Почеркът на атаката – непознат, характерен за Близкия изток

Някои от загиналите скачали от парапета на крайбрежния булевард
15 юли 2016 09:14,
23
Почеркът на атаката – непознат, характерен за Близкия изток
Снимка: Reuters

Начинът на действие на нападателя, който се вряза с камион в тълпа в Ница, не е познат във Франция. Това е по-скоро почерк на атентатори от Близкия изток.

Загиналите – които към момента са 80, са починали или при сблъсъка с камиона, или като са се опитвали да се спасят и са скачали от парапета на крайбрежния булевард "Английска алея", на който беше извършено нападението. Разстоянието от платното до морското равнище е около 2,5 метра, а плажът е каменист.

Още по темата

Снощи в Ница е имало още няколко инцидента – освен шофьора на камиона, убит е още един човек и е задържан трети. Засега не ясно дали между трите случая има връзка.

"Това нападение се случва в условията на извънредно положение и в деня на Националния празник на Франция, след като президентът Франсоа Оланд даде висока оценка на службите за сигурност, коментира пред bTV бившият шеф на Националното разузнаване Кирчо Киров.

"Такъв мащабен терористичен акт е трудно да бъде организиран от един човек", смята експертът по антитероризъм полк. Иван Бояджиев. Според него актът е извършен от "Ислямска държава".

"Всички терористични актове се движат една крачка преди службите за сигурност. Много трудно, дори невъзможно, е да се предвидят действията на терористите. Тероризмът е това – освен че има жертви, се всява ужас у гражданите", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
9
 
! Отговори
ОО преди 7 години
Стига параноя! Бъдете толерантни! Скоро и у нас! Сега само се колят с ножове и закачат жените на Лъвов мост....но пък нашата полиция ни пази...има акции почти всеки месец!
17
0
 
6
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Почерка е на пророка мохамед
16
0
 
6
 
! Отговори
gio преди 7 години
вижда се колко е трудно. Наемаш един камион и почваш да газиш докато не те спрат, а кактоизглежда отстрани френските полицай ги е страх да действат. Друг е въпроса, че медиите са виновни за насаждане на страха за, който говорите в хората. И какви са тези експерти, които се чудят какво да кажат и ръсят само глупости.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като видя шльокавица и моментално и шибвам минус
14
4
 
0
 
! Отговори
... преди 7 години
"Такъв мащабен терористичен акт е трудно да бъде организиран от един човек" ti *va6 li se ? kolko trudno e ili kolko organizaciq iska da nameri6 edin kamion i da po4ne6 da gazi6 hora v den koito znae6 4e 6te ima talpi tai kato e nacionalen praznik ?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
споко.франция голяма не могат изби всички наивници.да избият да избият е колко да избият.да засилят интеграцията
12
1
 
14
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Бе, мисля си - не е ли дошло вече време да се спретнат из Европата едни такива хубави лагери, където да се работи здраво и там да се приемат всекакви криминалета. И на входната арка да пише " Трудът ще ви направи свободни !"
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ако това е високата степен на сигурност на френските служби , не искам да мисля каква им е по-ниската степен! Добре че камионът не е бил натъпкан и взривен на тази алея , че тогава жертвите щяха да са няколко пъти х 80!
10
4
 
17
 
! Отговори
еуро гаи преди 7 години
Новодошлия чарашаф изпил две чаши вино, като мислел, че пие шербет и се качил да покара! Френсета го искараха терорист?! Аре по-толерантно, нацисти!
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Френските/Сирийските бунтовници нанесоха удар по режима. Защо ли коментариите не са такива? Всъщност тези терористи най-вероятно са обучени по американска система за обучение на терористи.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чинът на действие на нападателя, който се вряза с камион в тълпа в Ница, не е познат във Франция....................а у нас е познат. колко шофьори се забиха в спирки на градски транспорт.я ги съдете като терористи ,да видите как ще карат в града вече с 30 км.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почеркът - знам ли, не съм специалист, но нищо чудно това да е почерка на американците обучавали терористи, които после са обучили други терористи.
6
0
 
10
 
! Отговори
хъммм преди 7 години
Разликата е че в там ги пълнят с два тона тротил и оставят 200 метра кратер.
5
0
 
10
 
! Отговори
гейро лидер преди 7 години
Нека сме толерантни, нека ги интегрираме(зад нас)! Да запеем!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въорежената френска опозиция, по подобие на своите сирийски събратя избива безжалостно поддръжници на френския режим
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Почеркът на атаката непознат, характерен за Близкия изток"Сериозно ли се майтапите, или? Сега да няма кой ми ср. в гащите. Типичен френски гранжданин - интегриран, работещ... Сега ще има един "флашмоб" с дюнери и все едно нищо не е станало. Ще си стиснат всички ръцете и ще се прегърнат и така до следващия път. Едно щастливо мултикултурно общество. Било му скучно на човека, какво толкова. важно е, че на големите компании им излиза на сметка да им работи някой като този, защото държавата му е
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствено САЩ са виновни за тези дела. Те поддържат ИД и всякакви други терористични организации и ***. Да живее Владимир Путин - спасителят на човечеството!
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека бъдем толерантни!Добре дошли!