Бъчварова потвърди: Зетят на атентатора е у нас

Сърбия предложи помощ за охраната по южната ни граница
Обновена: 7 авг 2016 20:17 | 7 авг 2016 19:45,
23

Снимка: БТА

Министър Румяна Бъчварова потвърди, че зетят на атентатора срещу френския сатиричен вестник "Шарли ебдо" - Мурад Хамид, се намира в България.
Още по темата

Той е имал поведение типично за чуждестранен боец и затова е задържан от властите, посочи министърът, цитирана от БТА.

Тя каза, че се изчаква съдебната процедура. Мярката за задържане ще бъде гледана на 9 август.

Бъчварова отказа да даде подробности за това къде се намира лицето и кой съд ще гледа мярката му.

Министърът информира още, че има издадена европейска заповед за задържането на Мурад Хамид.

Министър Румяна Бъчварова заедно със сръбския си колега Небойша Стефанович инспектираха сръбско-българската граница и посетиха ГКПП-Калотина и ГКПП-Градина.

Те се запознаха на място със ситуацията по границата между двете държави и провериха работата на граничните екипи.

Възнамеряваме да помогнем на българските ни колеги, изпращайки сръбски сили на критичните точки на южната граница на България, с което ще облекчим и своето положение. Това заяви сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович.

България е наша съседна, приятелска страна и ние трябва да вземаме съвместни решения как най-добре да се защитава границата. Нито една от двете страни не бива да бъде оставяна сама да се справя с проблема, посочи министър Стефанович.

Той каза, че двете държави трябва да работят за увеличаването на съвместните наряди по границата, които да я патрулират от двете страни. Министърът заяви, че очаква двете страни да засилят сътрудничеството си в борбата срещу трафикантите на хора.

Министър Бъчварова е благодарна за всяка помощ, която ни предлагат съседите и посочи, че ситуацията по границите ни се развива динамично.

Най-правилният подход е да поддържаме контакт помежду си и да работим заедно. И ние, и сръбската страна полагаме от много време големи усилия, за да овладеем ситуацията с мигрантския натиск, подчерта министърът.

По думите й само съвместните усилия на двете държави могат да се справят с проблема с нелегалните имигранти. Затова трябва заедно да споделяме информация и усилия и да създадем този ред, който ще изпрати много важни послания към трафикантите, а именно че не е лесно и не е желателно да преминават през Балканския маршрут, посочи министър Бъчварова.

Тя информира, че е поискала от Фронтекс 200 служители за подсилване на охраната на българските граници. Имаме уверение от Полша, че ще изпратят 60 човека, ще преценим дали те ще бъдат в рамките на тези 200, поясни министърът. По думите й те ще бъдат локализирани на българо-турската и българо-сръбската граница.

Министър Бъчварова каза, че очаква Турция да вземе необходимите мерки, за да не допуска увеличаване на мигрантския натиск от своя страна. Имаме уверението, че това ще се случи, посочи министърът. Тя каза още, че активно в страната се задържат нелегални имигранти.

Работи се усилено по границите, наблюдава се и тенденцията за намаляване на дела на мигрантите без регистрация, които се опитват да излязат от страната.

Вижте снимки от границата в галерията!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Може пък да са казали в последния момемнт на Мадам за това? Но в интерес на разследването нека да не пречим на колегите да си вършат работата!
17
1
 
2
 
! Отговори
top преди 7 години
До нали ?на влизане си платиха а на излизане вече нямаха пари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тъщата къде е
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължение от 16:---Тука е много интересно това нейно предсказание, че тя казва когато ние влезем в Европа, тогава ще стане това отцепване, и Европа ще гледа с почуда, и няма да знае как да реагира. Толкова мирно и кротко ще стане всичко това. И тогава, казва, сърбите ще ни протегнат първи ръка. Слава Севрюкова....
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам как без пушка ***, по мирен път, ще се отцепят към съседната нам югоизточна съседка. Слава Севрюкова дори не казваше Турция, то е ясно., споделя пред 168 часа изследователят Христо Нанев. По думите му, пророчицата не е дала точен времеви отрязък, когато тези катастрофални събития ще станат факт, но била категорична, че това ще се случи, когато България е вече пълноправен член на Европейския съюз:-----
13
2
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 7 години
Борисов с цялата си некомпетентна чета на ***!!!!!!
12
1
 
12
 
! Отговори
нали ? преди 7 години
До Браво!Що го не хванаха на влизане, ами на излизане от БГ?
11
1
 
20
 
! Отговори
Неа до 5 преди 7 години
Наистина е така . И по лошото всички от системата го осъзнават . Голяма демотивация е такъв министър . Имам лошо впечатление и за Кунева и за Москов ... Не им е мястото там ,но уви ....
10
1
 
21
 
! Отговори
Да бе да преди 7 години
И как извъртяха само работата!?! До преди месец-два, ги наричаха : "Бежанци от Ирак,Сирия, Афганистан" и прочие. Сега ги наричат "нелегални имигранти", и се "борят" с тях. А тия от БХК, тръгнаха да съдят Динко, щото видиш ли, тормозил "бежанци".Е да ама сега, след, като се оказа че са "нелегални имигранти", ще го пуснат ли?
9
4
 
4
 
! Отговори
Минко, 45 годишен ер преди 7 години
Като я гледам в тази бяла поличка и си мисля за онова рунтавото отдолу и цял омалаксвам.
8
1
 
2
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Опс, шурей.
7
1
 
4
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Госпожо/ госпожице/ Пейчева, Мурад Хамид е шурй на затворника, а затворника му е зет , защото води негова сестра.
6
1
 
15
 
! Отговори
СС преди 7 години
В традициите на Българското правосъдие, трябва да го пуснат под домашен арест.
5
2
 
34
 
! Отговори
Срам и ужас преди 7 години
Тая смачкана герберска лелка я гледах днес по новините ! Никога не съм виждал такъв неадекватен , разсеян и непрофесионален вътрешен министър! Въобще на тая лелка мястото й е в някой шивашки цех , но не и там! Ужасни министри , ужасно неадекватно правителство!
4
2
 
14
 
! Отговори
FBI преди 7 години
Такава Информация би трябвало да е Строго Секретна , таа пак си прави Реклама и то в полза на ГЕРБ
3
14
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво, че са го задържали на границата на излизане от България! През последните няколко години българските служби успешно преодоляха кризата, породена от предишни правителства и вече се превърнаха в дистойни и ефикасни европейски служби!
2
1
 
24
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Инспектираме границата с пола и токчета ..Мхм ... Странно ако се установи проблем какво ще прави ?
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакаме шуреите и баджанаците му.