"Ню Йорк таймс": От слух Кристалина стана реалност!

Изданието коментира, че надпреварата за ООН става сложна
29 сеп 2016 08:30,
103
"Ню Йорк таймс": От слух Кристалина стана реалност!
Снимка: Reuters

Надпреварата за поста на генерален секретар на ООН стана по-сложна в сряда, когато български дипломат, за когото от дълго време се носеха слухове, че се стреми към тази позиция, официално се включи в състезанието, пише в днешното си издание "Ню Йорк таймс".

Още по темата

Кандидатурата на българския дипломат Кристалина Георгиева, която е зам.-председател на Европейската комисия и бивш вицепрезидент на Световната банка, може да промени дипломатическите сметки между Запада и Русия по въпроса кой да замени Бан Ки-мун като генерален секретар през януари, отбелязва вестникът.

В досегашните предварителни гласувания в Съвета за сигурност на ООН бившият португалски премиер и върховен комисар за бежанците Антониу Гутериш се очерта като ясен фаворит, но според дипломати Георгиева е силна конкуренция, допълва изданието.

Русия настоява следващият генерален секретар да е от Източна Европа. Макар че г-жа Георгиева отговаря на това изискване, тя е смятана за близка до Запада, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Западният блок от постоянните представители в Съвета за сигурност - Великобритания, Франция и САЩ - ще трябва да избират между г-жа Георгиева и фаворита, смята вестникът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На герб им е много лесно - всеки несъгласен с тях минава под знака комунист.Орбан - комунистКамерън - комунистПолскиятг президент - комунист,Патриотите понеже няма как да са комунисти - националисти и шовинисти, проповядват социалистически идеи (пълен абсурд комунизма забраняваше национализма) Реформаторите - трън в очите.БСП са най-дясната партия- искат НАТО и Ес, въведоха подоходния данък, американски бази - комунистиА какви са Герб?Какъв е Бойко?какав е цецка цачева?какъв е Цв. ЦВ
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceX 53И КАКВО ОТ ТОВА че е дъщеря на комунист????? Я ми кажи, ами като сегашния президент на Литва Даля Грибаускайте е дъщеря на член на НКВД (ясно ти е какво значи това!), А САМАТА ТЯ Е Е БИЛА В КГБ????????????????????Нещо да и пречи????? Сега само нейното чавкане се чува в брюкселчето! И кажи ми моля ти се, КАК С ТАКОВА МИНАЛО Е НАЧЕЛО НА еуропска ДЪРЖАВА!?????? Че тя Бокова е просто цветенце в сравнение с нея!!!
41
9
 
14
 
! Отговори
40 преди 7 години
Целият френски елит застана зад Бокова. също и полският президент, ав Полшаса мразя съветите. но ние нали сме Послушковци - каквото каже Германия. Не че Германия има глас в Съвета.Дори само заради изваденото на бял свят, че Меркел ни се меси, трябваше много твърдо да застане зад Бокова, за да демонстрираме независомст, сега Бойко доказа, че е една кукла на конци на Меркел, която издъни Европа с Гърция и имигрантите и ние плащаме за безумията й.
40
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе руски тикви проумейте най-после че Бокова е неизбираема и то не заради баща си, а заради корупцията в Юнеско, заради назначенията на Бокова на приятелки и роднини в Юнеско като "експерти". Като че ли не знаете че комунистите винаги работят на принципа на свинските черва, достатъчно е да назначат един на някакъв пост и от там нататък започва голямото нагласяване на наши хора на добре платени постове. Много хора от АБВ и БСП вече се виждаха служители на ООН покрай Бокова ама ядец.
39
1
 
3
 
! Отговори
40 преди 7 години
или на първото или на второто гласуване Бокова излезе втора - веднага след Гутериш.мисля, че на първото, не е толкова важно.Преди някой да каже че лъжа, нека се запознае с фактите.
38
2
 
4
 
! Отговори
40 преди 7 години
Бокова спомена на няколко пъти, че това са само дипломатически совалки, че гласуването още не е започнало, че много от страните я подкрепят, включително такива като постоянни членки на съвета на ООН.Атаката отвън и отвътре, несигурните заявки от страна на собствената й страна, че не я подкрепя са дали знак за някои страни да се разколебаят, но тя все още се ползва с подкрепа, не смята че се справя зле и ще продължи да се бори, докато има шанс.и в този миг лицего Панайотов пита как да ясменим?
37
2
 
4
 
! Отговори
СТАЛИНКА / БОКОВА преди 7 години
СВЕТОВНАТА БАНКА и ОЛИГАХИЯ или ПОРЯДЪЧНОСТ, КУЛТУРА, ЕРУДИЦИЯ.Това се предлага като избор между двете кандидатки
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стана ясно, малко по-късно Че ДАНИЕЛ МИТОВ Е АГИТИРАЛ ЗА КРИСТАЛИНА ОЩЕ ПРЕДИ МЕСЕЦИы ДОКАТО Е ВЪРВЯЛА КАНДИДАТУРАТА НА БОКОВА.Плевневлиев пък в последното изказване, след което стана ясно че две трети от българите подкрепят Бокова откааз да назове името й, само рече че е хубаво да имаме кандидат -жена, а вчера даже я нападна.Бойко даде подкрепа със сто уговорки.
35
2
 
5
 
! Отговори
40 преди 7 години
до 48 - разбира се, че съм прав.Снощи служах интюрвюта на Бокова. Много премерон, предвид какво стана, не спомена никакви имена но си личеше че е ядосана.Спомена факта, че е била два пъти трета и веднъж втора и когато едно определено лоби видяло, че има шансове за успех подело клеветничесак атака среущ нея- отвътре и отвън.Спомена, че същите хора са я "изпуснали" през 2009 защото не вярвали, че ще спечели втория мандат на Юнеско и сега искат да очернят името й и там. И името на Юнеско.
34
2
 
3
 
! Отговори
НА БАБА МЕРКЕЛ преди 7 години
американците са и приготвили голям компромат. За да им играе по свирката значи са и бръкнали надълбоко. Навремето англо саксите насочиха Хитлер към СССР и сега се опитват с чужди рърце да вадят горящи кестен от огъня. Ама чудно как участа на нацистите са я забравили в БЕРЛИН
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да изберат Бокова за генсек е същото като да изберат дъщерята на Гьобелс за генсек на ООН. Бащите и на двете са гаулайтерите на информацията единия в Германия другия малко по-късно в т.н. НРБ. Вие как виждате днешна Германия да издигне дъщерята на Гьобелс за този пост? Но за днешна подчинена на Русия България това е напълно възможно, даже се видя че е задължително.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кои хора бяха приведени срещу Бокова. ЕВгений, "Танкиста" с аргумента, че е бащата на Бокова бил еди-какъв си...по бащите ще съдим....евала на Бокова че не се отрече от баащ си, както други сториха Евгений михайлов, който я заклеймява е писал "произхожда от гордо комунистическо семейство" а след 1989 се прероди от СДС.Сергей игнатов се прероди от СДс, а баща му е бил политкомисар във Видин, като го питаха се ОТРЕЧЕ В ДЪРЖ. ВЕСТНИК ОТ БАЩА СИ.метози андреев - също ренегат
31
6
 
1
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До Анонимендо 22 САЩ и ЕС признават Крим,оттеглят се от Украйна и Сирия и ето ти КриСталинка генерален секретар!(Ха-ха)
30
1
 
5
 
! Отговори
СВЕТОВНАТА БАНКА преди 7 години
май управлява в БЪЛГАРИЯ. Говори на ушенце на ***. И чака изпълнение. Световната ОЛИГАРХИЯ и техните американски представители са ни яхнали като добичета за оран. ВРЕМЕ Е да им покажем, че мърцина НЯМА ДА УМРЕМ.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полският президент - ще бъде невероятна грешка да се сменя кандидат на ООН по средата на кампанията.Поляците са едни от най-големите НАТО-вци и Антируснаци, но и те подкрепиха Бокова.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова имаше подкрепата на Франция- владее невероятен фрнески, има добри връзки там - подкрепата на Русия, подкрепата, на Китай, някои старни като Дания и полша също застанаха зад нея.кой застана зад Кристалина - Меркел която съсипа европа, Соросо който доведе Арабската пролет, Юнекер, който се тресе от скандали за корупция. да не говорим, че германия няма място в Съвета
27
2
 
6
 
! Отговори
ДА, АМА НЕ преди 7 години
както казваше един приведен в кръста тъмносин ***. БОКОВА каза, че няма да се оттегли сама. Ами сега.... Какво ще прави мекеренцето МИТОВ като само така може да смени кандидата от РБ. ШАХ за тиквите прости в ГЕРБ
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трето - Бокова имаше освен подкрепата на Русия, също и на Китай, и Франция Сащ бяха готови да я приемат. Само Германия се противеше и под нейния натиско - ЕНп, дав провалени проекта, но Бойко нали е послшния пудел на Меркел предпочете една жена, която никога не е правила нищо за Българи, дори е антибългарски настроена -Сталинка, пред доказано име като Бокова.
25
3
 
2
 
! Отговори
Само те ли? преди 7 години
До САЩ натискат всичкиТе защото руснаците никой не натискат! Ха ха! Ами че нали точно след техния натиск предложихме Бокова! То на нашенските *** даже не им трябва и натиск, за да се подмажат на Путин!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо Трудно може да се каже че Бокова няма шанс. Преди срещу нея да се хвърли такав гнусна клеветничесак кампаниая, външният министър открито да агитира против нея, а Президента да не я назовава по име и да намеква, за Кристалина Бокова бе два пъти трета и веднъж втора, като бе пърав сред жените.Второ Тя има много по-големи шансове от лекето Сталинка, защото Русия никога няма да допусне човек гласувал "За" санкциите, в този смисъл Бокова бе компромис между ИЗтока и Запада,.