С поглед в историята: Ердоган оспори Лозанския договор

Трябва да четем втория план на историята, посочи Ердоган
23 ное 2016 19:30,
286
С поглед в историята: Ердоган оспори Лозанския договор
Снимка: архив Reuters

Турския президент Реджеп Тайип Ердоган никак не крие носталгията си по имперските времена. В последните месеци това става още по-ясно.

Сега Ердоган за пореден път оспори валидността на Лозанския договор, който урежда границите на днешна Турция, съобщава германското издание на "Хъфингтън пост".

"Какво би станало, ако Турция не се намеси в Сирия и другаде? Ще има ли мир и сигурност в тези региони", пита Ердоган.

Турският президент преди време заяви, че не би приел страната му да бъде "затворник на 780 000 кв. км. площ".

"Необходимо е да четем втория план на историята и така да планираме бъдещето си“, посочи Ердоган и припомни, че винаги при споменаването на Лозанския договор "някои се чувстват некомфортно“.

"Лозанският договор не е съвършен текст, не е и свещен. Естествено, ние ще го обсъждаме, ще се опитаме да постигнем по-добро решение", посочи турският президент.

Ердоган дори посочва и срок, в който страната да се опита да договори по-добри условия - това трябва да се свърши до 2023 г.

"Знаем, че ще нарушим интересите на много страни. Но ще работим по въпроса. Решени сме да насочим Турция напред", отсича Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
3
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
ЧЕСТИТО НА ЕВРОПА.ОТ ДНЕС НАТАТЪК ЩЕ СЕ СБЪДНАТ ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА ВАНГА.ХАЛАЛ ДА ТИ Е ЕРДОАН АГА!СЕГА ЩЕ ВИДЯТ TURKSIK.....
185
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напред,Ердоганьовец скапан- засилвай Турция все по-уверено към пропастта!
184
2
 
1
 
! Отговори
До Коментатор 226 преди 7 години
Както виждам друже ти наистина си глупав,но недей да включваш в своята бройка и останалите!
183
1
 
8
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Ммм-да: и ние го оспорваме: искаме всичките му клаузи да бъдат строго изпълнявани а санкциите по тях- десетократно засилени! Искаме Кюрдистан,западна Армения,Малоазийска Гърция и Одринска България да бъдат освободени от многовековното турско робство и геноцид,на които са подложени а виновните за тяхното тежко положение- строго наказани!
182
4
 
13
 
! Отговори
Бранникъ преди 7 години
Турция как иска да тръгва на война, като държавата им е на път да се раздели на две половини? Може би не трябва да си задавам такива въпроси, след като турците са един от най-глупавите и агресивни народи на тази земя. Късмет на кюрдите.
181
18
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 7 години
ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ОБИЖДАТЕ ТУРЦИЯ,ЗАЩОТО СТЕ СЛЕПИ ЗА ДА ВИДИТЕ НИЕ КАТО БЪЛГАРИЯ КЪДЕ СМЕ.ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ.ОСВЕН С БАЙГАНЬОВЩИНАТА КАКВА ПРЕДНИНА ИМАМА ПРЕД ТУРЦИЯ.НИКАКВА.ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЯХ ГЛАДУВАМЕ И В МИЗЕРИЯ ЖИВЕЕМ.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ И ВИШТЕ КОЛКО СМЕ ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНАТА.НЕ САМО СМЕ ГЛАДНИ НО И ГЛУПОВИ.
180
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъчно ми е за вас, защото сте наивни и не се учите от чуждите грешки. Нашите дядовци бяха герои, но нищо не промениха, защо си мислите, че вие ще успеете. А да ви напомня ли, колко тихи и кротки бяхте, през последния век. Най-добрите и работливите. И в партията влизахте и живот си живеехте. И в университети, въпреки че в главичките ви нямаше никой. Сега, обаче, се събуди кръвта на ренегата и отново кроите кървави планове. И плюете по България. Отечеството на прадядовците ви!
179
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, туркомани. Уж можете да четете, пък само пишете. Да бяхте прочели българската история. Не цялата, че ще остареете, тази отпреди един век. Тям ясно е написано как нашите дядовци се бяха запалили да си връщат всички територии където някога е стъпвал български крак. Първи го отнесоха дядовците на съвременните турци. Гледайте турсия филм за тинейджъри Краят на пътя. Там се казва: Срещу българите беше най-тежко". После и други го отнесоха, но накрая най-много го отнесоха дядовците ни.
178
2
 
2
 
! Отговори
гого преди 7 години
Do extremist otosmanтурция ха ха ха.
177
10
 
3
 
! Отговори
е преди 7 години
Турция от доста време и течат лигите "да се намеси". И всъщност би могла да го направи, но... Ориентал, бате. Те не могат да си решат проблемите с една шепа иноверци (кюрдите - нещо като нашите сънародници, православни, в края на по-миналия век), камо ли да въвеждат ред в съвсем нови територии. Все пак - не се намесва Ердоган във войната в Сирия, което говори за някакво здраво мислене, за разлика от Путин, примерно.
176
27
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Някои от вилайетите ни са временно извън контрола ни, но в не много далечно бъдеще те пак ще се върнат под топлото крило на Високата Порта! Аллах да го дари Султан Ердоан с дълъг живот! Амин!!!
175
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реджеп Иведик Торбалан скоро ще го разкарват вързан като мечка по мегдсните на турция...
174
2
 
27
 
! Отговори
българин преди 7 години
Тоя все повече затъва в безДнадежната си и зле прикрита демагогия !
173
2
 
21
 
! Отговори
G преди 7 години
В България планът му е в пълно действие. 1.Регистрация на дост, развиване и реадикализиране на турското и мисюлмаснско население в страната чрез турски училища и университети. Подкрепа на радикални движения : ИД в Пазарджик. 2. Създаване на конфликт в Кърджали, Хасково, Търговище, Щумен, Силистра, Бургас,Добруджа. Подстрекателства и провокации, украино-косовски сценарии. 3. Изпращане на турската армия в България с цел опазване на мирното турско население. Това надали ДАНС не го знае, но...
172
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, хааааа... Някой писал, тюркия е домуз...
171
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците са мазно мамунско племе, което постоянно му се иска да бъде на едно ниво по ум и разум с Европееца.Но в крайна сметка винаги са били само кoзoeбци, продаващи локум.
170
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро дюнерджийницата ще потегли към небето....във вид на пушек.
169
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"[2:21] Прочее, как ти, който учиш другиго, себе си не учиш? "
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив. Досега вонеше. На кoч.
167
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малее как се е размирисало тук!! Ще помоля българчетата след неделната баня да не влизат тук след вторник, освен ако няма нещо мнооого важно да казват, като е препоръчително да се изкъпят преди това. Както един колега каза дезодорантът не замества къпането.Бай бай до понеделник!