Екшън в морето: Украински кораб закъса, руски му помага

Плавателният съд изгубил управление, двама моряци са ранени
Обновена: 24 ное 2016 16:23 | 24 ное 2016 16:22,
168
Екшън в морето: Украински кораб закъса, руски му помага
Руският президент Владимир Путин на посещение на "Вицеадмирал Кулаков" . Снимка: архив, Ройтерс

Корабът за борба с подводници "Вицеадмирал Кулаков" от руския Северен флот е взел на буксир дрейфуващ в Средиземно море украински плавателен съд след сигнал за бедствие от капитана му, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

По молба на капитана на бедстващ украински риболовен кораб "Вицеадмирал Кулаков" взе плавателния съд на буксир и го тегли към най-близкия пристан на остров Крит.

На украинския кораб е имало осем моряци, двама от които с наранявания. Плавателният съд изгубил управление на 21 ноември и две денонощия бил на дрейф. Спасителната операция е била затруднена от силно вълнение от 4 бала, бурен вятър и мъгла.

След приключване на спасителната операция и предаването на украинския съд на спасителните служби корабът "Вицеадмирал Кулаков" ще продължи да изпълнява задачите си в постоянната групировка на руските военноморски сили в Средиземно море, уточни руското министерство на отбраната. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
3
 
! Отговори
Попай моряка. преди 7 години
"Нещо ми се объркаха географските представи: кораб от руския Северен флот в Средиземно море ?!?"Ти ще имаш доста проблеми докато намериш къде се намират 1-и, 2-и или трети океан или 5-то море, където съответно са разположени всички американски флоти с кореспондиращ номер...
79
0
 
16
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
в морето и във въздуха нема наши и ваши. има ли сигнал за бедствие, помагат всички.
78
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 82Факта, че са спасили украински кораб не омаловажава факта, че руснаците избиха 10 000 украинци при агресията си в Украйна. Не заличава също така и извършените от Русия военни престъпления в Сирия, както и хибридните и войни срещу страните от ЕС.
77
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо ми се объркаха географските представи: кораб от руския Северен флот в Средиземно море ?!?
76
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руссия е мордор
75
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къде точно е екшъна в тая история , руски кораб е помогнал на бетстващ украйнски и всичко е до там , сега да не излезе оня главоч на нато и да почне да разправя за руската агресия как не са позволили руснаците на украинския кораб да си потъва спокойно ами са се намесили където не им е работа
74
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ония ги плюят а руснаците седнали да им помагат. егати тъпата нация
73
0
 
5
 
! Отговори
456 преди 7 години
До сминдух енд чесънТи отдавна си ударил дъното,коментара ти го доказа!
72
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по-велики от руснаците.
71
0
 
42
 
! Отговори
До всички преди 7 години
Не изхождайте от информация получен в медии и разни репортажи коя нация са добри и коя лоши, навсякъде има както добри така и лоши хора. Добротата както и злото нямат националност.
70
6
 
50
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Руснаците са хора с широка душа .... и това е поредния пример ... украинските медии бълват "змии и гущери" по Русия, бандеровците обстрелват всеки ден градчетата около Донецк Зайцево, Еленовка, Горловка и т.н., а те им помагат ... едва ли етническите руснаци в Донбасс седейки в мазетата много са се зарадвали на това самарянство ..
69
41
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Предполагам ,че помощта се изразява в съдействие за по бързо достигане на дъното
68
7
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 71 (***)Във всеки случай повече отколкото българи владеят английски език.Аз познавам.
67
53
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До: номер 72 (Анонимен)Мен нищо не ме впечатлява, никой в Украйна няма нищо против обикновените руснаци.Проблемът е шайката на нациста Путин и самият той.Проблем е и за самите руснаци. Все пак има такива които му се възхищават, а нали ги гледам - пропаднали, пияндухи, безработни, без зъби в устата, обаче фенове пусто, какво да ги правиш. Има и по-богати. Руски мутри с други думи - и те са за Путин.Обикновените руснаци го проклинат, това са фактите. Нали съм гледал много репортажи та знам!
66
1
 
39
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
До еврофил: А ти колко англичанина или американеца познаваш, които да владеят чужд език?
65
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На какъв ли език са се разбралиНа старобългарски и диалектите, които използват в Украйна и Русия.
64
5
 
32
 
! Отговори
До еврофил преди 7 години
Коментарът ти е от типа на "на какъв език разговарят българин и македонец". Украинската нация е също толкова измислена както и македонската.
63
23
 
2
 
! Отговори
еврофил преди 7 години
На какъв ли език са се разбрали сигурно не е на англииски те руснаците ме го знаят,не допускам,че е с ръкомахане с ръце.Доброто е че са свършили работа.
62
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ако дойде на власт в България първо ще избие комунистите квичащи че са русофили. И откровено казано, никой няма да го обвини за това че е постъпил нечестно.
61
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ ЗА РУСОФИЛИ СЕ ПИШАТ ХОРА, КОИТО СА БЕЗРОДНИ КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ ВЪЗГЛЕДИ ОТКРОВЕНО ПРОТИВОРЕЧАТ НЕ САМО НА РУСКИТЕ ТРАДИЦИИ НО И НА ВСИЧКО КОЕТО РУСИЯ Е КАТО СТРАНА.