Втори задържан в Южна Корея заради скандала с приятелката на президентката

Разследват бившия съветник за участие в набиране на $70 млн. дарения
3 ное 2016 09:00, Елка Василева
1
Втори задържан в Южна Корея заради скандала с приятелката на президентката
Снимка: архив, Reuters

Прокуратурата в Южна Корея задържа бивш високопоставен съветник на президентката Пак Гън Хе в рамките на разследването срещу нейна дългогодишна приятелка, за която се твърди, че е тайно е контролирала правителството, предаде Асошиейтед прес.

Ан Чен Бом е вторият човек, задържан във връзка със скандала, който смъкна рейтинга на Пак до рекордно ниски нива и доведе до призиви за оставката й.

Още по темата

По-рано тази седмица прокуратурата задържа приятелката й Чхуе Сун Сил и поиска да бъде издадена заповед за арест срещу нея.

Южнокорейски медии спекулират, че Чхуе, която не заема никаква правителствена длъжност, тайно е препоръчвала на Пак какви политики да води и е карала компании да даряват милиони долари на две фондации, които е управлявала.

Прокурорите, разследващи скандала, задържаха Ан вчера вечерта, след като го разпитаха, за да установят дали е замесен в набирането на дарения в размер на 70 милиона долара. Те разполагат с 48 часа да решат дали да издадат заповед за арест, или да го пуснат на свобода.

Ан е сред осемте президентски съветници, които Пак уволни в опит да си върне общественото доверие след избухването на скандала.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После що им се палят батериите на самсунгите....