"Вълшебните" имейли на Ердоган за България

WikiLeaks извади на бял свят почти 300 000 писма на ПСР
Обновена: 20 юли 2016 10:20 | 20 юли 2016 10:20,
85
"Вълшебните" имейли на Ердоган за България
Снимка: Twitter

WikiLeaks обеща да пусне хиляди писма от кореспонденцията на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Обещанието бе спазено.

Още по темата

В 23:00 часа на сайта бяха налични 294 548 писма от над 700 електронни пощи, свързани с основния домейн на партията - akparti.org.tr.

Първите имейли са от 2010 година, а най-новият е от 6 юли тази година, което е само седмица преди неуспешния опит за преврат.

От WikiLeaks посочват, че в повечето имейли се говори за световната обстановка и доста по-малко става въпрос за "деликатните вътрешни проблеми" на Турция.

От организацията обаче допълват, че писмата идват от източник, който не е свързан с преввата и няма връзки с опозиционни политически партии.

Къде сме ние?

България се споменава в над 700 писма. Някои от тях съдържат общодостъпна информация като статистически данни на ЕС, исторически данни за Балканските войни.

Други обаче съдържат информация за потенциални бъдещи газови коридори от Иран и Ирак към Европа.

WikiLeaks отбелязва, че събитията в Турция са довели до по-ранното пускане на документите. По-рано през деня организацията посочи, че сървърите й са подложени на непрестанни атаки от страна на хакери.

Малко по-късно вечерта, когато документите бяха налични, сайтът временно не беше достъпен - или заради хакерста атака, или заради големия интерес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
Следете това преди 7 години
Ердоган е лууд, а Путин е джудженце, но само ще използва глуупоста на смоотания туррчин :))))Който се е хванал с Россия е задушаван в прегръдката и!Сега Ердоган легна в краката на Путин :)))
51
0
 
1
 
! Отговори
не преди 7 години
До Анонименвъпросният султан не е издавал указ за име на града. още по-малко пък на 29 май 1453.тогава е превзет града, после е имало няколко дни грабежи и н никой не му е пукало как се казва. сегашното име идва от невъзможното за произнасяне от османлиите оригинално име на града. ако има указ - покажи го? но няма
50
0
 
2
 
! Отговори
Бончо преди 7 години
Глупости на търкалета . . . все едно присъствувам на предаването на Гала . . . "На кафе"!Както с директните предавания по CNN-turk по време на "псевдопреврата",така и с тези уж "публикувани документи" на WikiLeaks, може да се каже вече че резултата е убедително 2:0 в полза на турското разузнаване MIT и големия приятел на България . . . Ердоган !!!
49
0
 
1
 
! Отговори
111 до solar... преди 7 години
Е да, някога да, но тогава е имало Османска Империя, пък и Константинопол е било преди това, но факт, а не моя интерпретация е , че днес градът се казва Истанбул . Едно е сигурно, ИстаМбул името никога не е било.
48
0
 
6
 
! Отговори
Ss Waffen преди 7 години
ДНЕС БГ С НОВОВЪВЕДЕНИЯТА САЙТЪТ ВИ Е СТАНАЛ ОТВРАИТЕЛЕН ПОМИСЛЕТЕ А НЕ МИ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРА.
47
0
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До kbbbМда например със сафари не може да се гледа нормално.
46
2
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До 111Това е твоя интерпретация. За мен градът се казва Цариград.
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по-добре съюзник с ИДИЛ отколкото съюзник с турция!
44
2
 
3
 
! Отговори
111 преди 7 години
Масово хора , които не знаят че градът се казва Истанбул , а не Истамбул се изказват, то името не знаят, ама иначе големи специалисти по междурадното положение и Турция, колкото по-*** човек, толкова повече самочувствие..
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците ако направят грешката да ни нападнат от тях ще остане нещо като доматен сок! Втори път няма да ги подценим, просто не ги взехме насериозно преди 600 години и така става като подцениш скритата лимонка.
42
0
 
15
 
! Отговори
хаха преди 7 години
горките овце повярвали на и д и о та Ердоган за нова османска империя. Имате 2 пътя пред вас. Единият е бързо да се осъзнаете и да иметете *** Ердоган, поемайки по светският път а другият е да се поопъвате още малко и като им писне на американците да ви спретнат една турска пролет, след която да се оформи новата кюрдска държава, европейската част на Турция да бъде поделена между България и Гърция а останалата част да бъде обособена като резерват за ид и о ти с промити мозъци.
41
0
 
13
 
! Отговори
kbbb преди 7 години
Днес.бг вие малко повече от 5 лева успяхте ли да отделите за програмисти. Вижте си сайта пълна каша е и половината елементи не са си на местата. Коментарите пък са пълно мазало. В момента сайта ви най-много да отблъсне хората.
40
0
 
7
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
това със звездичките да се чете т у р ч о л я т а
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция и хакери,ХА,ХА,ХА,те турските хакери,могат да хакнат компютър само с чук.
38
1
 
8
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
В такъв случай вие трябва да си ходите в Азия, щото и сега *** са на част от българска земя.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ела бе турченце,да не вземеш точно ти пък да дадеш фира !
36
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До АнонименХахахахах ти си много страшен бе гьотферен:))) Айде само не се надъхвай защото до 10 години вас няма да ви има с тоя лудия ви псевдо султан. Кюрдите ще надигнат глава и тогва жална ви майка. Айде със здраве батман :)))
35
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен52;Идваме, приготви се. Видя,че нас турците от танкове и оръжие не ни е страх. Бъдете готови, рано или късно това ще се случи.А това което си нарекъл "Родина" не е твоя, не е била твое. По време на Османците, Русия има консулство в България единственно в Русчук( Русе). Така,че на юг от Балкана работа нямаш. Ще се върнеш на север и без това там има много празни села и градове, така,че няма да има недостиг на жилища и земя.Скоро до 10 години това ще е факт,няма нужда да се пениш..
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Özcan PEHLİVANOĞLUТова е този, който в този меил пише - Bu nedenle söz veriyoruz ki; "bu bayrak dalgalanacak, cumhuriyet yaşayacak!" Batı Trakya Türk Cumhuriyeti'nin 100.Ето защо, ние обещаваме, че; "Този флаг ще вълна ще живее републиката!" 100 Западна Тракия турска република.мамка ви турска нео-османска, ще се бия до смърт, но няма да ни вземете отново родината !
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напишете в търсачката на Уики леакс на латиница - HaskovaЩе ви излезе един е-маил в който някой фанатизиран разправя как Западна Тракия трябва отново да стане част от великата османска империя. Не е лъжа ! Превеждам с гугъл но пак съм притеснен.https://wikileaks.org/akp-emails/emailid/118878Ето го и него