Ница след атентатите: Само цветята напомнят

Туристите са на улицата, плажовете са пълни...
18 юли 2016 11:37,
9
Ница след атентатите: Само цветята напомнят
Снимка: БТА

Как изглежда животът в Ница след атаката, при която загинаха най-малко 84 души?

Главният булевард на града беше затворен за неопределено време. Редица културни мероприятия бяха отменени. След първоначалния шок, жителите на Ница се тревожат как атаката в Деня на националния празник ще се отрази на града, който всяка година е посещаван от 4 милиона туристи.

Още по темата

Диян Добрев, който от 15 години живее във Франция и е вицепрезидент на Асоциацията на българите в Ница, се включи по Skype в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Плажовете вече са отворени, туристите са на улицата, всеки си ходи на работа. Все едно нищо не е било. Ако не са цветята и събиранията в центъра, няма и да разберем, че нещо се е случило", коментира обстановката в курортния град той.

"Надали някой ще си тръгне. Повечето хора са тук от много време, тук са ни всички контакти, приятели. Прибирал съм се в България и съм се чувствал като емигрант в собствената си държава, защото нямам никой вече там. Всичките ми приятели са навън, семейството ми също", посочи Добрев.

На въпрос дали се чувства сигурен в Ница, той посочи, че след случилото се Ница е най-сигурният град в света в момента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
LL преди 7 години
Аз бях там, когато това се случи. В петък градът беше блокиран, тъй като променадата е главна улица, през която минава и градския транспорт. Беше трудно да се ориентира човек откъде да хване транспорт, за да излезе от града. В събота вече позволяваха на пешеходци да минават по променадата, а в неделя тя беше отворена и за колите и автобусите. Хората минаваха покрай кървавите петна по улицата, които бяха покрити с цветя и свещи и от горещината дори не си личеше вече от какво са били.
8
0
 
0
 
! Отговори
???!!! преди 7 години
"Все едно нищо не е било."???!!! По-глупаво, ако не и "цинично" изказване от това не би могло. Дори "Je suis ..." бледнее. А и останалата част е странна. Много странна! Човек, роден в България, но живеещ 15 години извън нея, и затова вече се чувствал "емигрант" в Родината. Това е обидно за България! Този таи злоба към България. На такива не трябва да се осигурява публичност! За пръв път такова изказване от 2 000 000 българи в чужбина.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един нормален ден в мултикултурното френско общество. До следващият път, когато пак ще бъдем шокирани. Е по-евтино ли излиза на големите компании да влачат примитивни от гз на географията.
6
0
 
5
 
! Отговори
Френско спокойствие преди 7 години
Сигурни и спокойни до следващия откачалник когато пак ще изпаднат в шоки потрес...
5
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Плажовете вече са отворени, туристите са на улицата...", всичко е забравено. Французите да се готвят за следващото допълване на списъците с убити....когато ще са пак силно изненадани!
4
0
 
4
 
! Отговори
Edna преди 7 години
До анонименНа нашите т. наречени "експерти", които днес ръсят глупости по телевизиите, препоръчвам да обърнат внимание какво е мнението на бившия президент Саркози :Sarkozy : La guerre est totale, ça *** eux ou nous И трудно някой може да го обяви за некомпетентен, нали? Директно обяви, че са несъстоятелни опитите да бъде обявен този гнусен детеубиец за неуравновесен. "Нещата са или те, или ние" (Н. Саркози). И ми се струва, че той отново ще стане президент!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, ще им ида в африканската република да ме гърмят и взривяват тамън друг път!
2
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
вместо да свалят оланд и тьпото правителство гмо мозьците носят мечета и свещиза да си успокоят гузната сьвест че се примиряват с тази некадьрност
1
0
 
6
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Липсва само едно - атентатора трябваше да бъде публично окачен някой стълб докато изгние и го изядадат червеите, тази гледка щеше да спече доста потенциални негови последователи.