Путин за Камерън: Проявява ниска политическа култура!

Brexit-ът няма да повлияе на ЕС за санкциите срещу Русия
Обновена: 24 юни 2016 19:37 | 24 юни 2016 18:15, Анисия Иванова
163
Путин за Камерън: Проявява ниска политическа култура!
Снимка: БТА

Думите на премиера Дейвид Камерън, че "Путин ще е доволен" от излизането на Великобритания от ЕС са некоректен опит да повлияе на британското обществено мнение, заяви пред медиите руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Дори това не помогна да се стигне до резултата, който желаеха авторите на подобни твърдения, подчерта Путин в края на посещението си в Ташкент, където се състоя среща на високо равнище на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС).

Още по темата

"Особено след гласуването според мен никой няма право да говори за някаква позиция на Русия. Това е просто проява на ниска политическа култура", добави руският президент. Той посочи, че Русия никога не се е намесвала и никога не е правила изявления по отношение на референдума за Brexit-a.

"От моя гледна точка се държахме много коректно, внимателно следяхме какво се случва, но по никакъв начин не сме влияли на този процес и дори не сме опитвали да го направим", заяви Путин. Той подчерта, че изявленията на Камерън са напълно неоснователни.

Резултатът от референдума за Brexit-a отразява недоволството на британските поданици, добави Путин. "Никой не иска да храни и субсидира по-слаби икономики, да издържа други държави и цели народи", заяви руският президент.

"Хората явно са недоволни и от решаването на въпросите в областта на сигурността, които днес се изостриха рязко на фона на мощни миграционни процеси", добави той. "Хората искат да са по-независими", смята Путин. Brexit-ът ще има последствия както за Великобритания, така и за Европа и Русия, увери руският президент.

Неизбежните последствия ще бъдат и със знак плюс, и със знак минус. "Пазарите разбира се ще отбележат спад, те вече отбелязаха спад, но без съмнение в средносрочна перспектива всичко ще се възстанови", увери Путин. "Дали плюсовете или минусите ще са повече, ще покаже практиката", добави руският президент, цитиран от БТА.

Според него организирането на референдума и последвалите резултати се дължат на самоувереността на британските лидери и повърхностното им отношение към вземането на съдбоносни решения.

Решението на Великобритания за излизане от ЕС няма да повлияе на политиката на ЕС за санкции срещу Русия, заяви Путин пред медиите. Той увери, че е готов за диалог с ЕС, но ключът към решаването на проблема със санкциите е в Украйна, която трябва да изпълни ангажиментите си според мирното споразумение от Минск, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно умно изказване и достойно поведение на истински лидер.
93
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво го занимавате Путин с UK простотиите ..... да той отиде и манипулира избора в UK , той е виновен.....
92
2
 
13
 
! Отговори
водков преди 7 години
Човека оня ден икономически форум направи,говори за диалог,в шанхай ходи бизнес да прави,а пък те пак го забъркват в каши. То пък ако е вярно че Г7 не може да се справи с една регионална сила като Русия,която чак е отговорна за брекзите,тогава за кво говорим.Къде е тръгнало това нато.Те щом с Русия не могат да се оправят,утре ако Китай вземе да си търси правата кво ше прайм.
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от умните ходове на Русия беше когато играха като апсолютни аматьори на ЕВРО 2016 и загубиха от Уелс с 3:0, това напомпа допълнително органичения Британски шуванизъм за величие пред света. Само който е живял там, знае какво мислят Британците за Европа, ние сме остров ние не сме Европа.
90
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 112И/А/ налнозависим плазимодийй руски гаден. ДааааааааааааааГоооооооооооДууууууууухаааашшшшшшш!
89
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си ходи на срещи в Китай и да не се обеснява
88
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази помиярско краварска *** ес беше явно и видно, че ще отиде в небитието рано или късно,защото народите се освестиха от явното обиране и обедняване!Не може само да крадеш и вземаш от народа без да му даваш поне малко колкото за преживяване!Стига !!! Този либерален модел който заблуждава хората за да не мислят за същността на живота си а само да консумират ,което носи колосални печалби на корпорациите се изчерпа.
87
5
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Адекватен коментар на политик, който е в час с нещата и има определен потенциал зад себе си. Особено като този отзад зад него с шлемофона. Сега се наслаждава на огъня, за който европейците сами събраха дървата. Путин има интерес от силна Европа, с която Русия да си сътрудничи. Няма никакви други желания. Останалота за военни заплахи, експанзия и т.н глупости са от лукавия и разбира се от САЩ....
86
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
108, не се отричай от семейството си! Нещо такова се чете в никнейма ти...
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава събота и неделя на всички!
84
22
 
4
 
! Отговори
МРАЗЯ ГЪЗОБЛИЗЦИТЕ преди 7 години
с една дума *** е похарчил доста държавна пара - на държава ,която не произвежда - НИЩО , погледнете домовете си и вижте какво руско има в тях - НИЩО....ГОЛЯМО НИЩО !! копаят ресурси , които свършват ....не е глупав другаря *** ! И в БГ доста *** папкат негови мъни, но не рубли , а ЕВРА....И НЕ СИ ПРАЩАТ ДЕЦАТА ПРИ НЕГО ДА УЧАТ А В ЕВРОПА !!!
83
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката повдига д'ухът ми! Благодаря на редакцията за удачния избор!
82
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
104, защото, в Русия не се толерират третополовите! По същата причина не те съветвам точно теб дори да идеш там на екскурзия :)
81
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е Колос, но да се върнем на събитието на деня и свързаните с него реакции. Накратко - да се готвят Франция и Холандия!
80
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето какво нещо е г-н Путин: Коментарите по статията за него са повече от останалите статии, касащи брексита. Много повече! Това е личността ангажираща вниманието. Другите са второстепенни еднодневки.
79
2
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Колко лоши думички -независимост, държавни граници...
78
2
 
19
 
! Отговори
Хронология преди 7 години
На все по-отслабващите европейци, сащ им трапосаха заболялата Украйна. И рекоха: айде Европо, наливай! После европейците разбраха какво трябва да свършат, и останаха със позинали уста.
77
0
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 94Пълна каша е в главата ви, разбираемо е!
76
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Екипът лични секретари на г-н Путин, тази нощ ще бъде претоварен с работа! Всички световно значими лидери ще му се обаждат да го поздравяват и да искат среща с него. На определени номера - телефонът няма да бъде вдиган!
75
5
 
25
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 97За Тръмп е ясно, той ще е наследник в креслото на Повелителя на Европа! За Путин се заблуждавате! Путин иска силна, независима от САЩ Европа...