Нападателят в германския влак "отмъщавал на неверниците"

При обиск в жилището му открили прощална бележка
19 юли 2016 21:50,
37
Нападателят в германския влак "отмъщавал на неверниците"
Снимка: БТА

Полицията намери в дома на афганистанеца, извършил нападение във влак в Германия, бележка, в която той изразява желание да "отмъсти на неверниците", предадоха световните агенции.

Представител на органите на реда каза, че при обиск в жилището на нападателя е бил открит бележник, на една от чиито страници било написано: "Моли се за мен да мога да отмъстя на тези неверници и моли се за мен да отида в рая."

Текстът, който се разглежда като прощална бележка, подкрепя версията, че мотивите на афганистанеца са били свързани с ислямски екстремизъм.

В бележника също така имало нарисувани символи на групировката "Ислямска държава".

Според полицейския служител нападателят публикувал в социалните медии "кодирано послание" 24 часа преди атаката, в което споменавал "враговете на исляма".

По-рано днес групировката "Ислямска държава" разпространи видеозапис, на който според нея нападателят от влака се зарича да извърши самоубийствена мисия и призовава останалите мюсюлмани да направят същото, предадоха Ройтерс и ДПА.

На записа, разпространен от свързаната с "Ислямска държава" осведомителна агенция "Амак", се вижда млад мъж, който размахва нож и казва, че с него ще избива неверници и ще отмъсти за смъртта на мъже, жени и деца в мюсюлманските страни.

Той говори на езика пущу и заявява, че е воин на "Ислямска държава" и възнамерява да извърши самоубийствено нападение в Германия.

Видеозаписът е с арабски субтитри. Засега не може да се потвърди, че мъжът на него е нападателят.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече е започнал да се вмирисва,жалко,че не може да установи,че рай, НЯМА !
3
1
 
36
 
! Отговори
123 преди 7 години
Братя БЪЛГАРИ, бъдете на щрек, третата световна война вече е факт това е война на различни светове, независимо че ценностнта ни система през последните 25 години беше унищожена, обединявайте се, уважавайте се, да си помагаме щото утре тия гадове са и в нашите влакове, булеварди и домове, бъдете на щрек и БОГ С НАМИ
2
1
 
22
 
! Отговори
Щандартенфюрер преди 7 години
Баварската полиция не си поплюва и нашите да си вземат пример от нея.
1
0
 
27
 
! Отговори
Чичо преди 7 години
Тоя наистина голям малоумнък щом тръгнал да трепе китайци у немскио влах, добре че полицията ме е помогнала да се отърве по бързо от глупостта си.