. СЕГА ЩЕ ПРИЛАПАТ 1 МИЛИАРД И СТО МЗИЛИОНА ЛЕВА И ЩЕ НИ ДАДАТ ЕДИН РЕАКТОР ДА СИ ГО СЛОЖИМ ВМЕСТО ПАМЕТНИКА "`1300 години"
24
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Санкции към страна и народ решил с над 90% бъдещето си а именно,че желаят да са в състава на Руската федерация,смях и гняв заради бруталното лецемврие на Европейци и Американци! Да си припомним Косово суверенна част на Сърбия която насилствено окупираха същите тези НАТО вци и отнеха от Сърбия и която кандидатства вече за безвизов режим с ЕU,или да си спомним за Ирландия,Каталуния,Фолкландските острови...
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те не "рупат" домати и краставици, те нагъват аржентинско телешксо и чилийски ябълки.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли я русия *ура за пикливите санкции на ЕС. Те са от две години, а нефта вече е 54$ за барел и продължава да се вдига.Ние да му мислим, че бензина мина два кинта ...пак!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
39 - не знам как е в Украйна, ти сигурно ходишчесто там. Но аз ходя често във Франция при брат си и виждам, че техните пътища имат повече дупки от нашите.