Порошенко иска разговор с Путин и западните лидери

Украинците да се въздържат от посещения в Крим, призова президентът
11 авг 2016 18:09,
112
Порошенко иска разговор с Путин и западните лидери
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че иска да разговаря пряко с руския си колега Владимир Путин и западни лидери в момент на изострено напрежение между Киев и Москва, предаде Ройтерс.

Вчера Путин обвини Киев, че използва терористични тактики в опит да дестабилизира полуостров Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 година. Русия заяви, че е осуетила украински опити за внедряване на саботьори на полуострова. Киев отхвърли обвиненията.

Още по темата

Порошенко съобщи, че е възложил на външното министерство да организира телефонни разговори с Путин, с лидерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Франсоа Оланд, с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън и с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Порошенко се обърна към сънародниците си с призив да се въздържат от пътувания до Крим, предаде ТАСС.

"Това е моя лична молба към гражданите на Украйна - да се въздържат от посещения в Крим заради провокациите против гражданите на страната ни", се казва в изявление на пресслужбата на Порошенко след заседание на президента с ръководителите на силовите ведомства и външното министерство.

Украйна днес ще повдигне въпроса за ситуацията в Крим на закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН, съобщи пресслужбата на постоянното представителство на Украйна в НАТО.

"По нареждане на президента Украйна ще инициира провеждане на консултации в Съвета за сигурност на ООН за провокациите в Крим", съобщи пресслужбата в Туитър.

По-рано постоянният представител на Украйна в ООН Володимир Елченко съобщи, че днес ще се състои закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН заради ситуацията в Южен Судан и че е възможно на него да се обсъди и положението в Крим.

Вчера руската Федерална служба за сигурност съобщи за задържането на група украински диверсанти близо до град Армянск в Крим, както и за предотвратяването на терористични нападения на полуострова, които според нея са били подготвяни от украинското военно разузнаване.

При операцията по задържането са били убити двама руски военни и са намерени 20 самоделни взривни устройства с обща мощност над 40 кг тротилов еквивалент, боеприпаси, противопехотни и магнитни мини, гранати и специални оръжия, които според ФСС са на въоръжение в специалните подразделения на украинските въоръжени сили, припомня ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
14
 
! Отговори
уууу преди 7 години
До ютубТой Крим е Руски ако не си разбрал!?
32
3
 
13
 
! Отговори
бум преди 7 години
Днес ФСБ е заловила още един диверсант който дава подробни показания за готвените атентати в Крим.
31
3
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Е, да де, ама Путин е наясно, че с марионетни правителства няма голям смисъл да се разговаря. За това говори с кукловодите..
30
3
 
15
 
! Отговори
ами сега преди 7 години
Огромен брой Украински граждани са посетили Крим тая година.
29
3
 
17
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Диктатора Порошенко е напълнил гащите май....едно раздвижване на Руския западен военен окръг и всички тичат към американското посолство.
28
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след преврата в кремъл,джуджи ще търка наровете в килията на милошевич в хага, а нашите бг рашисти ще го проклинат и заклеймяват по поръчка от новото московско ръководство
27
2
 
13
 
! Отговори
да преди 7 години
Иска ама няма Путин е заявил че след диверсията в Крим няма да има вече срещи тройки четворки и тн.
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пак путински простотии. редуват ги с ердогановите простотии
25
18
 
2
 
! Отговори
михаил преди 7 години
евтина кагебейска постановка.вече не могат да излъжат никой. крим се превръща в най големия рашистки концлагер
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зъ пурушенко шъ стане страшно
23
1
 
7
 
! Отговори
мнение преди 7 години
опят обо...срался
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppМай ти е омръзнало да бъдеш същия. Възможно е да те посетят "специалисти" по разместване на костната система......
21
1
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Обиди към световен лидер са нещо много лошо и не остават без последствия. не ти завиждам. Никой не е застрахован. може дахте блъсне кола, да паднеш от високо, да се удавиш, да си заминеш от свръх доза......
20
1
 
0
 
! Отговори
сибирският преди 7 години
До Анонимендръж ме и ти...
19
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жужето, жужето, жужето,да висне на въжето!Това е поредната кремълска провокация срещу световния мир. Дръж се Украйна, всички нормални хора те подкрепят!
18
1
 
14
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
*** човек, *** коментар... То дрогата не прощава...
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOZ E S USA SASIPA SI DYRJAVATA OBESETE GO.
16
1
 
23
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
Хах Поршето е притеснено, Турците взеха че предпочетоха руснаците, а се надяваха флот срещу Русия да организират, с чужда пита пимен да правят.И на западняцитв им писна от тоз.
15
1
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Одисейчо защо не вземеш да отидеш на море да мирясаш малко ,че с простотиите ти си омръзнал на всички и гледай да не те завлече мъртвото вълнение защото няма да липсваш на никой.
14
2
 
25
 
! Отговори
ДЦ преди 7 години
Пра...шинко е марионетка, която стриктно изпълнява нарежданията на своите кукловоди от САЩ!В противен слумай и на него шЪ му спретнат един Майдан, ще му замразят банковите сметки, и тогава единственото му спасение - за него и семейството му - ще се окаже бягство в .....Русия, при Янукович, да си пишат двамката мемоарите!