Кристалина спазарена от Меркел с Путин за ООН

Ирина Бокова отмени посещение в Брюксел след срещата на Г-20
Обновена: 10 сеп 2016 15:35 | 10 сеп 2016 15:35,
129
Кристалина спазарена от Меркел с Путин за ООН
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

Договарянето да се издигне кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН е станало по време на срещата на Г-20 в Китай миналата седмица. За това пише изданието "Син паспорт", което отразява дейността на ООН.

Като се позовава на иракския журналист от "Ал Арабия" Талал Ал-Хадж, който снощи съобщи в Туитър, че Георгиева ще бъде номинирана от Унгария, Хърватия и Латвия, сайтът твърди, че решението е било взето в Ханчжоу. Според "Син паспорт" германският канцлер Ангела Меркел е осигурила и подкрепа от Русия, чийто глас е задължителен като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН.

Като зам.-шеф на Европейската комисия подкрепата на Русия беше основен проблем пред кандидатурата на Георгиева, тъй като ЕС налага санкции на Кремъл заради Крим и Украйна, които и тя е предложила като член на колежа на Еврокомисията.

Още по темата

Сега се смята, че това препятствие е отпаднало след разговор между Ангела Меркел и руския президент Владимир Путин. За разлика от българския кандидат Ирина Бокова, която има проблеми с други две членки на Съвета за сигурност - САЩ и Великобритания, "Син паспорт" смята, че Меркел е успяла да получи обещание за подкрепа и от Барак Обама и Тереза Мей за Георгиева.

Веднага след гласуването в Ню Йорк снощи, когато плъзна новината, че Кристалина Георгиева ще влезе в надпреварата, постоянният представител на Венецуела, която е непостоянен член на Съвета за сигурност, Рафаел Рамирес каза, че за смяна е твърде късно. Други обаче твърдят, че това все още може да се случи, тъй като наследникът на Бан Ки Мун трябва да бъде излъчен преди края на годината и се очаква окончателното гласуване да е в края на октомври.

Предполага се, че номинацията на Георгиева ще бъде направена идната седмица, за да може тя да бъде включена в следващото неофициално гласуване в края на септември. Дали тя ще бъде кандидатура на България или на триото Унгария, Хърватия и Литва, ще зависи и от решението на Ирина Бокова дали да се оттегли. Според "Син паспорт" Албания, която също е била търсена като евентуален номинатор на Георгиева, е отказала.

Междувременно самата еврокомисарка, която преди дни незабавно отрече информация, появила се в българските медии, че нейна служителка  е разпространявала указания за черна кампания в социалните мрежи срещу Бокова, до момента не е коментирала новината, че ще бъде издигната за поста в ООН.

Самата Бокова отмени отдавна планирано посещение в Брюксел в началото на тази седмица, с което трябваше да търси повече подкрепа в европейската  столица преди гласуването в петък. За това бяха изтъкнати "непредвидени обстоятелства" от нейните домакини в американската неправителствена организация "Джърман Маршъл фонд" в Брюксел. Бокова също е неоткриваема.

Вчера Бокова се класира пета в четвъртото неофициално гласуване след трета позиция при предишния вот. Досега всички кръгове са печелени от бившия португалски премиер Антонио Гутереш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко това е в полза на Гутиереш. След три гласуания - хоп, нашата комсолока е уредена като ново предожение на държави, които изобщо не знаят коя е тя и какви ги дроби нагоре-надолу.
48
13
 
5
 
! Отговори
език от пазара преди 7 години
Г-н Н.Димитров, явни са предпочитанията Ви, но езикът ви е недостоен:"Кристалина спазарена от Меркел с Путин".За Бокова ИРИНА ли пишете?От цялата статия лъха низост: колкото може да се ОЧЕРНИ К.Георгиева.
47
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, най-после, името на Сталин ще застане начело на ООН! Благодарение на наша кака Сталинка. Колкото и да се мъчи да се наложи като Кристалина.
46
1
 
12
 
! Отговори
стенвестник преди 7 години
В малкото китно балканско селце Рунтави топки местният инженер Цеко Оксижена е открил евтино алтернативно на газа гориво, което по най- икономичен начин може да сгорещи човек и при минусови температури. Откритието вече има патент и може да бъде разкрито пред широката общественост. Взема се една люта чушка, настъргва се леко люспата и и се мушва отзад. Колкото по- навътре, толкова по- горещо!
45
0
 
26
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Вовата е обещал на Ципрас най- ниската възможна цена на газ в момента. Ципрас все пак попитал- А не може ли без пари?
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то беше ясно! Още когато, преди няколко месеца се разбра, че тя е била поканена в оня, билдерберския клуб, дето не се знае какви са, масони, банкери, финансисти, политици....абе въобще, мислят се за правители на света! Не се знае какво ще излезе накрая, но явно тази сталинка устройва всички. Защото и сегашния ооневц е такава една, неутрална фигура, ни нам-ни вам! Тоест, безполезна. Защото ония петте държави с вето държат в шах всички други фигури.
43
8
 
21
 
! Отговори
Берия преди 7 години
Сталинка, идите *** пажалуста!
42
14
 
8
 
! Отговори
уха преди 7 години
газовият хъб ще се напълни само с изпиканата газ на *** и всички рашански предатели на българска почва. Пикайте, пикайте. Както се напикахте, когато на агент Гоце големият член се провали.
41
8
 
32
 
! Отговори
ДК преди 7 години
В Кристалина няма нищо българско и нека си я предложат американците. Женена е за някакъв банкер от оня пакостливия етнос и ще играе грубо за САЩ и Израел. Ако Вовата се е съгласил, голяма грешка е направил. Призовавам Бокова да не се отказва. Така пакостите на Криси няма да се пишат на нашите глави. Да не забравяме, че тази из мекярка тръгна да ни оправя генофонда с ислямистки терористи и главорези.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много газ, а хъбът още не е готов.
39
11
 
9
 
! Отговори
Мигранта преди 7 години
На вас в Расия никой няма да ви даде бежански статус, на вас ви е добре при Путkин
38
6
 
21
 
! Отговори
Мигрант на Марс преди 7 години
Ако Сталина стане председател на ООН, аз ще бъда първия, ккойто ще поиска бежански статус от Марс.
37
2
 
12
 
! Отговори
Мурзилка преди 7 години
Днес колко газ изпикахме....
36
23
 
11
 
! Отговори
haha преди 7 години
не знам коя е Сталинка и на кой е слуга, но 100% сигурно е, че Ирина Бокава е агент-слуга на КГБ. Пошла ***! Славна кариера, накрая се наака.
35
5
 
17
 
! Отговори
Брееей.., преди 7 години
На банкялията не му стигнаха власт и пари,а сега след като грабна и разпределението на еврофондовете ,реши да управлява в сянка и ООН.Бреее,тари--кат,бре,чудо.И вълкът сит и агнето цяло.Ето защо провалиха Бокова.Постепенно истината излиза наяве.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази статия, както и повечето други статии тук, е пълна партенка.
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази е пълен отврат! Но няма що - каквито поддръжниците, такъв и кандидата!
32
2
 
6
 
! Отговори
аа преди 7 години
До Прогноза-Има и прогноза за *** .Но ще се наложи да изчакаш-нека излекува сифилиса
31
1
 
23
 
! Отговори
БГГЗК преди 7 години
Ако Унгария номинира Сталинка Орбан много ми пада в очите. Явно Унгарското разузнаване съвсем е закъсало или това е чисто и просто дезинформационна пропаганда на шитовете.
30
2
 
20
 
! Отговори
Сталинчо преди 7 години
Сталинка се гордее с името си и казва че първото име на Меркел е Хитлерка но това се крие.