Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души

Експлозията станала пред ресторант в Ансбах, в близост до музикален фестивал
25 юли 2016 06:39,
155
Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души
Снимка: БТА

Един човек загина, а 12 бяха ранени в южния германски град Ансбах при експлозия, която е била предизвикана умишлено, предаде Ройтерс.

Взривът е дело на 27-годишен кандидат за убежище от Сирия, чиято молба е била отхвърлена преди една година, заяви баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от ДПА. Сириецът е и загиналият при експлозията.

Говорител на полицията заяви, че загиналият при взрива мъж е бил с раница и вероятно е пренасял взривно устройство, действайки сам.

Дванайсет души са ранени, трима от които са в тежко състояние, допълни говорителят.

Експлозията, станала пред ресторант в Ансбах, наложи евакуацията на над 2000 души от провеждащия се наблизо музикален фестивал "Ансбах оупън".

"Предполагаме, че става дума за умишлена експлозия", каза говорител на вътрешното министерство в провинция Бавария, където се намира Ансбах.

27-годишният сириец се опитал да отиде на вчерашния музикален фестивал в града, на който имало 2500 души, но не е бил допуснат. "Не знаем дали този мъж е планирал просто да се самоубие, или е възнамерявал да убие и други", каза баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от Асошиейтед прес.

Мъжът е правил опити за самоубийство и е бил лекуван в психиатрична клиника.

Въпреки че са му отказали убежище, властите са му позволили да остане в Германия заради ситуацията в родната му страна.

Това е четвърто нападение в Германия само за седмица. Кандидат за убежище от Сирия уби вчера жена с мачете и рани двама души в град Ройтлинген.

Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход.

Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец, кандидат за убежище, в името на джихадистката групировка "Ислямска държава", припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
26
 
! Отговори
Браво,Меркел преди 7 години
Ето го и истинското лице на т.н. бежанци,а на дело-диви нагли пришълци,знаещи само да колят,взривяват,гаврят с жените в държавите,дето *** мулти-култи либерасти и предатели с квоти и санкции и с методи по-тоталитарни от соца,насила са наредили да ги приемаме.Да си ги приема лудата бабичка от четвъртия райх,щом си ги харесотново.. защо ни карат насила?За да заобичаме още повече лицемерна Гейропа,че малко я обичаме досега?Телевизор с чистачки трябва отново.
28
0
 
38
 
! Отговори
Death to liberalism преди 7 години
Европейците нямат съпротивителни сили. Затова ще загубят тази битка. Какъв Хитлер? Как си представяте германчетата със скубаните вежди и големи ан уси от Мола НЯКОГА да гласуват за националистка партия? В Източна ЕВропа сме люти общества и затова не идват тук. Бежанците казват: не минавайте през България - там много бият. Българите сме МЪЖЕ, не сме като германчетата със скубани вежди да си даваме жените да ни ги изнасилват.
27
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оплювайки истерично най доброто постигнато от човешкия разум вие рушите и вредите най вече на себе си.Европа е примера и всички останали в следват.Въпреки грешките си.
26
0
 
30
 
! Отговори
Жмеркел преди 7 години
Толерантност и искат ли дупе дайте две.
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души."---Пак в Германия, пак сириец ... и сигурно, пак влюбен в жертвите си (12 любими).Съвпадение ... никаква организация.
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега следват историческо-философски изказвания на Ертикван и Плювналиев!
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шмеркел е като Боко Тиквата! Колко млади хора се самоубиха заради него и колко още трябва да загинат заради безумията и на двамата!!!
22
0
 
30
 
! Отговори
меркел каза: преди 7 години
Ще се справимДобре си справя- с помощта на медийното затъмнение.В Германия взривните устройства в суперите ли ги продават
21
0
 
42
 
! Отговори
189 преди 7 години
Сега ще има пак малко меченца, малко цветенца и свещички. Ще има остро осъждане, вайкане кой колко е шокиран и така до следващия път. Само че пътите много зачестиха. Най-важното обаче е да не си помилси някой, че тези случаи имат връзка с исляма и бежанците. Политиците в ЕС са като зомбирани. ДОКОГА?
20
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нас ни гонихте ,работа не ни давахте,в арести ни държахте,като *** и хора втора ръка ни унижавахте.Нормални интелигентни БЕЛИ европейци!!!А тарамбуките са добре дошли,тия *** без образование и с навици от 16 век...АЙ СЯ ЯЖТЕ БАХУРА!!!Само ще гледам и ще се кефя!!!ще си платите за униженията!!!
19
0
 
18
 
! Отговори
новият световен ред преди 7 години
Инсценировките тип ''ГЛАДИО'' продължават ,целта е овците да искат да заменят свободата си за повече сигурност.
18
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел на съд ! Всички бежанци до един обратно в Анадола !
17
0
 
32
 
! Отговори
Мир преди 7 години
Мирната религия?
16
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само терористите се учат.И Европа се уче.И ще се справи.
15
0
 
38
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Това е инцидент предизвикан от нестабилен психически индивид изоставен от приятелката си,изгонен от родителите си,член на ес ес,роднина на Химлер и не на последно място,преди два дена му е починала игуаната към която е бил много привързан.Няма нищо общо с тероризъм,и това не е бомба а ракети за заря .
14
1
 
61
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Незабавна оставка на Меркел. Да идва новия Хитлер че да въведе малко ред. Възстановяване на концлагерите и всички бежанци натъпкани там. Да видите как след 3 дена всички ще искат сами да се приберат в Сирия и никой повече няма да дойде. Това й трябва на Германия. Нов Хитлер.
13
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако беше успял да влезе на концерта тогава щях да ги питам немците дали е терорист? следващия обаче ще влезе при тази некадърна полиция
12
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа сравнена с всички други части на света е най-спокойното място за живеене.И с най-добро качество на живот.Като има луди, има и мъдри.К олкото и да я хулите Европа процъфтява.
11
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не знаем дали този мъж е планирал просто да се самоубие, или е възнамерявал да убие и други" Ехх, ***, политкоректни шваби, кога ли ще ви дойде акъла ?
10
1
 
26
 
! Отговори
до Гацко преди 7 години
Днес е, но утре може да не е и вече има признаци за подобно развитие. Примерно през 70-те години Иран беше суперсилен и светски, но като дойдоха ислямистите за една вечер всичко се срина. Сега ще има силна реакция от крайнодесни и популисти в Германия и току виж направили някоя беля, още преди година скинари палеха общежития с бежанци. Разни камикадзета има как да го променят.