Обама увеличи морския резерват край Хаваите

Защитената зона е обитавана от 7000 морски животински видове
2 сеп 2016 17:37, Анисия Иванова
9
Обама увеличи морския резерват край Хаваите
Снимка: Bulgaria On Air

Президентът на САЩ Барак Обама посети тихоокеанския атол Мидуей, който стана част от защитена зона в близост до Хаваите. Държавният глава бе в родния си щат, за да промотира кампанията си за опазване на околната среда, която бе ключова и за двата му мандата.

В акваторията на Тихия океан в близост до Хаваите се намира защитена морска зона, която с декрет на Обама вече е с четирикратно увеличена площ. Сега резерватът ще обхване около 1,51 милиона кв.км.територия, колкото е големината на Монголия.

"На този малък остров има уникална екосистема, която трябва да бъде съхранена. Затова увеличаваме територията, която ще попадне под федарална защита и за нея ще се полагат допълнителни грижи. Защитената зона е обитавана от 7000 морски животински видове, между които е и черният корал, който може да живее до 4 500 години", заяви американският президент.

С решението на президента Обама природната територия се превърна във федерален резерват и търговският риболов в нейни води бе забранен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Обама увеличи морския резерват край Хаваите"---Естествено, нали Барак Обама е роден на Хаваите.Ама да беше поканил банкянския, като експерт, да му резне лентичката на обекта :)
6
0
 
2
 
! Отговори
Окупатор преди 7 години
Като е толкова против окупирането, защо не върне поне тази окупирана отвъдморска територия на своите?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Обама увеличи морския резерват край Хаваите."---Това е провокация!!Не обама, а Бойко Борисов увеличи резервата! И му резна лентичката.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото може би смята да се оттегли там на спокойствие едва ли го е еня за някаква земя при положение че унищожиха толкова други и ги превърнаха в гробище
3
1
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Може би не знаеш, но в момента целия свят е "под Американска юрисдикция"! Изключение е Русия и още няколко държави които се водят важни стратегически партньори (Швейцария например).Централата на новия световен ред е САЩ! Всички централи на международни организации със глобално влияние са във САЩ! UN, IMF, WB, FED, CIA, FBI, NSA, NASA, WHO(Швейвария)..... За тях не важат законите на нито една страна! Те са недосегаеми! Правят каквото си поискат и подготвят земята за световно правителство.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не е грешка в превода? Възможно ли е океан с територия колкото 13 Българии да е под Американска юрисдикция? Някои запознат да сподели, моля.
1
0
 
4
 
! Отговори
? преди 7 години
Увеличи го да... с една *** повече :)