Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!

Бен Ходжис призна, че Алиансът не може да защити Балтика
22 юни 2016 22:48,
612
Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!
Снимка: Reuters

В момента НАТО не може да защити балтийските страни срещу руска инвазия, заяви пред германския седмичник "Цайт" генерал Бен Ходжис, командващ сухопътните сили на НАТО в Европа, предаде Франс прес.

"Истината е, че Русия може да завземе балтийските страни по-бързо, отколкото ние можем да им се притечем на помощ", заявява Ходжис за утрешния брой на "Цайт".

В момента в Полша се провеждат ученията "Анаконда-16" с участието на 31 000 войници от 24 страни. Те се готвят за противопоставяне на хипотетичен агресор, нападащ балтийските страни и Северна Полша.

На 8 и 9 юли във Варшава ще се състои среща на високо равнище на НАТО, на която се очаква да бъде одобрено увеличаване на присъствието на НАТО в Източна Европа.

Ученията бяха критикувани от Русия. Официално те са маневри на Полша, а не на Алианса, отбелязва генерал Ходжис.

"Някои страни като Германия и Франция сметнаха, че ще е прекалена провокация към Русия да ги наречем "учения на НАТО", казва той.

НАТО започна безпрецедентно след Студената война засилване на военното присъствие по източния фланг в отговор на анексирането на Крим от Русия и конфликта в Източна Украйна.

Алиансът планира разполагане на четири батальона на ротационен принцип в балтийските страни и в Полша през 2017 година. Решението трябва да бъде одобрено от лидерите на НАТО на срещата на високо равнище във Варшава.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
2
 
10
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
Кьорав карти не играе. А реваншът на НАТО-вските фашаги е закъснял. Това ви казав и генералът , горе на снимката. Ако на някой му е домъчняло за руски ботуш да го мачка отново, нека сам да им излезе.А колкото до българската армия то направо е срамно да се говори ама от близо 6 000 жени в армията ни , 3 600 или са бременни или са с деца до две години. обаче на Прайда маршируват хиляди. Бог да пази България , защото никой друг не може да я опази. Хеле в тия смутни времена.
315
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 455Украинските десен сектор и олигарсите народа на УкрайнаИмаме януари 2014 -1 милиард$ военни поръчки и 8-10 милиарда$ граждански към РФ, Газпром скрито финансира Укр икономика с газови отстъпки към 3 милиарда$ годишно. Има и други кооперации с бивши СССР страни и РусияИмаме СЕГА. Тотално разграбване на Украйна Практически няма легална търговия с РФ и страните от СССР пространство. В бюджета няма ОФИЦИАЛНО пари за ремонт на Бойната техника МВФ е склонна да даде макс 1 милиард $
314
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kade a taq ruska invaziq , mai po skoro iska da kaje che silite na nato ne sa sposobni da unichtojat i okupirat rusia , eto tova e nai tochno , amerika e svetoven kolkonizator a nato e izpalnitelq
313
2
 
11
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
Черноморската военна база в Крим винаги си е била руска база. Така че всички приказки за агресия по повод мерките на Русия в Черно море са направо смешни. Рано или късно САЩ ще признаят че бяха си стегнали багажа за да се настанят там ,след като спретнаха мейдана в Киев, но котка им мина път. И сега спрягат Международна коалиция начело с нАТО да дрънкат оръжие. както се казва:- Късно е либе за китка, булката е бремена.Язък за 5-те милиарда аризани на киевските фашисти от САЩ .
312
1
 
1
 
! Отговори
До 458 преди 7 години
До АнонименУсловията за спор не са равни - трият ме непрекъснато,, а теб оставят...
311
0
 
6
 
! Отговори
До455 преди 7 години
До АнонименЧе кого са предали украинците ?! Много странна логика !Пак ще пробвам да те светна, че ме трие модето,.Украинците предават руския си корен , така македонците са предали българския си корен. Пък дано не ме изтрие модето с тази семпла реплика.
310
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Армагедон"европейски сили за сигурност без САЩ , Украйна , Турция и Русия."Ако прибавиш и Великобритания ще видиш Европа преди ВСВ. И кой ще бъде "Хитлер", Юнкер ли? А армията ГЕЙ-паради ли ще прави? А в тези европейски сили за сигурност как ще се строяват, гей-мигрант-капиталист- бедняк ли?
309
7
 
2
 
! Отговори
петолъчки преди 7 години
болшевиките са голяма работа готови са да убият майка си и баща си да изядът децата си само лоша дума за руските си работодатели да не чуят затова им казват бетонени глави
308
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ що без Украйна и САЩ ?Ами щото украинците са най-големите *** и родоотстъпници /никой не обича предатели и родоотстъпници/ , а американците няма работа на друг континент. Много е просто :)
307
0
 
0
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
Генералът индиректно признава че -Анаконда *16 са насочени директно срещу Русия, макар и да са замаскирани като учение на Полша. На срещата през юли на страните членки на НАТО ще се искат много пари от всяка една членка на алианса. Най добре ще е НАТО да се само разпусне и да се създадат общо европейски сили за сигурност без САЩ , Украйна , Турция и Русия.
306
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 437САЩ предпочитат ТОТАЛЕН политически и Икономически контрол да имат вместо да присъединяват. ЗАЩО - Робите сами да се грижат за храна , здраве и тн. САЩ само ще цуца ресурси
305
0
 
3
 
! Отговори
До 441 преди 7 години
До АнонименТежко въоръжени и да .. танковете им бяха в готовност в базата.И американските танкове в базата в Косово са в готовност. Че и в Ново село са. Да си забелязал едни тумбести зелени самолетчета в небето над София? Те какво карат ?
304
0
 
6
 
! Отговори
До 441 преди 7 години
Аха, сега ще кажеш, че и в Грузия 2008г. руснаците са нападнали мирните грузинци...
303
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Нещо да каже за Турция и северен Кипър?! НАТО 40 години се прави че незабелязва турската окупация на острова! Иначе са се вторачили в Прибалтииските страни,които както и да погледнеш не са окупирани!!
302
3
 
1
 
! Отговори
До 441 преди 7 години
До АнонименАма те, руснаците с танкове ли са били в Крим да охраняват парламента им ? Не знаех :)
301
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците в Крим само това гледам в коментарите. А Американците като напълниха цяла Европа кой ще ни защити от тях НАТО ли?
300
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 426САЩ не са сложили американското знаме в Косово...В Косово САЩ направиха най-голямата си база в Източна Европа - Бондстийл до Урошевац , и там се вее американското знаме. За какво им е да го пишат американски щат?
299
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 433Зелените човечета се появяват на следващия ден след Щурма на десен сектор и част от Татарите над парламента на Крим в Симферопол. Та украинските радикали влизат за около 30 мин в парламента но отвън вече се е събрала такава тълпа руснаци че ако не се бяха разкарали щеше да има кърваво меле. През нощта зелените човечета блокират Крим
298
7
 
2
 
! Отговори
До 426 преди 7 години
Хубаво даваш някакви примери, но САЩ не са сложили американското знаме в Косово и не са го обявили за поредния щат. А, джуджето директно анексира Крим. Така че, слугинажа на кремъл издиша с тази опорна точка.
297
4
 
3
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Руснаците в Крим свършиха същата свинщина, която англоамериканците свършиха в Косово и турците в Северен Кипър. Всеки който одобрява тези свинщини, одобрява и евентуална анексия на Кърджалийски Окръг.