Порошенко иска разговор с Путин и западните лидери

Украинците да се въздържат от посещения в Крим, призова президентът
11 авг 2016 18:09,
112
Порошенко иска разговор с Путин и западните лидери
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че иска да разговаря пряко с руския си колега Владимир Путин и западни лидери в момент на изострено напрежение между Киев и Москва, предаде Ройтерс.

Вчера Путин обвини Киев, че използва терористични тактики в опит да дестабилизира полуостров Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 година. Русия заяви, че е осуетила украински опити за внедряване на саботьори на полуострова. Киев отхвърли обвиненията.

Още по темата

Порошенко съобщи, че е възложил на външното министерство да организира телефонни разговори с Путин, с лидерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Франсоа Оланд, с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън и с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Порошенко се обърна към сънародниците си с призив да се въздържат от пътувания до Крим, предаде ТАСС.

"Това е моя лична молба към гражданите на Украйна - да се въздържат от посещения в Крим заради провокациите против гражданите на страната ни", се казва в изявление на пресслужбата на Порошенко след заседание на президента с ръководителите на силовите ведомства и външното министерство.

Украйна днес ще повдигне въпроса за ситуацията в Крим на закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН, съобщи пресслужбата на постоянното представителство на Украйна в НАТО.

"По нареждане на президента Украйна ще инициира провеждане на консултации в Съвета за сигурност на ООН за провокациите в Крим", съобщи пресслужбата в Туитър.

По-рано постоянният представител на Украйна в ООН Володимир Елченко съобщи, че днес ще се състои закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН заради ситуацията в Южен Судан и че е възможно на него да се обсъди и положението в Крим.

Вчера руската Федерална служба за сигурност съобщи за задържането на група украински диверсанти близо до град Армянск в Крим, както и за предотвратяването на терористични нападения на полуострова, които според нея са били подготвяни от украинското военно разузнаване.

При операцията по задържането са били убити двама руски военни и са намерени 20 самоделни взривни устройства с обща мощност над 40 кг тротилов еквивалент, боеприпаси, противопехотни и магнитни мини, гранати и специални оръжия, които според ФСС са на въоръжение в специалните подразделения на украинските въоръжени сили, припомня ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
9
 
! Отговори
всички гледи точки преди 7 години
До герги,Ти имаш ли си идея къде точно се намира Карелия и колко е голяма по площ същата?За твое сведение по голямата част от завзетите от Финландия земи по време на ВСВ, днес се намират в Ленингардска област! Остави това, а случайно да си наясно, че повече от 80% от населението на Карелия са руснаци?
52
4
 
30
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
тоя колко ще да плаче неможе да си върне крим тоя ще загуби и югоисточна украйна заради лъжите си запада го разбраха че лъже.а драскачите по надолу и вие виете като порошенко няма кои да ви чуе русия си е руско от руснаци за руснаци българите за европа европа за германия франция не са за българия извинявайте европейски гейве
51
6
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Че са диваци руснаците - диваци са, ама бяха наши приятели и ни имаха за равни, а сега са ни 'приятели' третополовите, които ни считат за биологичен *** и правят с нас каквото си искат:-(
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГергиА поляците имаха ли договор за ненападение с Германия ?
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе господа русофили,като са толкова задръстени руснаците как така руската компания Росатом е собственик на 20 процента от урана на САЩ, който както знаем е стратегическа суровина и не се продава току-така.
48
4
 
1
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Е добре,--79;Абе казвал ли ти е някой колко си халтав ?
47
17
 
4
 
! Отговори
Герги преди 7 години
Тя така започна ВСВ. Поляците "нападнаха " Хитлер и СССР . А пък "лошата " Финландия "нападна"СССР. Границата на Финландия минаваше на 24 км. северно от Ленинград. Сега къде е ?Кога Русия ще върне Карелия? Или и той е руски ?
46
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 85 %Дори руския посланик Исаков в най-пиянските си сънища не е достигал до числото 85!!!. Лъжеш като дърт русофил на сборището край яз. Копринка!
45
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен....След като турците са......Става въпрос за Ердоган преди да се извини. Или си много умен или много пиян
44
2
 
10
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 7 години
А един Порошенко сгъва шоколади в станиол...
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна - няма такава държава.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха- ха- хаСлед като турците са фашисти какво правят в ЕНП- Европейската Народна Партия в която членува и ГЕРБ ,СДС , ДСБ. След като турците са фашисти какво прави България заедно с тях в една и съща военна организация / НАТО /? В България фашисти ли управляват? Айде стига глупости.
41
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 7 години
I az iskam!Prosto unikalen gospodin,napravi gaf i iska da govori,za kakvo,kakvo shte kazhe na zheni ,materi i deca,koito ubil samo za tova,che iskali da govoryat svobodno na maichin yazik.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйнците по природа са прости,но нека не си играят с огъня,че само с военната си групировка в Крим,Русия ще ошамари Украйна за няколко часа!
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна такава държава със всеки изминал ден няма,същата да бъде призната за терористична организация!
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бългaрския нaродВ България диваци и варвари са само русофилите!
37
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 58По-скоро ще обесят публично Жужи.
36
16
 
3
 
! Отговори
Баба Ванга преди 7 години
Русия никога няма да стане нормална държава докато не нормализира отношенията си с Украйна. След Путин новото руско ръководство ще изтегли войските си от Източна Украйна, ще върне Крим и ще плати компенсации за това, което е сторила.
35
16
 
3
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Турските фашиcти отново са приятели, Русия и Путин се нуждаят от врагове и докато се намерят новврще се притоплят старите манджи за "жидобандеровците". Плюйте по смело и по-обилно русофили!
34
3
 
20
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Тоя път Порошенко трудно ще се скрие под полата на Меркел-там няма място,пълно е с "бежанци".....