ЕС удължава икономическите санкции срещу Русия

Решението - следващата седмица, смятат дипломати
16 юни 2016 20:01, Петя Славова
140
ЕС удължава икономическите санкции срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

Двайсет и осемте страни членки на ЕС се готвят да удължат идната седмица тежките икономически санкции, наложени на Русия заради ролята й в украинския конфликт, предаде Франс прес, като цитира няколко европейски дипломати.

Решението за удължаване на санкциите с шест месеца се очаква да бъде взето на 21 юни на ниво посланици на страните членки, след което официално да бъде одобрено на среща на външните министри на 28-те в Люксембург на 24 юни.

Още по темата

Това е най-вероятният сценарий, защото всички са съгласни, че въпросът трябва да бъде приключен преди срещата на върха на ЕС на 28 и 29 юни в Брюксел, която ще бъде доминирана от темата за британския референдум, каза европейски източник, цитиран от БТА.

Някои страни членки като Италия, Унгария, Гърция и Кипър все по-силно демонстрират нежеланието си за подновяване на санкциите, а Германия спомена за поетапно отмяна на някои от тях. Въпреки това удължаването им с шест месеца идната седмица не поражда съмнение у никого, казват дипломати.

По-рано днес и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер и председателят на ЕС Доналд Туск припомниха, че отмяната на санкциите е обвързана с пълното прилагане на минските договорености за Украйна.

Същевременно се очаква, че утре ЕС ще удължи с една година друг пакет от санкции, наложени след анексирането на Крим от Русия през март 2014 година. Те забраняват инвестициите и износа към ЕС на продукти от полуострова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите са добри лекарство за руските агресори. А мypзилките да престанат да *** за ***.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той тоя с "фЪшагите" е преписвал на матурата по български.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
youtube/watch?v=7wakePa705I
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа разбирайте САЩ. Няма такова нещо като Европа, която взема самостоятелни решения.
16
3
 
16
 
! Отговори
11 преди 7 години
Едно време мислех, че ЕС е алтернатива на САЩ и срещу долара, като въведоха еврото. Сега се оказва, че ЕС е слуга на САЩ и най-вероятно държат с компромати баба Меркел и бившия президент на Франция. От друга страна е ясно, че британците лижат зaдника на чичо Сам.Не мога да разбера, как може да са толкова прости и да си режат геополитическия клон, на който са седнали. На всичкото отгоре си лепнаха евтина работна ръка от самовзривяващи се бежанци. Тъпa работа.
15
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До Су 34Хехе, те и преди 89та правеха подобни сравнения. *** на реалността не и пука от пропаганда. :)
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
istinata za okupirana evropa , gldaite zadaljitelnoyoutube/watch?v=7wakePa705I
13
2
 
14
 
! Отговори
нормално преди 7 години
Русия за да се справи с санкциите,строй заводи,развива селското стопанство и млечната и месна промишленост!преди всичко това го внасяше от ЕС и САЩ и един ден като паднат тези *** санкции тези фирми който преди са били на огромния пазар вече няма да са нужни в Русия,и кой печели и кой губи сега!?
12
3
 
7
 
! Отговори
Русия преди 7 години
В Гейса се удължава мизерията !
11
2
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
А не ти ли се струва, че точно затова я продават? За да не си мятат бомби по собственото имущество (не дай Боже!!!)
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Одисей, със сигурност не е заради санкциите. Но когато се проумее причината ще бъде много късно за връщане назад.
9
2
 
17
 
! Отговори
чудо преди 7 години
От два дни в Санкт Петербург Русия са председателя на ЕК и няколко комисари и търсят среща с Путин,но за сега той не ги приема!?
8
3
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Разбира се, че е нормално! Руснаците, като оправни хора, така се ориентираха, че всяко сваляне на санкциите ще ги разцентрова. А гнилите ябълки да си ги ядът поляците, а миризливия кашкавал - всички еуропейски брюкселски зелки! Изпотрябвали сте им на руснаците. Имат си всичко, нищо няма да ги уплаши.
7
6
 
26
 
! Отговори
Не познавате Русия! преди 7 години
Вие не познавате руснаците! Те могат и кал да ядат! Ще работят по 22 часа на ден, щом трябва. Ще живеят в землянки, ще стоят гладни месеци наред, жените и децата ще работят във фабриките, докато мъжете са в армията. Ще забравят за всякакъв лукс, ще се топлят с дъха си през зимата, децата ще учат по 10 от един учебник, намерен в мазето на някой дядо.Ще стане, вие не познавате руснаците!
6
4
 
18
 
! Отговори
сигурно преди 7 години
СЛЕД 10 ДЕНА НЯМА ДА ИМА ЕС .!!
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще накарат Русия да развие някои сектори. В дългосрочен план може да се окаже добре за Русия. Тя има огромни ресурси и единствената причина да не се развие продоволствения сектор в момента е конкуренцията на евтина вносна продукция. Когато се елиминира този фактор чрез санкциите, за руските производители ще стане изгодно да произвеждат. Ако задържат санкциите по-дълго, докато местни производители станат достатъчно големи, после и да снемат санкциите, няма да има нужда от европейски стоки.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече не искам да съм Членка :-) :-) на европейският союз!! :-) :-)
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер, еврогейците сами си го надъниха, а сега да си дондуркат фашагите в украина, че и те пищят за парички:))))
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавай !!!
1
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално. Така и трябва.