Швейцарците остават най-богатите хора в света

Богатството на пълнолетен швейцарец възлиза на $562 900
22 ное 2016 22:57, Елка Василева
39
Швейцарците остават най-богатите хора в света
Снимка: архив, Reuters

Швейцарците са най-богатите хора в света, като средното богатство на пълнолетен швейцарец възлиза на 562 900 долара, посочва в годишния си доклад за световното богатство швейцарската банка Креди Сюис, цитирана от ДПА.

Швейцария оглавява класацията на най-богатите хора за 16-та поредна година.

Американците следват швейцарците с активи на стойност 344 700 долара на човек. След тях се нареждат британците с богатство от 288 800 долара.

Обезценяването на британската лира след решението на Великобритания да излезе от ЕС заличи 1,5 трилиона долара от частно притежаваните активи в страната, уточнява Креди Сюис.

За първи път от световната финансова криза през 2008 година средното световно богатство на пълнолетен не се е променило и възлиза на 52 800 долара.

Докладът отчита, че делът на нефинансовите активи на хората като част от богатството им е нараснал за първи път от 2008 година.

Повишаването на цените на недвижимите имоти е довело до нарастване на частното богатство в няколко страни, включително в Германия.

Групата на супербогатите хора, които притежават поне 50 милиона долара, е нараснала с 3 процента до 4100 души през изминалата година главно благодарение на азиатските страни. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: богатствошвейцарци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
8
 
! Отговори
Swii преди 7 години
Преди години си карам колата в Швейцария(Лугано( и един младеж като даде газ и кара плътно зад мен...аз си викам тоя па сега какво иска от мен..ще се караме ли да нещо ще се биеме ли!?...накрая ме изпревари и като спряхме разтревожен ми каза че не ми е затворена хубаво вратата на колата....
28
0
 
4
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До Европа Това, което пишеш е правилно и вярно. Погледни обаче от другия ъгъл. Ако те взимаха 500 лева заплата, ако се притесняваха да не изгубят работата си, ако имаха лоши институции и всички лошотии, които ние познаваме - едвали ще поглеждат често към слънцето и ще им бъде спокойно.Съзнанието им е такова, защото винаги са живеели добре. Битието определя съзнанието!!! 93594
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ега не са живи тия пиявици!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супербогати с 50млн...тия се водят за бедни бре! Та в САЩ всеки измислен рапър с две песни и половина или някой сапунков артист от Холивуд вече имат по 50млн. Недейте така!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми богати са, имах си хас да не са след като държат парите на целия свят. Ако влезеш в швейцарска банка и искаш да си отвориш сметка под 200,000 франка, директно ти посочват вратата.
24
10
 
4
 
! Отговори
ЮСУФ ЕШКЕНАЗИ АСЕНОВ преди 7 години
България може да има много сериозен проблем, ако турският президент Ердоган оспори Лозанския договор. Това коментира в интервю за Дарик историкът проф. Божидар Димитров (по повод изказване на Ердоган по-рано днес)*. Лозанският договор не е безспорен текст, не е и свещен. Разбира се, че ще го обсъждаме, ще правим опити да постигнем по-доброто решение, заяви турският президент Реджеп Ердоган в реч пред участниците в конференция за новата концепция за сигурността в резиденцията Бештепе, цитиран от международните информационни агенции.*(Турция ще оспори всички условия по Лозанския договор
23
6
 
2
 
! Отговори
кашер обожател преди 7 години
началото на 90-те неговите приятели и колеги отбелязват промяна в отношението на Сорос към религията и събудения му интерес към неговото минало. Той поискал от своите приятели, включително Даниел Дорон, съответните книги, включително и Талмуд. Той започна да се интересува от еврейската култура.Някак си изведнъж разбрал, че не се е появил от нищото, казва Дорон. Промените се проявяваха по различни начини. По време на церемонията по откриването на Фондацията Сорос в Букурещ, той излезе пред събралата се тълпа и каза: Аз съм Джордж Сорос, и аз съм унгарски евреин.Сандра Прал
22
1
 
28
 
! Отговори
европа преди 7 години
Богати са,но живеят скромно.Ние това не можем да си го представим.Радват се на малките неща в живота,като изгрева,семейството и приятна разходка из планината.Много дисциплинирани и организирани.Харчене на пари за луксозни и бляскави неща не съществува в тяхната култура.Купони до зори и велики запои също.Здравето е много важно както и душевния мир.Странни хора и определено много напред от нас в еволюцията на човека.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все пак всички демократични диктатори, които са съгласни да си перат парите срещу комисионна там, подържат този висок стандарт. Иначе мармотите няма да смогнат със завиването на шоколадите, а и кравата Милка се умори да я снимат за реклами.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тези 500,000 в Швейцария нищо не може да си купиш. Такаче да бяха обяснили какво е относително богатство. ..ама нали знаеш бълват анти българска пропаганда. ..
19
11
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
След като руският самальот с правителствени делегати беше ескортиран от швейцарски изтребители над Алпите - Путин прозря най-важното... - че Русия трябва да разработи собствена технология за производство на памперси и тоалетна хартия, а не да мисли само за ракети...
18
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Като беше толкова "напредничав соцстроя" защо фалира бе? Можеш ли да обясниш за да ти повярвам?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Нищо не си казал. Язък за напъна.
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези които разправят че швейцарците били богати щото крали, били лихвари и т.н. ще ви уведомя следното.Преди 2 години имаше референдум с въпрос: "Искате ли годишната отпуска в Швейцария да бъде удължена с една седмица?" Отговора беше: "Не". И знаете ли защо отговориха така? Защото са швейцарци. От векове са обучавани че трудът е источника на богатството, не се поддават на популизъм и не парадират с богатството си.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До да 16Просвети се поне малко преди да пишеш глупости. Швейцария никога не е влизала в ЕС. Една от причините да не влезе в ЕС е нежеланието да я зядължат да хрантути "държави от третия свят като България"
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социал-демокрацията е утопия.Социализъм без държавна собственост върху средствата на производство-няма.Като си помисля колко напредничав беше соцстроя, дори не ми се вярва, че го имаше.Логиката следва своя ход, дано човечеството има бъдеще.
13
28
 
2
 
! Отговори
да преди 7 години
Швейцария беше бедна страна след като влезнах в ЕС станаха богати. Така е като живеят на гърба на държави от третия свят като България
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво, Швейцария, ами Холандия защо е богата, Лихтенщайн? Значи онези, дето ни мислят за *** ,са напълно прави.Рано или късно Азия, Африка и Латинска Америка ще се подпалят от метежи, на финала един бял няма да остане , и с право.То бива лакоми ко-пелета, ама трябва да има някакъв разум .Ние си скъсахме зад-ниците да бачкаме, западният свят -да краде.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе някой знае ли как се казва швейцарският Лукойл?На кой язовир, пардон на кое езеро се събират там всяка година рушкофилите да веят руския прцал?
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета си аз за офшорните зони и фирми,и се дивя-ми то перверзията е тотална.Редовият гражданин плаща данъци като работещ към фирма, плаща като потребител, а всички фирми са офшорни, не се знае чии са и не плащат никакви данъци.Живеем в някакъв неофеодализъм дето ни юркат анонимни велможи живеещи в парарелна реалност.