Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души

Експлозията станала пред ресторант в Ансбах, в близост до музикален фестивал
25 юли 2016 06:39,
155
Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души
Снимка: БТА

Един човек загина, а 12 бяха ранени в южния германски град Ансбах при експлозия, която е била предизвикана умишлено, предаде Ройтерс.

Взривът е дело на 27-годишен кандидат за убежище от Сирия, чиято молба е била отхвърлена преди една година, заяви баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от ДПА. Сириецът е и загиналият при експлозията.

Говорител на полицията заяви, че загиналият при взрива мъж е бил с раница и вероятно е пренасял взривно устройство, действайки сам.

Дванайсет души са ранени, трима от които са в тежко състояние, допълни говорителят.

Експлозията, станала пред ресторант в Ансбах, наложи евакуацията на над 2000 души от провеждащия се наблизо музикален фестивал "Ансбах оупън".

"Предполагаме, че става дума за умишлена експлозия", каза говорител на вътрешното министерство в провинция Бавария, където се намира Ансбах.

27-годишният сириец се опитал да отиде на вчерашния музикален фестивал в града, на който имало 2500 души, но не е бил допуснат. "Не знаем дали този мъж е планирал просто да се самоубие, или е възнамерявал да убие и други", каза баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от Асошиейтед прес.

Мъжът е правил опити за самоубийство и е бил лекуван в психиатрична клиника.

Въпреки че са му отказали убежище, властите са му позволили да остане в Германия заради ситуацията в родната му страна.

Това е четвърто нападение в Германия само за седмица. Кандидат за убежище от Сирия уби вчера жена с мачете и рани двама души в град Ройтлинген.

Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход.

Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец, кандидат за убежище, в името на джихадистката групировка "Ислямска държава", припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
24
 
! Отговори
Гьобелсчо преди 7 години
До АнонименЕ това е меркеланско-юнкерската пропаганда. Това, че чувствителни страдащи невинни убийци взривяват и убиват всеки ден масово няма значение. Важното е войната с Русия, на която впрочем Русия изобщо не е в курса.Путин е виновен, копейкаджиите и комунистите.А че Европа се управлява от мултикулти комуно-капиталисти, избиващи с арабски ръце собствените си народи, това няма никакво значение.Путин ***. Това е пропагандния девиз на мулти култи комуно-капиталистите като Иван Костов.
48
0
 
3
 
! Отговори
до: 47 преди 7 години
Кога пък всички за тебе станаха амуджи , ти българи и роми под един знаменател ли ги слагаш в България
47
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевадно е че пренесохте войната в Европа !Обаче със спасението на бежанците вие си вкарахте троянският КОН .Аз съм против спасяването на бежанци и не желая такива в България .Може да ви е странно ,но това са друга порода хора и първобитни гамени.
46
0
 
17
 
! Отговори
TOW2 преди 7 години
Немците би трябвало да са наясно с техните културни особенности когато ги поканиха , така че да свикват. И да държат вече всички на които е отказано убежище под око , защото лудоста при тези дива*ци е заразна и кои знае още колко ще го последват тоя. Да идват десните по бързо и да подемат на бой тая *** че иначе няма оправия.
45
0
 
29
 
! Отговори
ист преди 7 години
Гостите-мигрантите- си избиват хазаите.Меркел покани глутници вълци в овчето стадо Европа.
44
0
 
32
 
! Отговори
Олег преди 7 години
Бъдещите германци прочистват Германия от германците.
43
1
 
11
 
! Отговори
Толераст Толерастов преди 7 години
Refugees, Welcome !!!
42
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много плюете, но ще си останете нещастни коппейкаджии.Пътя е ясен - в западна Европа недоволните хора ще гласуват за десни правителства, популисти и националисти, които трябва да вземат твърди мерки против тези абсурдни убийства.Западняците са умни и напредничави, те ще се справят по един или друг начин, доказали са го.Но Русия и нейните блюддолизци все ще са гладни и бедни.
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен емигрант преди 7 години
Меркел Акбар :))
40
0
 
19
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Най-забавното за нас е как се опитват да омаловажат фактът, че извършителите са "мигранти" и такива уж интегрирани пришълци дошли преди години. Западна Европа си вкара Близкият Изток у тях без даже да си даде труда да види клиповете с с бруталните действия на техните роднини членове на терористични групировки.
39
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
техните управляващи са много зле (като нашите де). Кво' е казал тоя:"Не знаем дали този мъж е планирал просто да се самоубие, или е възнамерявал да убие и други", каза баварският министър
38
0
 
30
 
! Отговори
top преди 7 години
Кой му плащал за психиатъра, Кой му дал взрив . психиатъра ли му е направил бомбата. Не се умориха да лъжат и да манипулират общесвото
37
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да продължават да си внасят тарамбуки докато тези новини не станат ежедневие. Тръмп им го каза: "Сами си го направихте"Тъпугелите го плюят и ненавиждат, но той е спасението за Америка, света и бялата раса като цяло.
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
я да видим сега европейските лидери пак ли ще ни баламосват, че и тоя e бил като брейви и че си е немец :D
35
0
 
33
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Утре турците дето били много работливи ще правят същото, това сега е само за загрявка.Но който сам си го направи никой друг не може да му го направи!
34
0
 
2
 
! Отговори
европеец преди 7 години
До Анонимен.Рано е още за този наистина голям оазис да реши всички световни проблеми
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Взривът е дело на 27-годишен кандидат за убежище от Сирия, чиято молба е била отхвърлена преди една година, заяви баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман"Този да не е от бежанците, дето баварския политик ги прати на Меркел, пък тя му ги върна обратно?
32
0
 
29
 
! Отговори
emigrant преди 7 години
Те са си виновни сами. Още не са разбрали как сами се насадиха...МЕКО КАЗАНО. Аз гласувах за AFD,а меркелчетата ми се смееха .Още им тежи вината от Втората световна.....
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дошли да убиват германци, но ударили на камък! На където и да се обърнеш не можеш да видиш двама германци на куп, все ще са придошли чужденци. Колко от убитите тези дни са германци по произход?
30
0
 
39
 
! Отговори
Лудост преди 7 години
От цялата работа само Англия реагира адекватно и се махна що годе навреме от този ненормален съюз на безумни , изкукуригали еврочиновници!Те не виждат ли какви хора са това???Не подлежат на интеграцив! Ние поне знаем в България!