В последния дебат: Тръмп и Клинтън отново в лют спор

Политиката към Русия и Путин беше основната тема
Обновена: 20 окт 2016 10:31 | 20 окт 2016 07:09, Анисия Иванова
35
В последния дебат: Тръмп и Клинтън отново в лют спор
Снимка: БТА

В последния си пряк дебат рано тази сутрин кандидат-президентите на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп размениха остри реплики и по външната политика на страната, предадоха информационните агенции.

Демократката Клинтън каза, че на нейния съперник републиканец Тръмп не може да бъде поверен контрол над ядрените оръжия на страната.

"Минават само около 4 минути от даването на заповедта до изстрелването на ядрените оръжия от тези, които отговарят за това. И именно затова 10 души, които са носили тази ужасна отговорност, направиха безпрецедентна крачка, като публично заявиха, че не биха поверили на Тръмп ядрените кодове и възможността на държи пръст на ядреното копче", отбеляза Клинтън. Тръмп на свой ред заяви, че са го подкрепили 200 генерали и адмирали.

Клинтън обвини своя съперник, че се е превърнал "в марионетка" на руския президент Владимир Путин, след като му засвидетелства своето уважение и след като каза, че руският лидер "не храни никакво уважение" към бившата първа дама. Тя свърза своето обвинение и с разкритията на Уикилийкс, зад които според демократите стои Кремъл, който по този начин се намесвал в американските избори на страната на милиардера.

Клинтън призова Тръмп да осъди руското хакерство срещу нейната партия. "Ще заяви ли ясно Доналд Тръмп най-накрая, че не се ползва с подкрепата на Путин в тези избори?", подчерта тя, като го обвини, че насърчава руския шпионаж.

Републиканският претендент отговори, като каза, че руският лидер по всички въпроси на международната политика е действал по-разумно от сегашния президент - демократа Барак Обама, и от бившия държавен секретар Хилари Клинтън.

"Тя не обича Путин, защото той върти нея и Обама на малкия си пръст по всичко и на всеки етап", каза той.
Тръмп даде за пример Близкия изток. "Ние похарчихме там 6 трилиона долара, а те (руснаците) взеха Близкия изток под свой контрол", аргументира се той. Тръмп отново опроверга твърденията за негови връзки с Русия. "Аз не познавам Путин, никога не съм се срещал с него. Той не е най-добрият ми приятел. Но ако ние се сдобрим с Русия, никак няма да е лошо", добави претендентът.

Двамата си размениха язвителни реплики по темата за сирийската криза. Клинтън каза, че ще иска създаване на забранена за полети зона над Сирия. Тръмп пък я обвини, че тя до голяма степен носи вина за онова, което става в Сирия сега, и за възхода на екстремистката "Ислямска държава".

Според него сирийският президент Башар Асад се е оказал много по-костелив и по-умен противник от Клинтън и от Обама. Той дори изрази мнение, че ако Асад бъде свален, това може да доведе до още по-тежки последици. Тръмп изрази също мнение, че голяма част от сирийските бежанци всъщност са поддръжници на ИД.

Той се изказа критично и за обявената офанзива за превземането на Мосул в Ирак, защото тя според него била предприета, за да се помогне за избирането на Хилари Клинтън за президент.

Дебатът особено се изостри, когато Тръмп отказа за даде уверение, че ще признае изборите, ако загуби от Клинтън. Това се свързва с неговите многократни твърдения за очаквани големи изборни измами и машинации, замислени с цел да му отнемат победата. Когато водещият му зададе пряко въпроса, дали ще признае резултата от изборите, той директно каза:

"Ще ви кажа, когато му дойде времето. Ще ви държа в съспенс дотогава." Клинтън нарече този отговор ужасяващ.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т' ва "съсПенс " как не са го задраскали с ***. Да не липсва "и" преди "с"- то?Звучи като " със . .".Ами така е Тръмп е с ..., а Хилъри - без ...( нали е жена, откъде да има ..).
17
2
 
1
 
! Отговори
Наблюдател Оригинал преди 7 години
До Анонимен 21, Клинтън е раз-вратник, но възпитан. Нищо лошо няма в оралната любов. Тръмп също е раз-вратник, но до тук с приликите, той е неуравновесен про-стак.И да, поведението на Клинтън е осъдително от гледна точка на морала, това на Тръмп е тревожно опасно за всички!Ако Моника Люински не беше се разквичала, нищо нямаше да излезе на яве. Тръмп е безогледно скандален
16
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател Оригинал преди 7 години
До Анонимен 22, какви козове Тръмп е Митьо Пищова в американски вариант, но далеч по-богат. Ето това е опасното луд с пари, ако получи и власт ......не ми се мисли
15
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател Оригинал преди 7 години
До РадостинРадуков, не виждам нищо лошо в това да изкарваш пари и да имаш за цел да си богат и да поддържаш добър стандарт на живот на народа си. Това разбира се не бива да е на всяка цена и за сметка на други народи, нооо.....никой не е обещал че живота е справедлив. Какво да правят да си оставят народа в нищета за да започне да емигрира в България ли? Като пишезе защо не мислите преди това?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ни занимавате с кампанията на Клинтън и Тръмп,а мълчите за дебата между ген.Радев и Цачева,където "майката" на нацията претърпя пълен провал използвайки само клишета,които всички от ГЕРБ повтарят като мантра.Дори само няколко минути след като каза,че ще бъде обединителка на нацията,се изцепи,като обяви всеки социалист за ***.Тя пък самата била глупава на 20 год.когато и е било изгодно да бъде комунистка и дори партийна секретарка,но сега вече е поумняла,ставайки член на ГЕРБ.Горката.
13
2
 
12
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Ето част от изказването на Тръмп!"Тръмп изрази също мнение, че голяма част от сирийските бежанци всъщност са поддръжници на ИД"Бъчварова и ГЕРБ искат да Ви ги слагат за съседи, с постановление 208 от 12 август!Правите ли разлика, между това, което говори Тръмп и това, което Ви обясняват на Вас тука в БГ за псевдобежанците? Изчакайте само да минат изборите и ще видите как Бойко, ще задейства плана на Юнкер и Меркел! Куклата на конци на Меркел, видяхме колко е послушен с Кристалина...
12
1
 
17
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Тръмп просто говори истината, тази истина грозната, негримираната, полит-некоректната.Затова всички викат ужасени, защото не са психически подготвени за тази истина.
11
3
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Изборите в САЩ са фарс от миналият век откъм 80-90 години насам - едно гоямо Тв шоу и нищо друго .Отдавна е решено ,че Хитлери ще е президент -та затова и хвърлиха срещу нея Трап а не някой солиден политик .
10
1
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
С тези искания за нови и нови войни, което е все повече и повече пролята невинна кръв, тази Хилъри наистина ми прилича на истински Сатана!
9
1
 
15
 
! Отговори
ф преди 7 години
А Хилъри ще признае ли загубата си .Не случайно ви напомням ,че тази дама не призна изборите през 2000 г и за малко да постави Америка извън закона .Помня ,.че там ходиха някакви межд.наблюдатели поканени от нея.През 2008 г изплашени от това ,че ще става президент лобитата издигнаха мелеза Обама ,за да я спре и той стана президент.Обама я наричаше типичен олигарх ,който само говори и нищо повече.Днес същия Обама е неузнаваем ,избива комплесите си от проваления мандат върху Тръмп .
8
1
 
20
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
Браво на Тръмп .Колко точно в прав текст. Путин ги върти на малкия си пръст и Кери и Обама и тази женица .Похарчени трилиони хартийки ,загинали хиляди и накрая ще създавали забранени зони за полети както в Ирак преди 20 години .Тоест женицата си е казала ясно ,републиканец трябва да реши близкоизточната криза ,защото Клинтънови просто правят зони за забранени полети .
7
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двамата нестават. Даже не можеш да избереш по-малкото зло.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хилъри или Тръмп - няма значение. Светът пак ще се управлява от Путин.
5
24
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тръмп е *** като Тиквун....американците са прости ама не чак толкова ,колкото българите!
4
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз не познавам Путин..."Като не го познаваш, защо му правиш мили очи, защо го даваш за пример, защо му се сваляш на този военнопрестъпник? Тръмп наистина се държи, като *лигофрен!
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ще ви държа в съспенс дотогава."Ин Булгерия, на "съспенса" му викаме напрежение.
2
1
 
20
 
! Отговори
567 преди 7 години
Достатъчна е тази снимка Тя красноречиво говори за менталното състояние на госпожата. Пръстчето и ядрения бутон...
1
1
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
само за шоуто бих искал да видя какво ще направи хиларито в сирия, но е твърде опасно, по-добре тръмп да стане президент и да сме спокойни