От първо лице за Ница: Хората летяха като кегли!

"Чух крясъци, които никога няма да забравя...", разказва журналист
15 юли 2016 11:37,
39
От първо лице за Ница: Хората летяха като кегли!
Снимка: БТА

"Променадата беше пълна с хора... В далечината чух шум, писъци. Първата ми мисъл беше, че някой е решил да прави заря, но не е успял. И само за части от секундата видях един бял камион, хвърчащ с бясна скорост, за да покоси колкото се може повече хора. Видях как тела летят като кегли за боулинг по пътя му. Чух крясъци, които никога няма да мога да забравя..."

Още по темата

С тези думи журналистът Дамиен Алманд разказва в Medium, цитаран от Le Monde, за кървавата атака в Ница, при която загинаха най-малко 84 души.

Много свидетели разказват за шокиращата гледка на тела, които лежат на земята. Връщайки се на мястото, Дамиен Алманд описва ада.

"Тела на всеки пет метра, безжизнени... Кръв, стонове... Хората от плажа бяха първи на мястото. Донесоха вода за ранените и сложиха кърпи на тези, за които вече нямаше надежда. Спрях на улицата и осъзнах колко голяма е трагедията", пише още журналистът.

40-годишната Мелина Макри била на плажа близо до Английската Алея. Намерила убежище в стария град, разказва тя пред Le Monde.

"Видяхме хора, които тичат по плажа в посока на стария град. Викаха: "Изстрели, бягайте!". Тогава започнахме да тичаме и ние, без да знаем точно защо. Настъпи невероятна паника... Опитахме се да влезем в един хотел, но той беше затворил врати, а вътре имаше хора, които бяха намерили убежище. Така продължихме да тичаме до стария град, където един мъж ни отвори един хангар да се скрием. Бяхме около 150 и останахме там час и половина".

"Тичахме хванати за ръка, за да не се загубим", разказва Шарлен Камен, която е била заедно със своя приятел. - "Намерихме убежище в един ресторант, хората се опитваха да се скрият в тоалетните, кухните. Изключихме лампите", допълва тя.

27-годишната Емили Блен също разказва за преживяното по време на атаката: "Навехнала бях коляното си, но в тези моменти инстинктът за самосъхранение надделява и тичаш, въпреки болката".

Емили допълва, че се е скрила в ресторант. Там е имало и бременна жена, почти в деветия месец, която е получила контракции.

"Извикахме помощ. Това отне известно време, но в крайна сметка, те отговориха", завършва Емили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С всеки пореден танетат се разлетява перушината, наречена европейски ценности. Оголва се лицемерието, самодоволството и високомерието на западния богаташ. А службите - ех, сслужбите служат - само че не на народа, а на върхушката. Жалко за загиналите...
31
2
 
1
 
! Отговори
От децата преди 7 години
А фойерверки имаше лииииииииииии......
30
1
 
0
 
! Отговори
край преди 7 години
Това заглавие да не е на Шарли Ебдо. Те сега и смешки ще ви нарисуват. Мохамед как прави прическа на Оланд а Путин кара бял ЗИЛ из Ница. Майтап да става.
29
0
 
8
 
! Отговори
sph преди 7 години
Нека да говорим за европейски ценности.За устойчиво развитие,за интеграция....Нека да говорим за алчност и лицемерие.Нека говорим за безконтролност във всички направления.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато камион блъска хора обикнивено така става.не виждам защо трябва да се ползват такива просташки описания.Летели като кегли, що за простащина?
27
1
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Абе, Василия, ако бяха хвърчали твои роднини, щеше ли да напишеш подобно заглавие??? Вярно, че търсите сензация, ама хайде да се замисляте малко, преди да пишете глупости!
26
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокоо, и нас това ни чака! Като ни пратят от "великия" ЕС годишното квотно разпределение от неггри и арабби всяка година, и ще цъфнем!
25
1
 
31
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Госпожи и господа либерали, тепърва ви предстои да разберете колко е религия на мира исляма. Продължавайте да пълните европа със брадати майки без деца и ще разберете колко много имате остра нужда от психиатър.
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде време за нов Кръстоносен поход.
23
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега,както седмици наред пуликуваха снимката на удавеното сирийче и призоваваха да не спираме потока от нещастни мюсюлмани към Европа,да публикуват сега и снимките на прегазените десетки френски деца.Обаче няма да ги публикуват! Кой казва, че няма заговор срещу Европа?Очевиден е заговора-първо да не спира преселението на милиони мюсюлмани към Европа по въздух,суша и вода,а после да ги радикализират и да сменят християнската цивилизация с тяхната. Водим война за оцеляване,а не ни го казват!
22
12
 
5
 
! Отговори
хахах преди 7 години
Западните държави сами си го направиха и си го заслужават сега. Който води войни получава войни. Сега да не реват. Всички загинали са виновни, защото тяхната държава като избиваше невинни хора те си траеха и никой не възразяваше сега да видят какво е да те убиват и да убиват децата ти. Заслужават си го.
21
2
 
18
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Коментариите под статията ясно показват, че тук обикновените хора са рядкост. Преобладават ***, които проституират в полза на плащащите им господари. Това е човешка трагедия, а не политическо сборище !
20
22
 
3
 
! Отговори
555 преди 7 години
До АнонименКаква война се води срещу кюрдите бе? Ердоган просто трепе терористите, а не обикновените кюрди. Плямпате само глупости. Слава на Ердоган.Слава на Турция.
19
1
 
7
 
! Отговори
Азъ преди 7 години
Защото Турция е полицейска държава и в зоната на действие не се допускат журналисти. Познай защо?
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ssТрябваше да се направи всичко възможно нападателят да бъде хванат живДа бе, да, нали ще пропее и става още по-опасен. Да си чул някакви обяснения от заловени живи терористи`, все държавна тайна били.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В източна Турция се води война срещу кюрдите със съответните жертви, бомбардировки, разрушения, защо никой журналист не го съобщава или западен лидера реве? Къде ви е "първото лице" или сте първите ду...та?
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази снимка виждам , че полицаите са внимавали да не убият веднага шофьора, куршумите все далече от мястото на водача.
15
4
 
10
 
! Отговори
112 преди 7 години
До Бай минчоА кой е виновен да се трепят всеки ден там?кой нахлу и съсипа Ирак?запада ...
14
2
 
64
 
! Отговори
СалвадорДалиВали преди 7 години
В Япония, след атаката с газ на сектата в метрото, забраниха исляма като религия. Точка.
13
0
 
6
 
! Отговори
goshp преди 7 години
Religion of (Rest in) peace...