Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!

Бен Ходжис призна, че Алиансът не може да защити Балтика
22 юни 2016 22:48,
612
Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!
Снимка: Reuters

В момента НАТО не може да защити балтийските страни срещу руска инвазия, заяви пред германския седмичник "Цайт" генерал Бен Ходжис, командващ сухопътните сили на НАТО в Европа, предаде Франс прес.

"Истината е, че Русия може да завземе балтийските страни по-бързо, отколкото ние можем да им се притечем на помощ", заявява Ходжис за утрешния брой на "Цайт".

В момента в Полша се провеждат ученията "Анаконда-16" с участието на 31 000 войници от 24 страни. Те се готвят за противопоставяне на хипотетичен агресор, нападащ балтийските страни и Северна Полша.

На 8 и 9 юли във Варшава ще се състои среща на високо равнище на НАТО, на която се очаква да бъде одобрено увеличаване на присъствието на НАТО в Източна Европа.

Ученията бяха критикувани от Русия. Официално те са маневри на Полша, а не на Алианса, отбелязва генерал Ходжис.

"Някои страни като Германия и Франция сметнаха, че ще е прекалена провокация към Русия да ги наречем "учения на НАТО", казва той.

НАТО започна безпрецедентно след Студената война засилване на военното присъствие по източния фланг в отговор на анексирането на Крим от Русия и конфликта в Източна Украйна.

Алиансът планира разполагане на четири батальона на ротационен принцип в балтийските страни и в Полша през 2017 година. Решението трябва да бъде одобрено от лидерите на НАТО на срещата на високо равнище във Варшава.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха,ха,,,а Русия знае ли че иска да "инвазира" таз Прибалтика,,,? както е казал Президента на Финландия" руска агресия??? а за мен това новина"
255
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Като не можете,лайте си зад океана,поне няма да вони.
254
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 353Много ЕЛЕГАНТНО се измъкна от отговора на Въпроса. Поздравления.Все пак още веднъж с ДоуточненияНа ГРАНИЦАТА НИ Е ДОШЪЛ ПРОТИВНИКА КАТО Е ОКУПИРАЛ СЪСЕДА НИ ТОЙ И ЧЛЕН НА НАТОПАК ЗАДАВАМ ВЪПРОСА ЩЕ ПОЗВОЛИТЕ ЛИ НА ПОЛИТИЦИТЕ СЪС СИГУРНОСТ ДА ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ В БОЙНО ПОЛЕ - ЗА ДА ЗАЩИТИМ ХХХ - като дадох нарочно най-противоречивия пример да защитим Турция от Русия (с всичкия исторически багаж който има между трите страни)
253
2
 
6
 
! Отговори
Чичо Чарли преди 7 години
Ако руснаците тръгнат няма кой да ги спре, защото те са с боен опит и воюват като зверове.Европа е изпидерастена и ще се посерат. Само но ракети разчитат. При сухопътна операция ще има пълно посиране!
252
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 349До Одисей 347Точно това очаквах - НЕ ОТГОВОРИХТЕ НА ВЪПРОСА А СЕ ХВАНАХТЕ ЗА ДЕТАЙЛИТЕПАК ЗАДАВАМ ВЪПРОСА ЩЕ ПОЗВОЛИТЕ ЛИ НА ПОЛИТИЦИТЕ СЪС СИГУРНОСТ ДА ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ В БОЙНО ПОЛЕ - ЗА ДА ЗАЩИТИМ ХХХ - като дадох нарочно най-противоречивия пример да защитим Турция от Русия (с всичкия исторически багаж който има между трите страни)
251
9
 
5
 
! Отговори
чичо Скрудж преди 7 години
кой глупец вярва че НАТО не може да спре петолъчките и да ги размаже за нула време ??? -трябва да си много наивен да вярваш в обратното
250
2
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
346 АААААААА никой не ги е спрял но желаещи няма
249
2
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
345 С тази инвазия на морето от 300 000 имота на руснаци и те да държат Проливите , ти сигурен ли си че въобще България ще я има .
248
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно! Целият свят на Сорос, цяла България на Греб! Останалите дори нямат право да си направят колиба в Сибир!
247
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Odysseus 341Не увъртай Отговори на въпроса ще позволиш ли ти като гражданин политиците и нас със сигурност да ни превърнат в бойно полипп Ако Русия държи Босфора и Дарданелите от СТРАТЕГИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА БАЛКАНИТЕ ВЕЧЕ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО Но България е единствената удобна както преди така и сега точка за атака над Босфора и Дарданелите
246
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доказа се, че ако Русия не бе се изтеглила от Средна Европа, още щяхте да им носите мед и еврочиновниците нямаше да смеят да гъкнат.Направи добро, да ти се подиграват.
245
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Odysseus 337Оди СЕЙ ако не бяха зелените човечета при поне 70 000 Украински контингент и поне 20 000 от десен сектор и сие в КРИМ ЩЕШЕ ДА ИМА КЛАНЕ - размина се с числом и словом 2(двама) убити Относно Отпускари и доброволци - Идеята за отпускари е НАИВНА ако знаеш как се дават отпуските на наборниците в РФ. Още по-наивна е идеята ПРОФИТА от Армията да отидат да се бият с оръжие от музея в свободното си време ...Да има Доброволци но те са свободни хора.
244
2
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
340 Това са глупости които можеш да разправяш сред пенсионерите в клуба по интереси
243
4
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
338 Бобсън наистина имаш изключително развинтена фантазия . Как се превзема 80 млн страна за 12 часа , малко по сериозно ако обичашАмериканците мобилизираха 500 000 армия за Садам и Ирак ,а колко млн беше Ирак и пак им трябваха месеци . Русия не е САЩ , тя не може да мобилизира 500 000 армия освен ако не е нападната и е на живот и смърт и Турция не е Ирак , все пак топва е ВТОРАТА армия в НАТО .
242
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Член Пети гласи, че САЩ ще реагират само ако Русия пряко нападне тях. Иначе ще гледа сеир и ще се радва, че света е във война от което те само печелят, както винаги. И ако този генерал унищожи тея дни Русия, след това кой ще му отпусне повече бюджет?! Един такъв току що завършил за агроном преди 25 години стана председател на ликвидационен съвет, ликвидира ТКЗС - то и още ходи безработен.
241
1
 
4
 
! Отговори
до пишещите тук преди 7 години
Прекалявате с игрите и престоя пред клавиатурите,ако трябва помолете старшата сестра за помощ или да ви смени хапчетата,времето е доста топло ,така че внимавайте и по спокойно.
240
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Odysseus 334Ако по някакъв начин Русия смаже Турция за 12 часа и наистина ОКУПИРА цялата и територия. Следващия театър на бойните действия СИГУРНО ще е България ще позволиш ли на политиците да се присъединят към САЩ чиято територия не е заплашена да разположи сили и средства тук за атака към Турция. Много ама много вероятно е в момента на най-голяма концентрация на сили по границата Рашките да ги унищожат с тактически Ядрен боеприпас. А без концентрация няма как да нападнешКакво ще правиш?
239
2
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
336 Само преди две години при събитията в Украйна нагледно се показа защо са необходими тези бази . Ако в Украйна имаше такива бази джуджи нямаше да посмее да изпраща зелени човечета и отпускари . Просто е не е сложно за разгадаване
238
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 330Напротив Точно ти тръгваш от презумцията че Рашките ще нападнат. Ти вече си ОБВИНИЛ този който смяташ за противник в деяния които не са извършени. Оди СЕЙ 331Пътешественико наистина ВБ и САЩ бази в Германия опазиха западна Европа от *** обаче последните четвърт век не са на власт макар някакви издънки все още да съществуват тук там. За какво са Старите а и ЧИСТАК НОВИТЕ бази на САЮ/НАТО в Европа сега.Само не казвай срещу изостанала и фалирала Русия ... че не се връзва
237
4
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
328 Бобсън нали знаеш че се задейства член 5 . Да те ще прегазят Прибалтика , но после НАТО ще прегази Русия , ще я смаже .И такива луди няма , да знаеш . Дори и за това че парите на руските милиардери са на Запад и автоматично ще ги загубят Джуджи дразни само , ежи се като типична мутра и удря слабите , но на НАТО няма да посмее