КНДР с активна дейност на ядрен полигон?

Сателитни снимки показват активизиране на севернокорейците
12 юли 2016 07:42,
11
КНДР с активна дейност на ядрен полигон?
Снимка: архив Reuters

Нови сателитни снимки показват активна дейност на севернокорейски ядрен полигон, предаде Ройтерс, като се позова на базиран в САЩ проект за наблюдение на КНДР.

Не е ясно обаче дали става въпрос за ремонтни дейности или Северна Корея се подготвя за петия си ядрен опит.

Сайтът 38 North, който е поддържан от Училището за съвременни международни изследвания към американския университет "Джон Хопкинс", съобщи, че снимките са направени на 7 юли. Те обаче не са с достатъчна висока резолюция, за да може да бъде установено точно за каква дейност става въпрос.

"Ясно е, че Северна Корея поддържа обекта в състояние на готовност, което би позволило провеждането на ядрени опити в бъдеще, ако дойде заповед от Пхенян", подчерта в същото време сайтът, цитиран от БТА.

В последно време се увеличиха слуховете, че КНДР може да извърши петия си ядрен опит, след като на 6 юли Съединените щати включиха нейния държавен ръководител Ким Чен-ун в свой черен списък за нарушаване на правата на човека, отбелязва Ройтерс. Северна Корея определи този ход като "обявяване на война" и се закани да даде суров отговор.

Изолираната комунистическа държава извърши четвъртия си ядрен опит през януари, а на следващия месец изстреля ракета с голям обсег, навличайки си нови санкции от страна на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Вейдър,Дарт ВейдърРеално в СКореа няма строителни предприятия - Всичко се строи с полуробски труд от именно тези наборници. Няма лични автомобили само обществен и военен транспорт. Така че 21% отиващи за Военните реално е съвсем различно нещо в действителност при техните условия.Както се казва Стъкмистика а с нея можем да докажем почти всичко което пожелаем.Там при тях е един НЕНОРМАЛЕН свят - Обаче ако не бяха толкова военолюбиви с тая производствена сила какво ли щяха да направят.
7
0
 
4
 
! Отговори
ined преди 7 години
Ако се сбият Ким Чен-ун и бат Бойко - бат Бойко ще го победи на тенис
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сайтът 38 North, който е поддържан от Училището за съвременни международни изследвания към американския университет "Джон Хопкинс"...koe po red kravarsko NPo e tVA??
5
0
 
10
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Уфф ХОРА като не знаете (включително журналистите) какво става не говорете глупости.СКореа има Ядрено оръжие но то е ОБЕМИСТО и може да се ползва само от ГОЛЕМИ САМОЛЕТИ И РАКЕТИ. Такова оръжие си е чисто ЗАЩИТНО защото не може да тръгнеш да нападаш ЮКореа или Япония(базите на САЩ) със самолет голям колкото пътнически боинг.Продължавайки натиска над СКореа от страна на САЩ ще накара Ким бля бля да разработи ТАКТИЧЕСКО Ядрено Оръжие - С големина на Артилерийски снаряд 152-205ммГАДНО НАЛИ???
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България и САЩ заедно могат да победят Северна Корея на война!
3
6
 
15
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво на правителството и лично на ген. Борисов, че държи България далече от този опасен район на света!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали сме демокрация, какво пречи? Ким иска да гърми и да плаши ФАЩ, това е негово исконно човешко право. Либерализъм, знайш.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е нещо да се случи. Много станаха тарикатите и умниците на земята, а малко бачкаторите.