Нападателят в германския влак "отмъщавал на неверниците"

При обиск в жилището му открили прощална бележка
19 юли 2016 21:50,
37
Нападателят в германския влак "отмъщавал на неверниците"
Снимка: БТА

Полицията намери в дома на афганистанеца, извършил нападение във влак в Германия, бележка, в която той изразява желание да "отмъсти на неверниците", предадоха световните агенции.

Представител на органите на реда каза, че при обиск в жилището на нападателя е бил открит бележник, на една от чиито страници било написано: "Моли се за мен да мога да отмъстя на тези неверници и моли се за мен да отида в рая."

Текстът, който се разглежда като прощална бележка, подкрепя версията, че мотивите на афганистанеца са били свързани с ислямски екстремизъм.

В бележника също така имало нарисувани символи на групировката "Ислямска държава".

Според полицейския служител нападателят публикувал в социалните медии "кодирано послание" 24 часа преди атаката, в което споменавал "враговете на исляма".

По-рано днес групировката "Ислямска държава" разпространи видеозапис, на който според нея нападателят от влака се зарича да извърши самоубийствена мисия и призовава останалите мюсюлмани да направят същото, предадоха Ройтерс и ДПА.

На записа, разпространен от свързаната с "Ислямска държава" осведомителна агенция "Амак", се вижда млад мъж, който размахва нож и казва, че с него ще избива неверници и ще отмъсти за смъртта на мъже, жени и деца в мюсюлманските страни.

Той говори на езика пущу и заявява, че е воин на "Ислямска държава" и възнамерява да извърши самоубийствено нападение в Германия.

Видеозаписът е с арабски субтитри. Засега не може да се потвърди, че мъжът на него е нападателят.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако български или румънски инженер, лекар, учен, реши да работи и живее в Германия ще срещне 1000 пречки, но тия неуките си отиват в Германия и ЕС дори без документи!И не работят, а лежат на помощи!А лекара, инженера, учения от Бг иска да работи и да плаща данъци...Нещо не ми се връзва вече, ама хич не ми се връзва ...
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА ТЕАТРО НЕ ПРАВИ ЖИВОТА НИТО ПО-ЛЕСЕН НИТО ПО - ИНТЕРЕСЕН . ИМА , СЛЕД ВСИЧКО СЛУЧИЛО СЕ ДОСЕГА , САМО ЕДНО ОБЯСНЕНИЕ - ПОЛИЦАИТЕ СЕ ОПАСЯВАТ ДА НЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА , А И БЕЗ СЪОТВЕТНОТО ЗАПЛАЩАГЕ .
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Моли се за мен да мога да отмъстя на тезиневерници и моли се за мен да отида в рая."----------------------------------------/Че е религиозен фанатизъм, фанатизъм е! Но явно Европа сега бере горчивите плодове на бруталната си намеса в мюсюлманските страни, за избиването на десетки хиляди души цивилно население и насилствена подмяна на режимите им със светски. Е те от мюсюлманите христиани няма да направят, но не в това е проблемът! И двете религии внушават човешки ценности. Само че онези следват педантично заветите на пророка си, а тук в Европа прекалено сме се отдалечили от учение
21
0
 
2
 
! Отговори
ей те3 мюс.юли дето преди 7 години
нямал0 религият нищо 0бщо с бру.талн0стта на по0сегателствата. как едно не си 0твори мюс.юлманската уст1ца да каже и въ3нег0дува, че е грях да се убиват х0ра. Или тайн0 се надяват,4е глав0резите са им спас1тел1те и бъдещет0.Н0 и.наче м0гат да вия.т 3ас0циални, да търсят прив1леги1, 3ащ0то нек0й хитран пуснал виде0 как 0грабва държавата. Няма вяра, няма гражданско 0бществ0. Ина4е не може в препълнен с х0ра влак да вилнее с0п0ланк0 сбрадва щ0т0 амфе.тите са 0т л06о ка4еств0 и не вдигасам0.лет4ет0
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Моли се за мен да мога да отмъстя на тези неверници и моли се за мен да отида в рая."По принцип ще е добре да ги прецаквате такива и да не съобщавате съдържанието, ако е с религиозен призив. Пишете го по-общо, че е искал да отмъсти на неверниците и толкоз.
19
0
 
8
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
И.диоти
18
0
 
17
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Меркел ги е осиновила един милион такива ***, да му мислят редовите германци.
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bratqta muslumani stradat ot polova bednost. Parvo po-bogatite mogat da vzemat do 4 zheni koeto namalqva veroqtnostta da si nameri. Osven tova obrqzvat zhenite koeto gi p4avi impotentni i ne pravqt sex ami samo deca. Tozi efect e poznat ot Avstraliq kadeto sa prashtali zatvornici i e nqmalo zheni. Lichno kralicata se zastapva i praktikata e prekratena. Sega go nabludavame sred Atakistite taj kato mnogo zheni zaminaha v chuzhbina.
16
3
 
4
 
! Отговори
Объркващо номериране преди 7 години
Номерата на някои от коментарите са поставени вляво от тях, за разлика от повечето коментари, които са номерирани чрез цифри, сложени вдясно.Затова човек остава с впечатлението, че някои коментари са изтрити - защото не може да се ориентира, че цифрите, чрез които става номерирането, са поставени по различен начин.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изтрихте ли 18 и 22 ?Защо?
14
0
 
18
 
! Отговори
ДО 21 преди 7 години
Ами виновна му е разбира се,виновна му е,че е само на ч.е.к.и.и ,щото никоя не му пуска,гледа ги едни такива весели,разголени,а той може да ги заговори само с мучене,как няма да им даде да разберат,нали е истински мюсюлманин .
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитър си ти Андрешко,вярвай тогава да не се минеш ! ХА,ХА,ХА
12
0
 
14
 
! Отговори
Към Днес-бегейците преди 7 години
Защо е невъзможно да се слагат плюсове и минуси на първите коментари, които са качени преди по-малко от половин час?Защо по такъв неудачен начин са номерирани коментарите? Много бледо изписани цифри, поставени вдясно /почти не можеш да ги забележиш/ и разположени така, че трудно се разбира дали са над или са под коментара, за който се отнасят!
11
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
до 13:А ти видял ли си ,че няма,та си така убеден?Вярата в Бога ми дава увереност,че рай има.И по-добре да вярвам,че има,дори да се окаже,че няма,отколкото да вяржам,че няма,пък да се окаже,че има.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже героите са прекалено много,а девиците малко,новопостъпилите го играят девици,а после се разменят,също,като на земята. Абе те по принцип мюсюлманите са недоевци и от това им идва цялата злоба.
9
1
 
16
 
! Отговори
До Днес-бегейците преди 7 години
Не знам какво си е въобразявало това пи.ш.леме, но недоумявам защо вие наказвате редовните посетители на вашия сайт?1. Издевателски дребният шрифт в карето, в което се пише всеки коментар - ще придобием диоптри и ще сложим очила.2. Ако човек иска да отговори на определен коментатор, не може да кликне върху надпис Отговори, тоест, трябва да изгуби повече време, за да конкретизира на кого отговаря.3. Последният ред от последния качен коментар изглежда като зачеркнат и се чете трудно.
8
3
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Бил ли си там,или се позоваваш на свидетелски показания ?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мислете си вие че няма рай. Нашето момче вече е оправило по един път четиридесетте девственици. Е верно че то при толкова много герои девствениците може да са кът, ама техния човек там горе за всеки нов герой сигурно им слага по една ципа от шпек салам и са като нови
6
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не,рай има,но не е за убийци.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Халооооу фрау Меркел,почнаха ли ви и.. пресните",даже не чакаха 2-3 поколения,като във Франция,те си идват достатъчно озлобени(и с отлично либидо,както се вижда от други случаи)